Menjava sprednjih diskov in ploščic

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Roby

Menjava sprednjih diskov in ploščic

Odgovor Napisal/-a Roby »

Pozdravljeni

Moja laguna potrebuje nove diske ter ploščice ter zadnje ploščice.Evo nabavil sem sprednje diske zimmerman in ploščice(nevem znamke mislim da so trw).Zdaj pa je stvar taka,sam bi si menjal diske in ploščice,ter me zanima če morem bit na kaj pozorenin in kako dolgo se to menjava.Mislim da sprednje diske drži en ali dva vijaka zvezda ključ.In kako je kaj z menjavo zadnjih ploščic,glede na atomatsko ročno.Hvala za nasvete.Laguna 1.9 Dci
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Re: Menjava sprednjih diskov in ploščic

Odgovor Napisal/-a joztom »

To sam rajši ne delaj, če nisi še nikoli. Ponavadi je tam vijak torx, včasih se ga odvije s sočasnim izbijanjem (posebno orodje). Pomembna je čistoča, posebna maziva ter posebna stiskalnica za cilindre z vijačenjem za prav ta tip čeljusti. Pojdi k Fan-u, boš imel vsaj narejeno.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Tako kot je @joztom rekel, če imaš samo izvijač in nekaj ključev, raje zapelji do mehanika. če pa nimaš 2 levi roki in imaš nekaj orodja potem pa kar :D
RenaultSport
Uporabniški avatar
ridder

Odgovor Napisal/-a ridder »

bom tudi jaz jutri objavil vodič, ker je na dvigalu ravno laguna, pri kateri se menjajo diski in ploščice, tako da boš lahko naredil sam.
ni pa noben bav bav ;)
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

ridder napisal/-a:bom tudi jaz jutri objavil vodič, ker je na dvigalu ravno laguna, pri kateri se menjajo diski in ploščice, tako da boš lahko naredil sam.
ni pa noben bav bav ;)
Kar objavi ja, ker je verjetno tukaj kar nekaj forumašev, ki bomo morali čez to proceduro :wink:
Uporabniški avatar
Samojed

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Če bo kdo menjal zadnje diske na laguni, se priporočam za stare. Nekaj bi rad stestiral pa iščem zadnje diske.

Sicer pa glede menjave - spredaj ni nič posebnega, verjetno še največji problem odvit torx vijake. Z pravim nastavkom ne sme biti težav, brez tega se pa raje ne lotiti. Zadaj je malce težje, ker je treba bat stiskati in vrteti hkrati. Je pa odvisno koliko so zmahane čeljusti oziroma kako bat teče. Pri sceniku sem ga enostavno s "špicangami" z roko vrnil v čeljust, če ne bi šlo je pa treba orodje.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
ridder

Odgovor Napisal/-a ridder »

Samojed napisal/-a:Če bo kdo menjal zadnje diske na laguni, se priporočam za stare. Nekaj bi rad stestiral pa iščem zadnje diske.

Sicer pa glede menjave - spredaj ni nič posebnega, verjetno še največji problem odvit torx vijake. Z pravim nastavkom ne sme biti težav, brez tega se pa raje ne lotiti. Zadaj je malce težje, ker je treba bat stiskati in vrteti hkrati. Je pa odvisno koliko so zmahane čeljusti oziroma kako bat teče. Pri sceniku sem ga enostavno s "špicangami" z roko vrnil v čeljust, če ne bi šlo je pa treba orodje.
tudi spredaj, jih je treba not pritisnit ;)

mam jst diske oz. moja stranka, ti bom dal kontakt pa ga boš poklical (je pa tudi na forumu). so z ležaji, ampak v bogem stanju ;)
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Uporabniški avatar
joztom

Odgovor Napisal/-a joztom »

Sploh ti ni treba probavati zadnjih diskov, vsekakor se da preprešati ležaje, če to ugibaš in prišparaš precej denarja.
Uporabniški avatar
Samojed

Odgovor Napisal/-a Samojed »

ridder napisal/-a:
Samojed napisal/-a:Če bo kdo menjal zadnje diske na laguni, se priporočam za stare. Nekaj bi rad stestiral pa iščem zadnje diske.

tudi spredaj, jih je treba not pritisnit ;)

mam jst diske oz. moja stranka, ti bom dal kontakt pa ga boš poklical (je pa tudi na forumu). so z ležaji, ampak v bogem stanju ;)
Ja, seveda je treba spredaj tudi stisnit, a je veliko lažje ker ni treba vrtet in si lahko pomagaš z marsičem (npr kos dilce pa navadna cvinga če že na roko ne gre).

Diske - se priporočam, če ni to ravno v mariboru (Lj - okolica). Kaj pomeni da so bogi - znucani do neprepoznavnosti ali zgolj rjast rob?.
LP, Samojed
Odgovori