Clio II ph.2 1.4 16v 2001 elektrika?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
enej_46
Kraj: Koper - Prade

Clio II ph.2 1.4 16v 2001 elektrika?

Odgovor Napisal/-a enej_46 »

Ta jajca francoska mi že najedajo malo živce. Nimam ga niti 48 ur :D

Uglavnem, nekaj problemov imam z elektriko. Dolge luči ne delajo, ampak to sumim,da je ročka. Včeraj popoldne so brisalci delali, zvečer, ko se je ulilo pa so nehali delati :D Zadnji dela normalno. Ko premaknem ročko se čuje rele samo na najvišji hitrosti, ampak ne naredi nič.
Ko bremzam ali dam žmigavec utripne tudi lučka za zadnjo meglenko.

Danes sem odprl zadnje luči in pogledal vse mase zadaj, jih našprical s kontakt cleanerjem in žmiganje zadnje meglenke se ne pojavlja več. Brisalci še vedno ne delajo. Vzel sem vse releje ven in jih malo premestil in očistil ležišča s contakt cleanerjem, ampak še vedno nič.

Pa še ena stvar je. Ko sem naredil tisti test s števci mi napiše neko kodo Tj-h al nekaj takega. Kaj bi to bilo?

Če ve kdo kaj bi lahko bil problem bi bil zelo vesel pomoči :)

In pa če bi mi kdo zamenjal zadnji desni ležaj v Ljubljani, seveda proti plačilu se priporočam, ker nimam nič orodja s sabo.
Slika
事実は拳ではない!
Deniss
Kraj: Kranj

Re: Clio II ph.2 1.4 16v 2001 elektrika?

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Glede kode naj bi T pomenil Injection falut. Lahko jo tudi izbrišeš z pritiskom palčke na števcu.
t = an injection fault has been stored for >4 seconds.
j = a fuel gauge fault has been seen for >100 seconds.
d = an injector signal fault has been detected.
h = an oil level sensor fault has been detected.
Pri brisalcu pa poglej motorček oz. ga odpri, notri so neki kontakti, ki lahko počijo in tako ne prevaja več.
Uporabniški avatar
enej_46

Aha, hvala sem resetiral.

Za birsalce sumim UHC enoto, ker se vsa elektrika v avtu smešno obnaša.
Slika
事実は拳ではない!
Uporabniški avatar
enej_46

Ugl. danes sem vzel ven motorček od brisalcev in zadeva ne deluje, oz, če naslonim tisto cev na šasijo delajo, če ne ne. Torej masa zajebava. Zanima me od kod dobi maso? Ker to gre naprej v tisti šop kablov. Zaenkrat bom povezal še eno maso na motorček, ampak sumim, da je ta masa razlog, da mi ne delajo niti dolge luči in motorčki za nastavitev luči.

Pa še ena stvar, pri motorčku za brisalce je en konektor, ki samo visi tam. Isti je kot konektor na pumpici za vodo za brisalce ampak ima različne kable. Kaj bi to bilo?

Hvala za odgovore!
Slika
事実は拳ではない!
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

No razstavi tisti del motorčka (platičen pokrov-na sliki) na katerega pride konektor in noter boš videl bakrene ploščice, poišči katera je prekinjena in jo zalotaj, vsaj tako je bilo pri Thalii. Ker je bilo isto, ko si ohišje prislonil je začel delati.
Slika

Tisti konektor je pa kakor sem jaz ugotavljal za pumpico za pranje žarometov.
Uporabniški avatar
enej_46

No to z brisalci je zdaj rešeno, ostaja mi samo še zadeva z dolgimi lučmi. UHC enota je baje vredu. Varovalke in releji štimajo, mase sem pregledal vse, žarnice štimajo. Zdaj bi lahko bila le še ročka ali pa je prekinjen kabel kje vmes. Je kdo že imel tak primer?
In ali ima kdo ročko v Ljubljani, za posoditi, da vidim če je to to preden kupim na pamet?
Slika
事実は拳ではない!
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Tisto je UCH enota. Sicer na teh Cliotih sem zasledil da kar gre večkrat. Toliko bolje da je OK, ker ni ravno poceni. Drugače pa verjetno samo ročka ja. Če vse ostalo dela... Sej žičke se tudi vidi če jo stakneš dol.
Uporabniški avatar
enej_46

Ja sem videl da je načeloma drago. No za 20e dobim uhc na odpadu pol še mojstra da prelota čip, samo je zajebancija.
Nisem pa še ročke dol dajal, bom jutri pogledal če je kaj pohabljeno not okoli žic :)
Slika
事実は拳ではない!
Uporabniški avatar
ridder

Odgovor Napisal/-a ridder »

Oglasi se pri nas z 6packom pa bova zaston prelotala ;)
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Uporabniški avatar
enej_46

Hvala ridder, če se na koncu izkaže da je res uhc se bomo zmenili :)

Imam še eno vprašanje. Se za zamenjati elektronsko loputo za gas, z navadno mehansko na zajlo, magari od rs-a PH1? Na živce mi gre ta spužvast gas.
Slika
事実は拳ではない!
Odgovori