Nakup Clio Grandt. 1.5 dci din. ali Megane Grandt. 1.5 dci G

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
simpa

Nakup Clio Grandt. 1.5 dci din. ali Megane Grandt. 1.5 dci G

Odgovor Napisal/-a simpa »

Živjo.

Trenutno vozim službeni Megane Grandtour 1.9 Dci GT-Line, prevoženih ima 86t km, konec avgusta bo star 2 leti, sem pa izredno zadovoljen. Servise delam na 30t km, kot predpisano, saj avto ni moj in bi pogostejše servise moral plačati iz svojega žepa, v čemer pa ne vidim smisla, ker pač ni moj avto. Pred tem sem imel Megana 2 faza 2, tudi Grandtour 1.9 Dci, s katerim sem v 4 letih in pol naredil dobrih 220 tisoč km, brez kakršnihkoli problemov, prva turbina, olja ni pil nič med predpisanimi servisi na 20t km. Ker menjujem službo, bom ostal brez avta in moram nabaviti nekaj drugega. Odločam se med novim Clio Grandtour Dinamique 1.5 Dci 90KM ali novim Megane Grandtour GT-Style 1.5 Dci 110 KM. Cliota dobim z vsemi popusti za cca. 14.300 EUR, Megana pa za dobrih 1.500 EUR več. Trenutno prevozim cca. 40-50t na leto, v novi službi pa planiram prevoziti letno med minimalno 25t in maksimalno 45t km. Čeprav sem do zdaj torej vozil 1.9 Dci s 130 KM, bom 20 KM na Meganu oz. 40 KM na Cliotu že pogrešal, ne bo pa sile. Ne bom pa pogrešal precej trdo vzmetenje in športne sedeže na GT-Line modelu. GT-Style ima zunanji videz kot GT-Line, nima pa športnih sedežev in trdega vzmetenja kot GT-Line na primer.
Prednosti in slabosti Cliota in Megana po mojem mnenju:
-Clio pravkar prišel ven, ne bo hitro novega modela, Megane ravno obratno, kmalu bo novi model;
-Clio 1.5 Dci motor bi naj imel verigo, torej ni menjave jermena na cca. 120t km in seveda s tem cenejše vzdrževanje čeprav tudi to ni nujno, glede na probleme TSI motorjev z verigami, Megane bi naj imel jermen torej ravno obratno;
-Clio 1.5 Dci motor trenutno max. 90 KM in s tem nižja poraba ob malo slabših zmogljivostih, toda s tem cenejša vožnja, Megane 110 KM in s tem boljše zmogljivosti ob malo višji porabi;
-sam planiram porabo na Cliotu nekje okrog 5 litrov z večinoma avtocestno vožnjo, porabo na meganu pa planiram nekje na 5,5 litrih z večinoma avtocestno vožnjo. Nisem siguren, ali je to realno doseči, sam pa sem imel ne prejšnjem Meganu 2 faza 2 Grandtour 1.9 Dci v vseh 223t km porabo 6.2, zdaj pa imam v vseh 86t km na Meganu 1.9 Dci Grandtour realno porabo nekje 6,1 litra, z veliko avtocestne vožnje in ne ravno lahko nogo;
-Clio manj prostoren avto, tako v kabini kot v prtljažniku, Megane ravno obratno;
-Clio je meni lepši kot Megane, je pa to seveda subjektivna ocena.
-Clio je menda dobavljiv v minimalno 2 mesecih ali več, Megane je dobavljiv v 14 dneh.
Sam se bolj nagibam k Meganu, ker je malo večji, prostornejši, varnejši, bolj preizkušen, je pa res, da tudi dražji za nakup in vzdrževanje. Prosim, kakšno je vaše mnenje o čemerkoli glede teh dveh avtomobilov, vzdrževanju, cenah, ekonomiki, kako bi se vi odločili, a sem pozabil še na kako pomembno lastnost?

Lep pozdrav,
Simpa
Odgovori