Clio 1.2, 16V, l.2006 + kontrolni lučki

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Mihaela.

Clio 1.2, 16V, l.2006 + kontrolni lučki

Odgovor Napisal/-a Mihaela. »

Živjo!
Imam Cliota 1,2 16V, letnik 2006. En mesec nazaj sem se normalno peljala in naenkrat mi je zasvetila lučka za katalizator in lučka s spiralo(kontrolna lučka zagonskega segrevanja in motenj v delovanju elektronike ter prisotnost vode v plinskem olju) in avto je imel obrate največ do 3000. Naslednji dan sta obe lučki ugasnili in na servisu je pokazalo napako na loputi. Loputo so mi z nekim oljem »prepucali« in je bilo vredu za en teden. Čez en teden pa se je napaka spet ponovila. Lučka s spiralo je svetila en dan, za katalizator pa še nekaj dni, vendar je avto po ravnini normalno peljal, v klanec pa ga zaduši. Na servisu so ga spet dali na računalnik in pokazale so se napake: DF057(tokokrog zgornje kisikove sonde), DF058(tokokrog spodnje kisikove sonde), DF125(tokokrog potenciometra pedala plina steza 1), DF165(odkrivanje zatajitev izgorevanja) in DF111(zatajitev zg.1valj). Zamenjali so mi neke kable, vendar avto v klanec še vedno ne vleče.
Trenutno nobena lučka ne sveti, avto se po ravnini normalno pelje, v klanec pa ga duši. Cinkšpula pa je bila že menjana kakšno leto nazaj.
Prosim, če kdo odgovori, kaj bi bilo za zamenjati, saj ne želim menjati oziroma poizkušati kateri deli bi mogoče pomagali.
Hvala. 
Odgovori