Novi Clio IV RS

Novice iz sveta Renault
Odgovori
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Re: Novi Clio IV RS

Odgovor Napisal/-a kmetek »

clio open napisal/-a:Verjetno misliš navadne sedeže? Ker Recaroti se meni zdijo kul tudi za koga, ki ima 70 kg.
Ne, sem kar prav napisal :wink: Pa imam kakšen kg več kot 70.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

kmetek napisal/-a:
clio open napisal/-a:Verjetno misliš navadne sedeže? Ker Recaroti se meni zdijo kul tudi za koga, ki ima 70 kg.
Ne, sem kar prav napisal :wink: Pa imam kakšen kg več kot 70.
Bo drzal, jst jih imam mal cez 80 :D
Slika
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Evo, očitno je res da je avto boljši od prejšnjega na papirju, medtem ko na cesti stvar le ni tako rožnata.

Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

waw.. v angleškem cajtngu je zmagal ford :) .. kot da bi v nemških cajtngih zmagovala vw grupa... In zmeraj zmeraj je odločilen tisti neizmerljivi faktor x :lol:
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
Cr00k

a_sist napisal/-a:waw.. v angleškem cajtngu je zmagal ford :) .. kot da bi v nemških cajtngih zmagovala vw grupa... In zmeraj zmeraj je odločilen tisti neizmerljivi faktor x :lol:
Sam fora je, da v nemskih cajtngih ne zmaguje vw grupa...;) chris harris je novo fiesto kar pohvalil, da je tam-tam s cliom po obcutku in da bi bilo treba primerjat ena ob drugem, za kaksno bolj tocno oceno - pa je clio rs fan ;)

Ce ne druzga ima kar nekaj vec navora in rocni menjalnik :)
Slika
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Navora ima isto kot Clio in "samo" nekaj čez 180HP.
Uporabniški avatar
Cr00k

Z overboostom 290 ;)

Edit: The ST also gets an overboost program, increasing turbo pressure to 21 psi, and delivers 197 hp and 214 lb-ft (290Nm). The overboost is good for 20 seconds a crack, with no recharge time. Floor the gas pedal and you'll get all 21 psi for up to 20 seconds. Release the pedal, floor it again, and you're back to max boost.

Idealno za ovinke ;)
Zadnjič spremenil Cr00k, dne 23 Maj 2013, 21:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Ej, v nobenem slovenskem članku nisem tega zasledil :oops: Vem, da ima to Focus ST - ima ziher tudi Fešta?
Uporabniški avatar
Cr00k

Ni panike, sam hocem povedat da ni tolk neumn avto, kokr na prvi pogled nam renaultovcem zgleda ;)
Aja, pa se en podatek: za tolko kot je novi clio lazji od prejsnjega, za toliko je fiesta lazja od novega :D
Slika
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Bomo videli kaj bo čas pokazal, trenutni obeti niso najboljši.

Medtem ko je pri 200 stvar malo drugačna. Rent-a-car na Nordšlajfu.

"No sicer sem bil pa nad clioto zelo zelo navdusen. V soboto sem vozil enega starega RS. ki je bil totalno zmahan, v nedeljo sem sel pa se dva kroga s tem novejsim ki je bil 2x boljsi avto v prmerjavi s prejsnjim. prou res igraca je ta novi RS Cup, super volan in recaroti, odlicne bremze, handling je nenormaleno dober in je uzivancija na polno. ESP dela vrhnunsko in me je tam na skoku verjetno tudi kaj popravil, ne vklaplja se brezveze sicer."

Pa ima tip drugače BMW E30 (ki je že v osnovi zelo dober avto), pripravljenega za pisto in zelo dobre čase tudi na Grobniku, tako da čaka IV še kakšna dodelava, da prekosi III :mrgreen:
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Ja, fural je trojko če prav vidim?

Fiesta ST vs Clio 200 EDC. Vidi se več navora, medpospešek v istih prestavah je boljši (pri šaltanju to EDC malo nadoknadi), kar je na pistah kar pomembno, ko pri ene 80 km/h potegneš iz ovinka...
http://www.zeperfs.com/en/duel4401-4504.htm
Pa še cenejša je Fiesta kolikor sem videl? Peugeot je pa le za odtenek počasnejši tako, da bo v real world odločal bolj voznik. Oziroma na RL verjetno kdo bo dal RS-R, kdo bo dal avspuh, remap itd... :lol:
Uporabniški avatar
Cr00k

Zanimivo kako teza Cliota variira nekje pise 1.204, drugje pa 1.279kg...hmm
Slika
Uporabniški avatar
Damchy
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a Damchy »

Kmetek..... Jaka je to vozil ? Žvab?
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Ne, mislim da je to Trzinska zasedba, Ičo pa še en (ne vem imena), ki ima modro 5 vratno E30 za na pisto.

http://www.youtube.com/watch?v=6moZn7TP ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.youtube.com/watch?v=QfnNT5HBe_M" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
NOR'C

Odgovor Napisal/-a NOR'C »

kmetek napisal/-a:Evo, očitno je res da je avto boljši od prejšnjega na papirju, medtem ko na cesti stvar le ni tako rožnata.

Zanimivo da se videz Clia RS tako kritizira. V primerjavi s tema dvema je pravi športnik, Ford skoraj enak civilni verziji, GTi še toliko bolj. Pa Chris Harris je v svoji reportaži bil najbolj navdušen nad tem kako se novi Clio obnaša na navadnih cestah, da je tu Renault naredil največji napredek.
Odgovori