Ventilacija kabine - Megane I

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
windrop

Ventilacija kabine - Megane I

Odgovor Napisal/-a windrop »

Dober dan. V lasti imam okrog 2 meseca Renault Megane Coupe, l99, 1.6e, 90 konjev.

Imam problem z ventilacijo kabine.

Namreč na stopnjah od 1 do 5 deluje ventilacija enako, kot da bi bila recimo na 5, na 6 stopnji pa potem dela še malo bolj kot na stopnjah od 1 do 5. Avto ima klimo če ima to kaj veze ;) Greje dobro, klima pa ne vem če deluje, ker ni napolnjena - hočem prej to zadevo porihtat pa potem napolnit.

Hvala in LP !
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Re: Ventilacija kabine - Megane I

Odgovor Napisal/-a schik »

Verjetno reostat...
windrop

Ok, sem zdaj končno malo pogledal.. Kje točno pa se nahaja ta reostat ? Nebi rad nekaj na pamet vse razmetaval. Zdaj mi ventilacija deluje samo na 6 stopnji, 1 - 5 je mrtvo. Avto ima klimo...

Slika

Slika

Slika

A je kje tukaj ?

Hvala in LP, Damjan
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

ja ta na zadnji in predzadnji sliki se vidi, to kaj je pritrjeno z dvema vijakoma na ohišje ventilatorja
baje se da zadeva popravit. nekdo bi ti moral upore zamenjat in bi naj ponovno delovalo.

imam pa jaz še eno vprašanje, gre se za enak avto, težava pa je v tem, da je ventilacija delovala na vseh stopnjah, sedaj pa na nobeni. tudi če se emnja reostat ne . menjava varovalk pod volanom ne pomaga. še kaj se lahko preveri?
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
windrop

rambo napisal/-a:ja ta na zadnji in predzadnji sliki se vidi, to kaj je pritrjeno z dvema vijakoma na ohišje ventilatorja
baje se da zadeva popravit. nekdo bi ti moral upore zamenjat in bi naj ponovno delovalo.

imam pa jaz še eno vprašanje, gre se za enak avto, težava pa je v tem, da je ventilacija delovala na vseh stopnjah, sedaj pa na nobeni. tudi če se emnja reostat ne . menjava varovalk pod volanom ne pomaga. še kaj se lahko preveri?
Hvala ti !
windrop

Evo zdaj sem vzel ven:

Slika
Plastiko sem že odstranil.

Odkril sem 2 hladniva lota:

Slika

ter

Slika

Zalotam ter upam da bo delalo. Javim kako bo.

LP
windrop

Stestiral ter zadeva je sledeca: zdaj dela od 1-5 enako kot bi bilo cel cas na 5, na 6 pa mal mocneje.

Kaj je treba menjat, katero stvarco ? :)
A ta "hladilnik" gre dol odlotat ? Je se kaj pod njem ?

Hvala in LP !
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Pod hladilnikom ni nič, on ti hladi tista dva okrogla tranzistorja, ki sta na sliki, najbolje zamenjati oba, pa bo delalo. Zdej kje jih dobiti, včasih je bila v BTC-ju trgovina Delko, takoj zraven Conrada, če je še ne vem in pa ena trgovina HTE pod Ljubljanskih gradom, http://www.hte.si/" onclick="window.open(this.href);return false;, važno je samo, da dobiš tranzistorja z istimi oznakami kot je napisano na njih, prelotaš in to je to.
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
windrop

Najlepša hvala, bom naročil preko pošte :)

LP, windrop
Uporabniški avatar
bolfenk

Odgovor Napisal/-a bolfenk »

HI!
bostjan.ambrozic napisal/-a:Zdej kje jih dobiti, včasih je bila v BTC-ju trgovina Delko, takoj zraven Conrada, če je še ne vem in pa ena trgovina HTE pod Ljubljanskih gradom, http://www.hte.si/" onclick="window.open(this.href);return false;, važno je samo, da dobiš tranzistorja z istimi oznakami kot je napisano na njih, prelotaš in to je to.
Važno je da dobiš EKVIVALENTEN tranzistor, ni treba, da ima enako oznako. V štacuni (HTE ali IC elektronika na Vodovodni v LJ ali v JUST na Brnčičevi v LJ) ti bodo znali pomagat. Strošek dveh transistorjev je zanemarljiv v primerjavi z novim delom, da zadovoljstva (če bo delalo) sploh ne štejem...

LP
windrop

Sem narocil dva tranzistorja MJ11015.. Sem brskal po forumih ter so napisali da ta deluje kot je treba (kot original).. Upam da ta teden dobim ter zmontiram. Potem pa vam javim kako in kaj.

LP
windrop

Zmontiral ter deluje tako kot je treba! Hvala vsem !

LP, windrop
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Lahko da ti je crknil motor, preveri ali dobi gor napetost 12V, potem boš vedel, kaj je na stvari.
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Odgovori