Clio II Rs 172 MonacoBlue

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Re: Clio II Rs 172 MonacoBlue

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Serijsko je razmerje trdote spredaj zadaj skoraj 1:1.6, pa se avti peljejo res dobro. Ja, tudi pri Proflex-u dobiš zraven enake trdote fedrov, pa avto zadaj počepne in "gre naravnost". Saj mogoče nisi čutil da je avto podkrmarjen, samo če bi dal trše fedre zadaj bi znalo bit še boljše. Ne vem, ni mi logično da zadaj ostaneš na praktično serijski trdoti, spredaj pa jo skoraj podvojiš :roll:

Pri avtih za pisto je vseeno malo drugače. Recimo Clio I cup je imel spredaj 40kg fedre (tudi skoraj x2 od serijskih), zadaj pa serijske torzije. Veliko takih junakov vidiš tudi pri nas in v tujini na rally-jih, PRK-jih, GHD-jih. Pa ko sem zadaj šel iz serijske na Express-ovo torzijo, se je odprl nov svet vožnje avta :wink:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
dkrevs
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a dkrevs »

kmetek napisal/-a:Pri avtih za pisto je vseeno malo drugače. Recimo Clio I cup je imel spredaj 40kg fedre (tudi skoraj x2 od serijskih), zadaj pa serijske torzije. Veliko takih junakov vidiš tudi pri nas in v tujini na rally-jih, PRK-jih, GHD-jih. Pa ko sem zadaj šel iz serijske na Express-ovo torzijo, se je odprl nov svet vožnje avta :wink:
Angleški 16V "CUP racer-ji", so imeli tudi zadaj druge (trše/debelejše) torzije. Je pa res da se veliko teh avtov tudi dirkalnih vozi na serijskih torzijah zadaj, žalostno.
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

A se samo men zdi al zadnjih nekaj objav sodi v drugo temo? :roll:
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Mislm da dokler bo Blažu to koristlo, niti ne. Če se mu bo zdelo offtopic bo pa že reku.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
VentilaR
Kraj: Kranj - Radovljica

Odgovor Napisal/-a VentilaR »

kmetek napisal/-a:Mislm da dokler bo Blažu to koristlo, niti ne. Če se mu bo zdelo offtopic bo pa že reku.
Meni vsaka informacija pride prav, sploh pa kar se tiče podvozja. ko bo šlo na offtopic bom reku in bomo pobrisal.
mloncar napisal/-a:Fantje, govorite lahko karkoli, jas sem imel na avtu to podvozje o katerem se pogovarjate (vsaj sklepam glede na napisano) in vem kaj kako je bilo. Če bi še enkrat sestavljal takšno podvozje bi kupil trše vzmeti (70kg/cm spredaj in zadaj). Ko sem imel na Cliu Koni gewinde sem imel 70kg/cm je bilo ravno prav.
to je za moje pojme kr hardcore trdo, ali pač? sj je le 10kg/cm razlike med telam fedram ki jih imam sedej gor... si avto imel za vsak dan? služba-dom-trgovina-dom?
nočm pretiravat s trdoto ker se potem nihče ne bo hotu vozt zmano ... moram bi sprobati kakšne 70kg fedre, sam je težko dobit kakšnga ki jih ima, že s telimi GAZ od Jerota sm imel srečo da mi jih je posodil.
Renault Sport Clio 03` 2.0 16v Monaco Blue - CRASHED
Renault Sport Clio 04` 2.0 16v Arctic Blue - SOLD

Renault Clio 05` 1.2 16v - rezerva (kot službeno vozilo)
Suzuki Samurao 1.3 in stock off road machine!!
Škoda Octavia III 2.0 TDI RS Meteor(steel)Grey
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

VentilaR napisal/-a:teli sprednji fedri so 60kg/cm in so lih prav trdi, mogoč bi kakšne kakšn kg več zaradi tega ker pajsa v hitrih ovinkih in ob max obremenitvijo. tako da razmišlam ene 65kg/cm za spredej ...
višina more bit točno po mojemu okusu drgač se ne grem!
"Pajsa" ti v ovinkih in pri obremenitvi, pa se ti zdi OK :)? Če hočeš imet nizek avto, potem boš moral iti na trše vzmeti (5kg/cm pri tem ni nič).
VentilaR napisal/-a:
mloncar napisal/-a:Fantje, govorite lahko karkoli, jas sem imel na avtu to podvozje o katerem se pogovarjate (vsaj sklepam glede na napisano) in vem kaj kako je bilo. Če bi še enkrat sestavljal takšno podvozje bi kupil trše vzmeti (70kg/cm spredaj in zadaj). Ko sem imel na Cliu Koni gewinde sem imel 70kg/cm je bilo ravno prav.
to je za moje pojme kr hardcore trdo, ali pač? sj je le 10kg/cm razlike med telam fedram ki jih imam sedej gor... si avto imel za vsak dan? služba-dom-trgovina-dom?
nočm pretiravat s trdoto ker se potem nihče ne bo hotu vozt zmano ... moram bi sprobati kakšne 70kg fedre, sam je težko dobit kakšnga ki jih ima, že s telimi GAZ od Jerota sm imel srečo da mi jih je posodil.
Ne ni hardcore. Hardcore je tisto, ko so vzmeti premehke za višino avtomobila in potem vse nabija (no ali pa "pajsa" :D).
In ja, se strinjam z mloncar-jem, 70kg za spredaj je kar dobra izbira (na normalni višini). Aja pa z avtom se je vozil vsak dan, pa se ni malo vozil ;).

BTW Glede tistega: "saj je le 10kg/cm razlike...", enkrat (tako je sicer potem tudi ostalo :)) sem bolj zaradi firbca spredaj montiral 180 kg/mm vzmeti na sorazmerno nizko R5 GTT (osnova dokaj podobna kot Clio 2 RS). Ugotovil sem, da so vzmeti še vedno premehke če bi želel samo z njimi "blažiti" ovinke (na recimo ravnem Racelandu) ;).

Se pa strinjam, da je pomembna uravnoteženost spredaj/zadaj. Ampak tukaj se meša različne stvari in določena dejstva tako niti nimajo pomena. Težava je v tem, da bi to bil avto za vsak dan, hkrati pa "pistaški" avto, in to dvoje pa ne gre skupaj. Če je avto "pistaški" (beri nizek), potem mora biti dovolj trd (ja tudi zadaj). Ampak, če bo avto (dajem primer) dobro delal s 100kg/cm vzmetmi spredaj, bo 200kg/cm za zadaj (in za navadne luknjaste ceste) preveč. Tako da tistih 70/70 je za poskusiti ;).

Moram malo premetati kramo, če najdem ti lahko za test posodim 70kg/cm vzmeti ;).

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
VentilaR

da mi pajsa se mi niti malo ne zdi OK, grozno je če prtegnev v ovinek in čutm koko profil gume gloda nosilec od blatnika... Se mi zdi da mi je Urban govoril da se ta nosilec da "odmakniti" bolj stran - kladivce za živce 8)
normalna višina? normalna višina zame je taka da se je približno guma enaka z blatnikom (spredaj) ...
če je pa res opcija da bi posodil na test 70kg vzmeti je pa to več kot odlično!
no kokr si napisal 70/70 bi bilo res za probat :D

Hvala za vsak mnenje in informacijo, usaka stvar pride prav :wink:

danes dobil svečke. naročene iz ebay.de - ukoli 54€ za 4x svečke. čakam da se mehankar zbudi da bo akcija :evil:
Slika

Uporabniški avatar
Kosmac16V
Kraj: Tržič

Odgovor Napisal/-a Kosmac16V »

za to ne rabš mehanika...16 dolga gidora, podalšk pa račna pa akcija :)
Uporabniški avatar
kleva
Kraj: Izola

Odgovor Napisal/-a kleva »

ne glih tako pri rs-ju :D...mau več dela je :D
Uporabniški avatar
zigs

Odgovor Napisal/-a zigs »

mala malca :D
Uporabniški avatar
VentilaR

Kosmac16V napisal/-a:za to ne rabš mehanika...16 dolga gidora, podalšk pa račna pa akcija :)
zakaj bi se trudu in iskal toplo vodod če je on to Že delal in ve kje in kaj treba dol uzet. okei lotu bi se dela pri mojem 1.2 pri RSu pa pustim delo ljudem ki imajo znanje za to, pa nej se sliš smešn ali pa nesposobno, a jebat ga :D
aja nism jih še zamenjal, prosti wikend ima ha :D

Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

En vijak losaš da iz lopute snameš dol cev za zrak; odšraufaš vse tamale 10ke na sesalnem kolektorju zgori tolk da ga lah umakneš in vzameš stran kable in pol rabš sam globok nastavk da lah svečke dobr nasadiš in odšraufaš :D To maš 15min dela če si res počasn...
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
Truckdriver \8/
Kraj: Grosuplje

Odgovor Napisal/-a Truckdriver \8/ »

Ni težko svečke zamenat :wink:
Samo tle je problem če se navoj poškoduje pol si pa do vratu u pi.... kr nej ti mehanik zamenja.
Pa me prou zanima kolk ti bo zaračunu za menjavo svečk :roll:
Prijaznost, strpnost in brzina na cesti moja so vrlina :)
Uporabniški avatar
gamblerDH20

Odgovor Napisal/-a gamblerDH20 »

če jaz kej poznam tole njuno navezo, mu ne bo nič računal :D
Uporabniški avatar
VentilaR

gamblerDH20 napisal/-a:če jaz kej poznam tole njuno navezo, mu ne bo nič računal :D
Heh točno tako :D
Kar se pa tiče navojev so ze popravljeni in drugi vijaki, v originalu so neki kitajski :D

Odgovori