Clio II Rs 172 MonacoBlue
Re: Clio II Rs 172 MonacoBlue
dec prav de mu pajsa 
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
To smo vedl da nau zadovoln dokler mu nau use pajsal. 
Če je ravno, ni zabavno.
točn to mi je moj mehankar rekel, je možno ker smo šponal motor v eno smer da je lažje prišel do jermena in ustalih delov ... upam da bomo rešil tole ker je res gadno k ga nemorm prtegnt v leve ovinkeUrbanD napisal/-a:Hudo zgleda!
Če ti ropota sam v eno stran pol sam losej nosilce motorja levo in desno pod aku. in mašino našponi na kontra stran in zanaj zašponi. Men se to zgodi vsaj 1x letno, k so tko mehki nosilci, da mašina nekako "zleze" za par mm v eno stran in pol polosovina pritiska na most. Takisto je pri pospeševanju ko se kolektor nasloni na karoserijo in nardi tak čudn dodatn vibracijski zvokrenoji pač. Spomladi vsako leto zadeve našponaj tko k jz, pa bo za 1 let spet mir
najbolj sm pa vesel ko kmetek napiše da obstaja dodatna pocen opcijakmetek napisal/-a:Mislim da pri njemu bolj pridejo v poštev trši/dodatni nosilci motorja, ki so zlo poceni če se mal znajdeš
gewinde so nove, račun, papirji tko da niso rabljeni niti montirane niso bile, ceno pa dobiš na privat.plantn napisal/-a:Aha no zdej me pa še zanima kakšna je vožnja?Če je veliko zabijanja in skakanja itd.itd...
kar se tiče vožnje je precej bolj udobna kokor pri KW, je bolj "mehka" vožnja ni preveč trdo pa ni premehko - zlata sredina. zabijanje je pa odvisno kok je nizk auto, jz sm za začetek ga spustil čist na tla in je zabijal use, je čista beda! skakanja ni tok, ker niso tok trde. sredi ovinka kakšna luknja pri 80kmh ni problem, jo lepo "požre" ne da bi odskakal na drugi pas.
Jurko, nevem kaj tebe pere res ... mi ni jasn ke si dobu info da so rabljene? pa sploh nevem koko lhka odgovoriš na vprašanja ki so postavljena meni? ... no ej beda no
Renault Sport Clio 03` 2.0 16v Monaco Blue - CRASHED
Renault Sport Clio 04` 2.0 16v Arctic Blue - SOLD
Renault Clio 05` 1.2 16v - rezerva (kot službeno vozilo)
Suzuki Samurao 1.3 in stock off road machine!!
Škoda Octavia III 2.0 TDI RS Meteor(steel)Grey
dobr no, sej me poznaš 
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
da malo osvežim tole mojo temo. na avtu se je naredilo nekej malenkosti. vmaxx podvozje spredaj(vzmeti) so šle dol ker so bile čisto premehke. dobil na test GAZ vzmeti ki sm jih kombiniral z vmaxx amortizerjem, zadeva se presenetljivo dobro pelje, luknje pobira dobro ampk pajsanje v koloteke pa še vedno nism odstranil in me jezi ker je še vedno mejčkn previsok...
kar se tiče podvozja zadej sem kompletno Vmaxxe odstranil in vrgel v kot! zakaj? čiz premehko! dvignil ga za polovico gewinda pa je še vedno pajsal (nekam v kolotek ševedno nevem kam in koko in ZAKVAJ) ...
k sreči imam dobre prijatelje ki mi gredo zemrej na roke in mi pomagajo v vsaki situaciji. dobil (spet) na test KONI zadnji del za Clio2 nastavljiv po trdoti ampk fiksna višina. JA, višina je res VISOKA zadej kar me je res ubilo. pobral vse gumice pod in nad fedrom da bi pridobil kakšne par mm ampk ni neke ful opazne razlike
SpeedlineCorse 2118

OZ Superleggera

imam v planu menjati podvozje zadej, fedra in amortizerja sta že "rezervirana" tko da bo kmalu zadeva zadej mejčk nižja juheej!
dodal sm mu še en bombončk za bolšo lego na cest, whiteline oriđinalo! res se pozna ta "štanga" in sm presenečen nad njo
cene teh zadev so res visoke in razmišlam da bi si ga sam naredu iz stabilizatorja iz alfe 166 se mi zdi.
DynoDay je biu uspešn! za nekatare mal čudn dan k smo vidl da so se konjički izubili nekje
pokazal mi je 158KS in 191nm, mejčkn premal ker prejšnmu lastniku NOS-u je pokazal 170.1KS in 200Nm. seveda me je zaskrbelo da ni kej z motorjem narobe ... injektorji, svečke, VVT, mogoč to da sm vedno dodajal "međogas" in je začelo pokati iz avspuha in posledično stem zbegal računalnik ... tok enih opcij je zakaj bi lahko bilo manj KS na valjih.

in ker sm tak tip človeka da mi gre na živce če nekej ni kokr more bit sm začel iskati svečke, originalne svečke za 172/182 so NGK PFR6E-10 cene se nagibajo v SLO od 20€ do 25€ na komad. našel na ebay.de eno ponudbo za kompletn 4 svečke :
http://www.ebay.de/itm/ZUNDKERZEN-1-Sat ... 257d9489f6
pomojem da se splača naročit?
aja, pa če ima kdo kakšne stare gume 195/45/16 z usaj nekej profila in jih misli vržt stran ali pa za kakšn € prodat nej sporoči, mejčkn velik je naklona spredej in hrusta gume k da so zaston!
kar se tiče podvozja zadej sem kompletno Vmaxxe odstranil in vrgel v kot! zakaj? čiz premehko! dvignil ga za polovico gewinda pa je še vedno pajsal (nekam v kolotek ševedno nevem kam in koko in ZAKVAJ) ...
k sreči imam dobre prijatelje ki mi gredo zemrej na roke in mi pomagajo v vsaki situaciji. dobil (spet) na test KONI zadnji del za Clio2 nastavljiv po trdoti ampk fiksna višina. JA, višina je res VISOKA zadej kar me je res ubilo. pobral vse gumice pod in nad fedrom da bi pridobil kakšne par mm ampk ni neke ful opazne razlike
SpeedlineCorse 2118
OZ Superleggera
imam v planu menjati podvozje zadej, fedra in amortizerja sta že "rezervirana" tko da bo kmalu zadeva zadej mejčk nižja juheej!
dodal sm mu še en bombončk za bolšo lego na cest, whiteline oriđinalo! res se pozna ta "štanga" in sm presenečen nad njo
DynoDay je biu uspešn! za nekatare mal čudn dan k smo vidl da so se konjički izubili nekje
in ker sm tak tip človeka da mi gre na živce če nekej ni kokr more bit sm začel iskati svečke, originalne svečke za 172/182 so NGK PFR6E-10 cene se nagibajo v SLO od 20€ do 25€ na komad. našel na ebay.de eno ponudbo za kompletn 4 svečke :
http://www.ebay.de/itm/ZUNDKERZEN-1-Sat ... 257d9489f6
pomojem da se splača naročit?
aja, pa če ima kdo kakšne stare gume 195/45/16 z usaj nekej profila in jih misli vržt stran ali pa za kakšn € prodat nej sporoči, mejčkn velik je naklona spredej in hrusta gume k da so zaston!
tisto pošila sam v avstrijo
svečke le meni, se precej pozna na krivulji 
to da pošilja samo v avstrijo mi je jasno, so veze pri sosedih in ne bi smel biti problem to. na 80.000km se nej bi menjale svečke, mogoč tele k so malo boljše kakšne 10.000km kasneje. sem pa tudi na svoji krivulju opazu pri visokih obratih mejčkn "špičk" ki nej bi bile zaradi svečk.jurko napisal/-a:tisto pošila sam v avstrijosvečke le meni, se precej pozna na krivulji
ko bodo svečke menjane pride VVT na vrsto, in kmalu zatem smreke in jagode!
Glede zadnjih vzmeti.. ..za zadaj kupiš 160mm dolge vzmeti (recimo 2,5") trdote ene 70kg/cm, daš naredit alu podstavke, ki se lepo usedejo na most in karoserijo ter furaš. Višino nastavljaš z debelino podstavka. Tako je narejeno pri Gr.N podvozju za Clia II RS, kjer imaš možnost izbire med 55, 60 in 65 kg/cm.. ..ampak glede na to, da sem imel takšno podvozje bi priporočal spredaj in zadaj 70 kg/cm vzmeti.
Spredaj 70kg/cm, ne se hecat
Zadaj že mogoče (ali pa še kaj več, 80-90kg/cm), spredaj pa je 50kg/cm za RS-a pomoje vrh glave za vsak dan. Sej ima zdej 60kg/cm, pa bo sam povedou al bi raje mehkejše ali trše.
Pa njemu bi bil avto s 160mm fedri in najkrajšimi možnimi "podstavki" mogoče še vedno malo visok, tko da...
Pa njemu bi bil avto s 160mm fedri in najkrajšimi možnimi "podstavki" mogoče še vedno malo visok, tko da...
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
nekak taka vrjanta se bo montirala, da bo alu podstavek na mostu in stem prilagajal višino (podrejal podstavek). kokr je kmetek napisal, teli sprednji fedri so 60kg/cm in so lih prav trdi, mogoč bi kakšne kakšn kg več zaradi tega ker pajsa v hitrih ovinkih in ob max obremenitvijo. tako da razmišlam ene 65kg/cm za spredej in zadej takšne kakršne so pač tiste k so "rezervirane" =D
višina more bit točno po mojemu okusu drgač se ne grem! more zgledat na 16" OZjkah in 15" Corse drgač use skp prodam (v kompletu z avtam)
višina more bit točno po mojemu okusu drgač se ne grem! more zgledat na 16" OZjkah in 15" Corse drgač use skp prodam (v kompletu z avtam)
Zadnje so 60kg/cm. Sem mislu da greš spred na mehkejše? Si pa hardcore
Hja, če boš dal spred 60+, bi mogu met zadaj že bliz 100, da bo nekako uravnoteženo vse skp.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
tole spredej je za vsak dan vrh glave, pelje se tud dobr, čiz preveč si kompliciram use skpkmetek napisal/-a:Zadnje so 60kg/cm. Sem mislu da greš spred na mehkejše? Si pa hardcoreHja, če boš dal spred 60+, bi mogu met zadaj že bliz 100, da bo nekako uravnoteženo vse skp.
Fantje, govorite lahko karkoli, jas sem imel na avtu to podvozje o katerem se pogovarjate (vsaj sklepam glede na napisano) in vem kaj kako je bilo. Če bi še enkrat sestavljal takšno podvozje bi kupil trše vzmeti (70kg/cm spredaj in zadaj). Ko sem imel na Cliu Koni gewinde sem imel 70kg/cm je bilo ravno prav.
Ni toliko v samem spring rate-u, zadeva mora bit uravnotežena spredaj-zadaj. Samo poglejte si original 182 CUP spring rate razmerje spredaj-zadaj, bo vse jasno.
Kot sem že zapisal.. ..Renault (motor)sport ponuja 3 opcije vzmeti za Clia II RS Gr.N: 55. 60 in 65 kg/cm (za spredaj in zadaj). Clio ima zadaj vpeto vzmet na 2/3 dolžini celotne roke na zadnjem mostu.
Pokalni Clio II RS ima spredaj 120kg/cm vzmeti, zadaj 80kg/cm (avto ima zadaj coiloverse).
Če malo preračunate ugotovite da je wheel spring rate identičen pri Gr.N kot pri pokalnem Cliu.
Pokalni Clio II RS ima spredaj 120kg/cm vzmeti, zadaj 80kg/cm (avto ima zadaj coiloverse).
Če malo preračunate ugotovite da je wheel spring rate identičen pri Gr.N kot pri pokalnem Cliu.