Clio 3 stopljen šalter za brisalce

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
gantlej
Kraj: Maribor

Clio 3 stopljen šalter za brisalce

Odgovor Napisal/-a gantlej »

Pozdravljeni,

zanima me če se je že komu to zgodilo...
Slika

pelam, vklopim brisalce pa naenkrat orng dim iz ročke ven...smo vrgli narazn in evo rezultat...hvala bogu se ni skurlo še kaj več al pa zažgal avto :(

ve kdo kolk pride to? en tip iz pragerskega mi je reko 90 ko ma kao "odpad"...jutr grem še na servis uprašat kolk je nov ker se mi zdi 90€ tu mač za tole...
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Clio 3 stopljen šalter za brisalce

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Preden vgradite drugega, je pametno najti napako, zaradi katere je ta dobil barvo ( očitno zaščitni faktor premajhen :) )
Preveč toka je teklo čez, vzrok je lahko:
- blokira vzvodje brisalcev
- motorček brisalcev se ne zavrti temveč se muči / slabi stiki
- slab stik na konektorjih
- poškodovana napeljava
- slaba masa

Če napaka ostane in vi vgradiite drugi del, se bo zgodba ponovila

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
gantlej

aha...pa se da to kak sam doma pregledat z kakim multimetrom oz. mehansko al je trea pelat kakemu maherju?

drugač pa me zanima kak je to sploh povezano...ker je blo zlo čudn vse skup...vglavnem res da je da sm radio mel na polno in sub...sam dvomim da bo to kaj vplivalo...

je blo pa tak...da je začel škropit sn sm ene parkrat vklopu brisalce s funkcijo za špricat vodo, sam da ta pač ni pošpricala, sm lih tolk stisnu da so se brisalci užgal...pol se je pa začel kadit iz ročke ko sto mater...no dokler sm najdu plac za ustavt je dim prenehal in ugasno je radio (skurlo 15A) varovalko za radio...fora pa je...da ttale šalter je delal čisto normalno namrej, razn mehansko je biu pokvarjen vzvod za špricanje vode ker je pač stopilo plastiko okol in je je prijel skup...
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Preglej da ni kaj v stiku ali da je kaj s samim motorčkom za pranje stekel glede nato da se ni vklopil. In preglej varovalke, ker bi moglo varovalko skurit ne pa šaltarja.
RenaultSport
Uporabniški avatar
gantlej

no sm biu zaj na serivsu...203€ nov...pa je reko da ni prvi primer to...jih je blo že več :D kot pa rečem...neslo je 15A varovalko od radia...je pa reko un gor ta to pride kak stik kratek v samem šalterju

kar se motorčka tiče da se ni vklopil...dela vse normalno...ampak če na kratko prtisneš za pranje stekel se samo brisalci vklopijo...za vodo rabiš držat kake 2 sekunde da špricne...sj mislim da majo vsi avti tak narjen ali ne?
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Ne, nimajo vsi enako, nekateri imajo bolj preprosto, so pa tudi taki, ki imajo še bolj komplicirano.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Samojed

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Očitno imajo pa vsi "china" šalter. Tole ni problem motorčka ali brisalcev - za takšne probleme je varovalka. Kar se je zgodilo je edini in samo en problem - preslabi kontakti stikala.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
CliYo II

Odgovor Napisal/-a CliYo II »

ne išči napake ker je ne boš našel...zamenjaj stikalo in to je to...
v stikalu je diodna matrična plošča katera je prišla v stik in je stopilo vse skupaj...
videl sem že primer ko je avto zagorel zaradi tega stikala...sicer je bilo na modusu samo stikalo je isto...
Uporabniški avatar
gantlej

nja grem iskat šalter pa en gasilni poleg...mater mam 1kw feršterkarije notr pa nkol nč...
Uporabniški avatar
revier

Odgovor Napisal/-a revier »

Naredi tako kot ti je napisal CLiYO II, napake se ne bo našlo, če bi bil kratek stik kje pri motorju ali kje drugje v napeljavi bi ti tam tako skurilo vezje, kablovje, motor itd... napaka je bila definitivno v stikalu.
Uporabniški avatar
Dano1987
Kraj: Metlika

Odgovor Napisal/-a Dano1987 »

Prav to isto se je meni pred eno uro zgodilo... :?

dej mi prosim povej a si iskau kje naj bi bila napaka ali si samo zamenjau :?:

LP
DRIVE THE CHANGE
Uporabniški avatar
jereb007
Kraj: sevnica

Odgovor Napisal/-a jereb007 »

LP
Obvezno očistite odtoke pri brisalcih, pod plastiko, zato se je to zgodilo. Drugače se bo ponovilo.
ah, ta moj clio
Odgovori