Laguna 2 ph2 ropot

Vse debate v zvezi z Renault Talismani, Lagunami, Megani in Clioti vseh letnikov
Odgovori
DeYcH

Laguna 2 ph2 ropot

Odgovor Napisal/-a DeYcH »

Preden se odpravim v delavnico se obračam na vas da mi morda kdo pomaga oz. če je že imel kdo podoben problem. Pri vožnji se tam med 30 in 40km/h sliši iz prednjega dela vozila ropot, kot da bi nekaj nekje rajsalo, vendar le med to hitrostjo. Avto sem dvignil na obeh straneh, pognal kolesa do omenjene brzine, in ropota ni slišati. Kaj bi lahko bil ta ropot? Ob enem imam tudi vprašanje zakaj avto občasno ko je bil dvignjen in v prstavi(ko kolesa letijo) sam zablokira oz. zavre zavore, je morda zaradi protizdrsnega sistema ali?
za vsako pomoč se najlepše zahvaljujem.

l.p
marko33

Re: Laguna 2 ph2 ropot

Odgovor Napisal/-a marko33 »

Oj glede tistega drgnjenja pri zelo počasni vožnji v prvi ali drugi prestavi se meni tudi nekaj sliši, samo se še nisem s tem poglabljal. će boš kaj odkril sporoči.
Laguna II Grandthour DYNAMIQUE
1.9 dCi L 2002
Thuning 146 Hors Power
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: Laguna 2 ph2 ropot

Odgovor Napisal/-a Spula »

DeYcH napisal/-a:Preden se odpravim v delavnico se obračam na vas da mi morda kdo pomaga oz. če je že imel kdo podoben problem. Pri vožnji se tam med 30 in 40km/h sliši iz prednjega dela vozila ropot, kot da bi nekaj nekje rajsalo, vendar le med to hitrostjo. Avto sem dvignil na obeh straneh, pognal kolesa do omenjene brzine, in ropota ni slišati. Kaj bi lahko bil ta ropot? Ob enem imam tudi vprašanje zakaj avto občasno ko je bil dvignjen in v prstavi(ko kolesa letijo) sam zablokira oz. zavre zavore, je morda zaradi protizdrsnega sistema ali?
za vsako pomoč se najlepše zahvaljujem.

l.p
Ropota se ni slišalo zato, ker je bil avto v zraku (ni obremenjeno podvozje). Tisto pa je protizdrsni sistem.
Najbolje preverit vsako malenkost, ki bi lahko drsala, tudi v motornem prostoru.
RenaultSport
Odgovori