Okvara altenatorja ?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
yaxo11

Okvara altenatorja ?

Odgovor Napisal/-a yaxo11 »

Včeraj mi na avtocesti kar na enkrat zasvetita lučki stop in lučka akomulatorja, par sekund za tem se začne lightshow na armaturki, cager za hitrost skače gor in dol, osvetlitev števca in zaslona na sredini se prižiga in ugaša, kaj se zdaj dogaja.
Avto seveda laufa popolnoma normalno.
Grem dol z avtoceste ugasnem avto, počakam kako minuto, prižgem lučke še vedno gorijo?
Glede na to da je za tem vse ostalo delovalo normalno, sem reskiral in peljal naprej, in brez kakršnihkoli težav pridem do doma (naredil cca 100km).Lučka akomulatorja in stop še vedno svetita.
Opazil sem da brisalci delujejo počasneje, in da luči gorijo malo švohneje, enako kot če so prižgane ko avto ne laufa.
Akomulator je star cca 1.5 leto, avto vžiga normalno, vse dela normalno, samo lučka stop in akomulator še vedno svetita. Akomulator najbrž ni.
Je možno da heca altenator in ne deluje z polno močjo, predvidevam, da je šla ena od krtačk, zato altenator še nekaj fila.
Je morda med altenatorjem in računalnikom ter akomulatorjem še kak senzor oz kaka elektronika, ki bi lahko povzročala težave?
Je že kdo imel tak problem ?

hvala
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: Okvara altenatorja ?

Odgovor Napisal/-a Spula »

Enostavno avto zalaufaj in opravi meritev, če polni in koliko polni.
RenaultSport
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

V koliko ne bi delala ena ščetka................ne bi odal nobene elektrike. Lahko pa nagaja regulator ............... kot je svetoval predhodnik, potrebno bo pomeriti koliko polni

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Hauba

Odgovor Napisal/-a Hauba »

Meni je na Picasso-tu šel alternator. Je napisalo "Battery charge fault" in ventilacija/klima je nehala delati. Takoj ugasnem radio in luči, zatemnim ekrane in se ves posran peljem naprej. Potem pa sem prevozil še skoraj 4 ure v roku treh dni :) Sem na koncu že mislil, da je alternator čisto v redu :lol: Potem pa(k sreči blizu doma) začne ekran počasi ugašati, smerokazi niso več delali in samo čakal sem kdaj bo crknil. K sreči sem še prišel do parkirišča kjer pa se tudi zaklenil ni več... :)

Naslednji dan obnova alternatorja 140€ :)

PS: Smo pa ugotovili, da akumulator ni bil serijski ampak nov z 90Ah, zato sem se še toliko časa lahko vozil :shock: :D
1: 2000 Renault Clio II 1.4i 8v 55kw Alize
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
Uporabniški avatar
yaxo11

Zdej sm premeril zadeve in je sledeče, ko je avto ugasnjen kaže 12.84V, ko ga zalaufam pa 12,43 V, tako da očitno altenator ne fila, pomeril sem še voltažo med altenatorjem in maso in pokaže cca 7V in potem počasi pada.
Sumim da je crknil regulator.
Malo sem preverjal zadeve in cene so blazne, nov 360eur, obnova cca 150eur, če naročim drug regulator v katerem so še nove krtačke, pride iz nemčije cca 20eur, cel kit za obnovo pa cca 40eur, tako da vidim da so kar lopovske cene serviserjev :shock:
Uporabniški avatar
Spula

yaxo11 napisal/-a:Zdej sm premeril zadeve in je sledeče, ko je avto ugasnjen kaže 12.84V, ko ga zalaufam pa 12,43 V, tako da očitno altenator ne fila, pomeril sem še voltažo med altenatorjem in maso in pokaže cca 7V in potem počasi pada.
Sumim da je crknil regulator.
Malo sem preverjal zadeve in cene so blazne, nov 360eur, obnova cca 150eur, če naročim drug regulator v katerem so še nove krtačke, pride iz nemčije cca 20eur, cel kit za obnovo pa cca 40eur, tako da vidim da so kar lopovske cene serviserjev :shock:
V obnovi je ponavadi vse očiščeno tako kot mora bit, novi ležaji, krtačke, regler, skratka "servis" alternatorja.
RenaultSport
Uporabniški avatar
yaxo11

Ja sej to pričakujem za tak denar, sploh če samo alteator prinesem na servis, če pa je treba zadevo še demontirati potem pa razumem tako ceno :D

PS: pred pol ure sem dal preventivno polnit akomulator da bom lahko prišel do servisa, in polnilec javi da je akomulator popolnoma poln, malo čudno glede na to da se ne fila in da sem naredil že cca 150km
Uporabniški avatar
revier

Odgovor Napisal/-a revier »

No s tako situacijo sem se soočil 3tedne nazaj, lučka za akumolator ter lučka stop, vzrok je bil alternator, obnovit sem ga dal h Kogovšku v Dravlje (okolica Ljubljane), obnova me je stala 80€.
Uporabniški avatar
yaxo11

revier napisal/-a:No s tako situacijo sem se soočil 3tedne nazaj, lučka za akumolator ter lučka stop, vzrok je bil alternator, obnovit sem ga dal h Kogovšku v Dravlje (okolica Ljubljane), obnova me je stala 80€.
mi lahko daš kak kontaktni telefon
Uporabniški avatar
Spula

yaxo11 napisal/-a:
revier napisal/-a:No s tako situacijo sem se soočil 3tedne nazaj, lučka za akumolator ter lučka stop, vzrok je bil alternator, obnovit sem ga dal h Kogovšku v Dravlje (okolica Ljubljane), obnova me je stala 80€.
mi lahko daš kak kontaktni telefon
Evo http://www.aekogovsek.si/" onclick="window.open(this.href);return false;

Najceneje je še sam snameš alternator, če znaš seveda in neseš tja.
RenaultSport
Uporabniški avatar
revier

To je to kar je dal Spula gor, je pa tako, da sem jaz sam odšravfal alternator iz avta (megane 1.9 dci, zafrknjeno dobit dol) ter mu ga nesel, če hočeš da ti oni vse opravijo bo cena mislim da kar precej večja, če se prav spomnim je bilo govora okoli 150-200€(pa ne me za besedo držat).
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

osebno menim, da je razumljivo, razlika v končni ceni, če si sam demontiraš del in ga prineseš v delavnico v vrečki ali če ti vse naredijo v delavnici.
Sama obnova alternatorja ne obsega samo menjava regulatorja in po potrebi ležajev, temveč:
- menjava ležajev
- menjava regulatorja
- testiranje diodne plošče po potrebi zamenjati diode in obnoviti inzolacijo
- ravnanje kontaktnih lamel
- centriranje rotorja
- garancija ( račun )

Je pa res, da ima vsak možnost ( v koliko ima nekaj ročnih spretnosti, znanja in orodja ) to narediti sam doma

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
yaxo11

evo altenator se je uštimalo tako da sedaj dela, uiiii, gasa dalje :D 8)
hvala bogu je čist simpl za podret tko da ni blo dost zajbancije 8)
Uporabniški avatar
revier

yaxo11 napisal/-a:evo altenator se je uštimalo tako da sedaj dela, uiiii, gasa dalje :D 8)
hvala bogu je čist simpl za podret tko da ni blo dost zajbancije 8)
Jst sm se na Meganu II matru dve uri da sm ga vn dubu :S nč placa ni nikjer in je blo treba vse podret od vezne stene , celo hladilnik sm mogu nagnt itd...
Odgovori