Igra kaj vlogo ker imam na vsaki felgi 2vijaka za jeklena platišča in 2vijaka za alu platišča? Lani sem pa imel 3 vijake za alu felge in 1vijak za jeklena..

1. vijak za jeklene felge
2. vijak za alu felge

Preveri kolesne ležajevran22 napisal/-a:Noben ne ve ? Ajaa pa pozabu sm omenit, da ko se kolo v prazno zasuče se isto čujee zvok.. verjetno ležaaj sprednji ..?
Zaenkrat nisem opazil da bi biu kakšen zvok prisoten ali da bi se zviševal.. Opazil sem samo ko zavijam levo ali desno ( pouno navit volan ) pride do tega zvoka..schik napisal/-a:Vzrok niso vijaki. Če se zvok stopnjuje pri večji hitrosti je verjetno ležaj.
Manšete naj bi ble cele, ker mi je mehanik na servisu zamenjal notranji desni končnik volana, in ni nič omenil da bi ble manšete v slabem stanju..schik napisal/-a:Manšete so cele? Lahko da je šel homokinetičen zglob na polosovini.
kje pa preveriš nivo servo olja? To sem že brskal pa nikjer ne najdem za megana 2.. =/Gregc napisal/-a:a si preveril nivo servo olja.?
schik napisal/-a:Ne boš mogel preveriti nivoja, ker ima električni volan. Če se sliši zvok ko v prazno vrtiš kolo se mora najt vzrok... To je sprednje kolo? Zadnje? Se sliši zvok če je v prestavi? Je slišen če je v leru?
Torej kje preverim nivo olja? Vem sam da volan z višjo hitrostjo bol trdi rata, ko pa namestu sučem volan je pa čist mehek.[KEKEC] napisal/-a:schik napisal/-a:Ne boš mogel preveriti nivoja, ker ima električni volan. Če se sliši zvok ko v prazno vrtiš kolo se mora najt vzrok... To je sprednje kolo? Zadnje? Se sliši zvok če je v prestavi? Je slišen če je v leru?
Nima električnega volana!!!