Laguna 2 ,1.9 dci problem
-
espace fan
Laguna 2 ,1.9 dci problem
Imam problem z mojo laguno 1,9 dci l.2002, do sedaj je normalno delovala, sedaj pa ko pohodiš gas pa tam do 2300 obratov sploh ne potegne, ko je mrzla še kar uleče ,ko pa se ogreje bi jo peš v pospeških prehitel, tko da v višjih prestevah sploh ne morem vozit. Se mi je pa danes prvič prižgala lučka za napako v napeljavi (ko daš kartico not se prižge za ogrevanje svečk) in avto je normalno vlekel v vseh obratih, ma kdo kakšno podobno izkušnjo?
Lep pozdrav...
Lep pozdrav...
Re: Laguna 2 ,1.9 dci problem
Najprej priklop na tester potem pa naprejespace fan napisal/-a:Imam problem z mojo laguno 1,9 dci l.2002, do sedaj je normalno delovala, sedaj pa ko pohodiš gas pa tam do 2300 obratov sploh ne potegne, ko je mrzla še kar uleče ,ko pa se ogreje bi jo peš v pospeških prehitel, tko da v višjih prestevah sploh ne morem vozit. Se mi je pa danes prvič prižgala lučka za napako v napeljavi (ko daš kartico not se prižge za ogrevanje svečk) in avto je normalno vlekel v vseh obratih, ma kdo kakšno podobno izkušnjo?
Lep pozdrav...
RenaultSport
Ja tester ne bi škodoval za odkrivanje napak, verjetno pa je problem v EGR ventilu, lahko pa tudi marsikaj drugega, simptomi so ponavadi zelo podobni...
Samo tester ne pokaže, če je EGR zabasan, pač pa samo problem v delovanju. Vzami EGR ven in prečisti, pri meni so bili podobni simptomi.
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Ja no, računalnik ne more glih vedet a se loputuca zaradi saj ne premika al je pa pač kej polomlengadrhouse napisal/-a:Samo tester ne pokaže, če je EGR zabasan, pač pa samo problem v delovanju. Vzami EGR ven in prečisti, pri meni so bili podobni simptomi.
Jst sem dal za novega cca 110€ s popustom pri Herkulesu. Pa ga ni bilo problem dat ven. Čiščenje ni več pomagalo. Ko se enkrat navadiš, je to 20 min dela vse skupaj.
Razlika pa je bila enormna. Ful se pozna in v moči in v suverenosti pri pospeševanju.
Razlika pa je bila enormna. Ful se pozna in v moči in v suverenosti pri pospeševanju.
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
-
espace fan
No problem rešen mal sem odlašal s servisom ,zamenjal filter nafte pa mašinca spet vleče...
Kar se pa tiče egr ventila ,prvič ko sem ga pucal, ko nisem vedel sem nete populu ven , ampak to kar nekateri trdite da potem egr ventil ne deluje ni res, jaz mam istega notri pa dela...
Kar se pa tiče egr ventila ,prvič ko sem ga pucal, ko nisem vedel sem nete populu ven , ampak to kar nekateri trdite da potem egr ventil ne deluje ni res, jaz mam istega notri pa dela...
Nete? Saj če ga spucaš še vedno dela.espace fan napisal/-a:No problem rešen mal sem odlašal s servisom ,zamenjal filter nafte pa mašinca spet vleče...
Nekateri ga samo "malo tako" spucajo in še vedno ni v redu, ker ne tesni kot bi moral. Ventil in sedišče ventila je potrebno konkretno očistiti.
RenaultSport
[quote="drhouse"]Jst sem dal za novega cca 110€ s popustom pri Herkulesu. Pa ga ni bilo problem dat ven. Čiščenje ni več pomagalo. Ko se enkrat navadiš, je to 20 min dela vse skupaj.
Razlika pa je bila enormna. Ful se pozna in v moči in v suverenosti pri pospeševanju.[/quote
Zanima me kakšne težave si imel preden si menjal egr
Razlika pa je bila enormna. Ful se pozna in v moči in v suverenosti pri pospeševanju.[/quote
Zanima me kakšne težave si imel preden si menjal egr