carminat navigation
Re: carminat navigation
house
na tem ebayu sem registriran ze ene 12 let, ampak gledam pa nikol, prej vse kitajce obrnem okrog, ja mogoče bi v poštev prišla una iz anglije sam ko že v štartu piše da ne pošilja bom vprašal če pošlje
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Gledal sem še par dni nazaj na a.net-u, je bila ena razbita z vso opremo, sem hotel it po zadnji rolo in levo ročko (voice control) pa je ni več. Tam bi ziher imel tudi antenco.
Poglej še malo po eBay-u, sam sem vpisal Laguna GPS pa sem ti samo nekaj zadetkov prilepil.
Poglej še malo po eBay-u, sam sem vpisal Laguna GPS pa sem ti samo nekaj zadetkov prilepil.
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Sinko, točno enak problem sem imel pred nekaj meseci. Problem je sebeda bil v anteni, naročil sem jo iz Ebaya:
http://www.ebay.co.uk/itm/GPS-Antenna-A ... OC:DE:3160" onclick="window.open(this.href);return false;
Sedaj jo imam spredaj za vetrobransko šipo. Lovi malo slabše kot original ker ni zunaj, ampak zadeva deluje v redu.
http://www.ebay.co.uk/itm/GPS-Antenna-A ... OC:DE:3160" onclick="window.open(this.href);return false;
Sedaj jo imam spredaj za vetrobransko šipo. Lovi malo slabše kot original ker ni zunaj, ampak zadeva deluje v redu.
Renault Laguna II Ph2 Grandtour Initiale
Dela. Isto kot pri dvojki faza 2. Hvala za pomoč.
-
janacigava
Pozdravljeni imam laguno faza 2 letnik 2006 radio navigacija cabasse audiotronum cni2 in se mi je pojavil najprej napis rec error. nato pa se je spremenil v coom error.Po prebiranju foruma sem ugotovil da naj bi bila to antena.Uprasat sem sel na servis in so mi priklopili avto na tester kateri pa ni nič ugotovil potem smo pogledli koliko pride original antena in me je hmali kap 185€.Kaj vi mislite po izkusnjah je antena ali kaj druzga?In če je antena nevem kaksen konektor ima je plav in je po mojem (fakra) ampak po prebiranju foruma se govori tudi o mislim da( smb) kako naj to ugotovim.
Hvala za odgovore
Hvala za odgovore
Zivjo
Po parih letih se spet vračam na Renaulta
Kupil sem Laguno 2 mk2 z Carminat CNC navigacijo. Imam pa problem, da GPS ne dela, namreč ko se vozim mi kaže da se vozim po češki/slovaški,.. Probal sem z orginal DVDjem ki je bil že v avtu in z zadnjo verzijo iz neta pa je rezultat isti,.. Mi zna kdo pomagat? Še slikca za za lazjo predstavo.
PS: Kaj pomeni tist 0E3 pod napisom GPS, v navodilih nič ne najdem.
http://shrani.najdi.si/?1k/Kh/2v3SBE9q/image.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Po parih letih se spet vračam na Renaulta
PS: Kaj pomeni tist 0E3 pod napisom GPS, v navodilih nič ne najdem.
http://shrani.najdi.si/?1k/Kh/2v3SBE9q/image.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
OE3 pomeni TMC providerja ORF/Ö3 (informacije o stanju na cesti, za dinamično navigacijo).
Sklepam, da se voziš po ali ob Avstriji.
Siv napis GPS pomeni, da je nekaj narobe z GPS anteno ali sprejemnikom.
Več lahko izveš v diagnostičnem menuju.
Postopek:
1. Ugasni radio.
2. Drži pritisnjeno tipko SET in zavrti gumb za glasnost v desno za 40+ "zobcev".
3. Sedaj si v diagnostičnem menuju in lahko preveriš delovanje sklopov. Pazi kaj delaš!
Sklepam, da se voziš po ali ob Avstriji.
Siv napis GPS pomeni, da je nekaj narobe z GPS anteno ali sprejemnikom.
Več lahko izveš v diagnostičnem menuju.
Postopek:
1. Ugasni radio.
2. Drži pritisnjeno tipko SET in zavrti gumb za glasnost v desno za 40+ "zobcev".
3. Sedaj si v diagnostičnem menuju in lahko preveriš delovanje sklopov. Pazi kaj delaš!
Hvala za odgovor 
Ročno sem nastavil pozicijo avtomobila in sedaj mi normalno deluje navigacija. Je pa stvar zelo čudna, ker je GPS ikona vedno bele barve, noče se obarvat zeleno, kljub temu pa normalno deluje?
Glede TMCja, avto je bil sicer res pripeljan iz štajerskega konca, ekran pa sem slikal v Ljubljani,.
Ročno sem nastavil pozicijo avtomobila in sedaj mi normalno deluje navigacija. Je pa stvar zelo čudna, ker je GPS ikona vedno bele barve, noče se obarvat zeleno, kljub temu pa normalno deluje?
Res deluje, vendar samo z uporabo žiroskopa, senzorja smeri (menjalnik) in hitrosti (ABS).
V diagnostiki lahko vse preveriš. Če boš šel na trajekt ali vlak, boš spet izgubil lokacijo.
V diagnostiki lahko vse preveriš. Če boš šel na trajekt ali vlak, boš spet izgubil lokacijo.
Imas prav, v testnem meniju pokze da ni povezave z gps anteno. Avto je pred nakupom kar nekaj časa stal. Bi lahko bila mogoče težava oksidiran konektor antene na strehi? Se da to anteno na kak eleganten način snet iz strehe?
kar se tiče teh problemov z navigacijo, kot ste ugotovili vse pove menu diagnostike, al pa tudi sama obarvanost GPS znaka na ekranu, dokler je bel oziroma siv zadeva dela, kaže lokacijo in vse ko je rdečo je totalna odpoved. Najpogosteje antena ribne ker ji požre tesnilno gumico ki je med anteno in samo streho, ponavadni zaradi starosti itd, pol jo zalije voda in krepa. Meni se je to zogdlo kak mesece nazaj, baje če si dovolj hiter še se mogoče da orginal anteno rešit, jaz sem trenutno odklopil orginal v prtljažniku na desni strani pod tapeto so konektroji in priklopil eno x GPS anteno, kaki je priključek ne me spraševat neki čuden v glavnem, mel doma še eno anteno z tremi različnimi konektroji pa noben ni pasal. To ki jo mam trenutno, ker ni na strehi je na notranji strani zadnjega blatnika, vleče malo slabše, zeleno obarvano je tu pa tam, bolj je signal rumen al pa bel, dela pa čisto normalno, mogoče bi zadeva zaštekala ko bi vozil po kaki vukojebini, nove se ne splača je predraga, rabljeno delujočo dobit je pa tombola. Mojo bom razdrl ko bo vsaj en teden brez dežja da vidim če še bo dala kaj od sebe
Živjo
Jaz sumim, da ali je nekdo ponesreči odklopil kabel za GPS anteno, ko so priklapljali AUX kabel, ali pa je dejansko pokvarjena antena. Na katero enoto je priklopljena antena, tisto nad radijem ali v sovoznikovem predalu? Sem probal tudi odstranit anteno iz strehe, pa se ne premakne ne levo ne desno, je sploh možno odstranit anteno brez dodatnega razdiranja notranjosti vozila? In pa kje bi lahko kupil si sposodil vilice za odstranitev navigacije iz armaturke?
Jaz sumim, da ali je nekdo ponesreči odklopil kabel za GPS anteno, ko so priklapljali AUX kabel, ali pa je dejansko pokvarjena antena. Na katero enoto je priklopljena antena, tisto nad radijem ali v sovoznikovem predalu? Sem probal tudi odstranit anteno iz strehe, pa se ne premakne ne levo ne desno, je sploh možno odstranit anteno brez dodatnega razdiranja notranjosti vozila? In pa kje bi lahko kupil si sposodil vilice za odstranitev navigacije iz armaturke?
slo napisal/-a:Živjo
antena je direkt priklopljena na uno škatlo ko je DVD v njej, mel zunaj, in antena nima nobene veze oziroma povezave z radiem, sam radio je v predalu pri sopotniku, tisto kar je na armaturki je samo veksler in tipke. Je pa še ne konektor od antene ta je pa zadaj v prtljažniku desno pod tapeto, tam mislim da so trije konektorji, eno je GPS, en je GSM in eno je radio antena, ki ti pa gre po zadnjem steklu, žice seveda
Lahko vprašam kje si dobil vilice za odstranitev DVD enote? Po avatarju sodeč predvidevam, da imaš ti limuzino. Mogoče veš kje pod tapeto v prtljažniku je ta konektor pri karavanu? Se dal stran plastko pod katero se skriva zadnja luč, kabel od GPS antene sem locural, nisem pa upal naprej razdirat, ker ne vem kam, proti strehi ali proti armaturki?
Tisti ki ste menjali anteno. Kje ste kupili anteno? Ebay ali se da tudi pri nas kje dobit, problem je ker ne vem ker konektor paše. Odklopil sem jo pri zadnjih sedežih konektor pa je SMA ali pa SMB,..