Scenic II- klima
Scenic II- klima
Zanima me ali ima kdo na forumu podobne izkušnje? Imam namreč Scenic II, letnik 2008, 1.9 DCI. V ponedeljek mi je klima še delala- to vem tako, da ko se pripeljem domov, izklopim klimo (je avtomatska) in obrati motorja malce padejo.
No, sedaj pa klima ne dela več??? Niti ne greje, niti se nič "ne premakne" oz. zgodi, ko jo vklopim/ izklopim. Če ima kdo znanje oz. izkušnje, kaj bi to lahko bilo, naj prosim napiše. Je to sklopka, kompresor, računalnik ali kaj drugega? Kakšne so približne cene poravila oz. delov in kje se jih dobi? Hvala vsem.
No, sedaj pa klima ne dela več??? Niti ne greje, niti se nič "ne premakne" oz. zgodi, ko jo vklopim/ izklopim. Če ima kdo znanje oz. izkušnje, kaj bi to lahko bilo, naj prosim napiše. Je to sklopka, kompresor, računalnik ali kaj drugega? Kakšne so približne cene poravila oz. delov in kje se jih dobi? Hvala vsem.
Re: Scenic II- klima
Mogoče je samo premalo plina. Kdaj je bila nazadnje polnjena? Ko tlak plina pade pod določeno točko se kompresor ne vklopi več da se zavaruje pred poškodbami. Jaz bi prvo začel s polnjenjem plina, za to si pa poglej kakšne kuponko.si ali take strani, se vedno najde kakšno poceni polnjenje in pregled.
Ja, hvala. Vidiš, na ta point pa še nisem pomislil. Sicer imam klimo na auto tudi pozimi. Nekajkrat sem jo vklopil ročno, da se mal kanali prečistijo. Kar sem opazil je tudi, da nekam slabo ventilator piha...
Verjetno premalo plina notri:
če kdo rabi polnjenje klime
me nj kontaktira,Pa se zmenimo za polnjenje...
če kdo rabi polnjenje klime
me nj kontaktira,Pa se zmenimo za polnjenje...
Da dokončam tole temo, pa naj bo info tudi za ostale: preden sem avto peljal na servis, sem ga dal oprat. No in klima je začela občasno delat. Kar je bilo veliko olajšanje, da ni kakšen kompresor škripnu. Ampak, hudič je v podrobnostih: ta teden sem avto oddal na servis in me kliče mojster in pravi- crknil je stikalo presostat, pa pol še servis klime (plin, barva in ostalo), pa delo: ko sem avto prevzel, sem bil skupaj lažji za 275€. Ni slabo. Še posebaj, je je to stikalo velko kot moj palec, cena pa... Ampak, zadeva sedaj dela.
Uradni servis?
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
škoda nisi prej napisal,da je šel reostat. sem imel enak problem in sem ga moral rešit, ker je bilo sredi zime in nismo mogli bit brez gretja.Izy napisal/-a:Da dokončam tole temo, pa naj bo info tudi za ostale: preden sem avto peljal na servis, sem ga dal oprat. No in klima je začela občasno delat. Kar je bilo veliko olajšanje, da ni kakšen kompresor škripnu. Ampak, hudič je v podrobnostih: ta teden sem avto oddal na servis in me kliče mojster in pravi- crknil je stikalo presostat, pa pol še servis klime (plin, barva in ostalo), pa delo: ko sem avto prevzel, sem bil skupaj lažji za 275€. Ni slabo. Še posebaj, je je to stikalo velko kot moj palec, cena pa... Ampak, zadeva sedaj dela.
na original servisu na renault so cene okoli 130-140€.
enako zadevo dajejo v nissan vozila in tam je cena okli 50€.
enaka zadeva brez znamk vozil iz kitajske in 30dni cakanja pa med 22 in 25€.
menjal sam doma s pomočjo tega posnetka in kaloriferja
http://www.youtube.com/watch?v=E_si_YT4ZJg" onclick="window.open(this.href);return false;
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
HI!
Reostat (v tem primeru pravzaprav elektronski predupor oz. napetostni regulator) je pa je za regulacijo vrtljajev ventilatorja kabinskega zraka. V eni temi ki sem jo odprl, sem opisal, kako sem to zadevo (Clio II ima enakega) sam popravil za cca 3€.
LP
Rambo, nisi dobro čital. Crknu mu je presostat oziroma senzor za tlak v krogotoku klimatske naprave.rambo napisal/-a: škoda nisi prej napisal,da je šel reostat. sem imel enak problem in sem ga moral rešit, ker je bilo sredi zime in nismo mogli bit brez gretja.
Reostat (v tem primeru pravzaprav elektronski predupor oz. napetostni regulator) je pa je za regulacijo vrtljajev ventilatorja kabinskega zraka. V eni temi ki sem jo odprl, sem opisal, kako sem to zadevo (Clio II ima enakega) sam popravil za cca 3€.
LP
bolfenk napisal/-a:HI!
Rambo, nisi dobro čital. Crknu mu je presostat oziroma senzor za tlak v krogotoku klimatske naprave.rambo napisal/-a: škoda nisi prej napisal,da je šel reostat. sem imel enak problem in sem ga moral rešit, ker je bilo sredi zime in nismo mogli bit brez gretja.
LP
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
drhouse: ja uradni servis je bil... Saj so prijazni, pa avto dajo ampak, cene imajo pa navite za dele, tako kot v celitni Renault mreži. To je že enkrat pisalo v eni temi na tem forumu.