Renault Laguna 2 letnik 2001 ali vžge takoj ali pa sploh ne
Renault Laguna 2 letnik 2001 ali vžge takoj ali pa sploh ne
Lepo pozdravljeni! Torej imam laguno, ki mi je zdaj pred zimo začela nagajati z vžigom. Ko pritisnem tipko za vžig vžge normalno. Včasih pa ne naredi nič. Lučke se vse normalno prižgejo ko vstavim kartico in volan se odklene ko pa pritisnem tipko pa tema. Potem malo premaknem ročico za menjalnik (prešaltam) in potem vžge. Zaganjač mi je lani serviser porihtal in mi menjal avtomat ter krtačke. Ali je mogoče da bi bil slab stik na konektorju od zaganjača. Ali ima kdo še kakšno idejo. Jutri namreč grem z njim kolegu na dvigalo pa da vem kaj vse morava preverit. Hvala in prosim za čimveč idej.
Peter
Peter
Re: Renault Laguna 2 letnik 2001 ali vžge takoj ali pa sploh
Če prav zastopim, občasno ne zavergla. V ta namen preverita kable, in sicer:
- za starter gre iz akumulatorja posebej kabel. Na obeh straneh (na akumulatorju in na starterju) preverita če je zategnjen in če ni kakih črnih sledi (kabel čevelj itd).
- masa gre iz akumulatorja na blok motorja. Isto preverita na obeh straneh.
- najverjetneje je pa vzrok tale - na starter pelje še tanjši kabel , ki sproži avtomat. Najverjetneje ima ta kabel slab stik, sploh če ni privit ampak je nataknjen. Če je slednje, očistita kontakte, kak kontakt sprej tudi ne bi škodil ter mogoče malce stisnita čevelj, da se bo bolj na trdo nataknil.
Pa ne pozabi poročati če je bilo to to
.
- za starter gre iz akumulatorja posebej kabel. Na obeh straneh (na akumulatorju in na starterju) preverita če je zategnjen in če ni kakih črnih sledi (kabel čevelj itd).
- masa gre iz akumulatorja na blok motorja. Isto preverita na obeh straneh.
- najverjetneje je pa vzrok tale - na starter pelje še tanjši kabel , ki sproži avtomat. Najverjetneje ima ta kabel slab stik, sploh če ni privit ampak je nataknjen. Če je slednje, očistita kontakte, kak kontakt sprej tudi ne bi škodil ter mogoče malce stisnita čevelj, da se bo bolj na trdo nataknil.
Pa ne pozabi poročati če je bilo to to
LP, Samojed
Torej bila sva na dvigalu. Tisti konektor za tanjši beli kabel je bil malo zarjavel, čeprav pa je bil kar trdno nataknjen. Zadevo sva pobrusla, še malo stisnila in zaenkrat vžiga, vendar bo potrebno dan ali dva da bom lahko z gotovostjo trdil da je to to. Poročam čez dva dni ali je ali ni. Če ne bo šlo pa bo treba razstavit zaganjač. Hvala!
Daj stikalo na menjalniku za nevtralno pozicijo poglej preden si narediš preveč dela.
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
No sicer danes še vedno lepo vžiga brez težav, pa vseeno katero stikalo si ti to mislil in kje je?
Hvala!
Hvala!
To stikalo vsaj pri meni nima veze, če stisnem sklopko (je lahko v prestavi). Razen če je stikalo eno - kombinirano. Kako pa običajno vžigaš avto - v prestavi ali v leru?
LP, Samojed
Avto vžigam kakorkoli. Do zdaj je vžigal normalno na oba načina. Vseeno ali je ve leru ali v prestavi. Saj trenutno avto vžiga in držimo pesti, da je bila napaka na tistem kontaktu.
No sedaj pa že lahko potrdim, da je okvara odpravljena. Bil je samo tisti kabl čeveljček na belem kablu, ki gre na zaganjač. Malo smo kontakt sčistili in čeveljček stisnili in zdaj vžiga na prvo!
Najlepša hvala samojed!
LP Peter
Najlepša hvala samojed!
LP Peter
LP! Tudi meni se je zgodil isti problem z vžigom. Zanima me samo, če je zaganjač dostopen brez da bi avto dal na dvigalo oz. nad kanal (če ga samo dvignem z dvigalko). Hvala!