Pozdravljeni!
Končno sem v pogon spravil laguno I, 1.9dci,2000(karavan) s pokvarjenim turbom(v prejšnji temi)
Zdaj pa počasi pripravljam na registracijo.
Torej, problem je v tem da je medtem ko je stala kako leto, zadaj skoraj čisto počepnila.
Zdaj pa bi rad dobil ven torzijske palice da ga poskusim malo dvignit, ampak mi nikakor ne uspe, danes sem poskusil na eni strani z doma narejenim snemalnikom(navojna palica ter gedora kot podložka), ampak se navojna palica enostavno zlomi, ne premakne se niti za milimeter. je možno da je tako "zapikalo" ali je treba še kaj narediti??
zdaj sem na obeh straneh dobro nasprejal z WD-jem in bom čez nekaj časa še enkrat poskusil...
če se ne motim ima ta stvar na vsaki strani svojo palico. je tako?
LP
Boris
Torzijsko vzmetenje
Re: Torzijsko vzmetenje
...po 2 urah zahebavanja obupal. ne gre ven na nobeni strani. in spet sem tako močno zategnil da sem zlomil vijak oz. navojno palico.
kakšna ideja?!
kakšna ideja?!
Pa je torzija čisto sproščena? Odšraufani amortizerji?
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
ja, nazadnje sem odvil armortizerje da se spusti koliko gre, ampak se vseeno ne premakne!
Pred tem če jih nisi odvil je skoraj isto kot da ne bi nič delal. Veliko lažje bo tudi če zadnjo os malo podpreš ko so odviti. Da ne visi prema prosto dol ampak da je malenkost podložena, ker torzija deluje v obe smeri in je zopet napeta. Malo po občutku je treba "potežkat" da se vidi koliko je treba podložit. Šele ko bo lepo sproščena bo šla ven.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
ne vem no... jaz še vedno upam da bo šlo.(optimizem na višku) 
sem pripravljen še kakšne 2x poskusit ko bo čas. če ne bo šlo pa se naj kak mehanik muči s tem. saj verjetno tudi ne računa toliko?
Hvala ti!
sem pripravljen še kakšne 2x poskusit ko bo čas. če ne bo šlo pa se naj kak mehanik muči s tem. saj verjetno tudi ne računa toliko?
Hvala ti!
spet nič. poskusil vse česar sem zmožen, ampak ne spusti. se bom pozanimal za koliko € bi mehanik to uredil, če ne bo preveč se naj kar on muči s tem. je kdo tukaj iz MB regije ki bi mu to uspelo dobiti ven?
Drugače pa na odpad po komplet most za 50€, pa menjam celega...
LP
Boris
Drugače pa na odpad po komplet most za 50€, pa menjam celega...
LP
Boris