Problem Megane rs 225

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Dejan105

Problem Megane rs 225

Odgovor Napisal/-a Dejan105 »

Zdravo!

No ker sem od 3 tednov nazaj novi ponosni lastnik megana rsa me zanima neki napak k jih ima.
Prva je ta da ko zaklenem avto mi gori display od računalnika in display pri katerem vidiš ketera vrata so odprta, če zategnem ročno mi gori še lučka za ročno. nekaj sem bral da je povezano to iz zadnjo meglenko, ki pa mi res nedela, s tem da če hočem prižgat sprednje meglenke moram na ročici zarotirat nazaj ( naj bi bilo stikalo za zadnjo meglenko).
Drugi problem je ta. Avto ima polen navor tam nekje pri 3000 rpm. Če avto pohodim iz nule mi na cerka 3000-3500 rpm avto cukne kot da bi turbina za pol sekunde nehala delati in potem normalno naprej pospešuje. S tem da po minuti dinamične vožnje ta problem izgine. Če potem recimo spet nekih pet minut lepo vozim ko se avto malo shladi se spet pojavi problem dokler se števec za temperaturo ne dvigne za čisto malo (navadno je števec malo pred 3 črtico, ko je dinamična vožnja na 3ji črtici). Avto je prejšni lastnik čiperal pri SKN in edino kar je opazil je da avto bolje vleče in malo bolj '' zamuka '' Meni malo smrdi tale čiperanje saj avto po čiperanju ni bil na dynotu..

Že v naprej hvala za odgovore

LP Dejan
Uporabniški avatar
XiWang

Re: Problem Megane rs 225

Odgovor Napisal/-a XiWang »

glede cukanja in števca za temperaturo je čudno to da se ti avto kot praviš ohladi. Pri meni se voda segreva dokler ne pride do 3je črtice in potem je tam vedno. med vožnjo nikoli ne pade pod tretjo črtico. in zaenkrat ga še nisem toliko teral da bi šel preko te črtice. Mogoče kakšna težava s termostatom. Če avto ni na delovni temperaturi da zaradi tega pocuka. samo moje laično razmišljanje :)
ne hiti počasi....
Dejan105

Re: Problem Megane rs 225

Odgovor Napisal/-a Dejan105 »

Napaka ugotovljena avto je cukal zaradi svečk, ki so na vsake svete čase prebijale... Sedaj zamenjane svečke in avto delat kot urca :)
Odgovori