od anchika
V bistvu je tako, da sem tu nova, in se še zelo lovim..
Prosim pa za pomoč, prej kot bankrotiram oz. se mi zrola.
Renault scenic, 2001, 1.9 DCI. Na novo pri hiši;
14 dni nazaj: Se je zlomil zobnik, ki pride iz menjalnika in gre v desno polosovino. Menjali menjalnik, in zato da bi bil potem mir za ziher, še desno polosovino, sklopko (bila slaba), jermen alternatorja, olja menjalnika, motorja in filter olja, stikalo ne vem že česa.
V nedeljo smo ga na novo zagnali in se vozilo do sobote, pol pa frrrrrr...
v soboto: Avto vžge normalno, V prvo ne gre, melje. Štart iz druge, naslednje 4 km brez problemov, tudi v prvo gre brez problema. Motor dela kot urca. speljemo iz križišča, ropot spredaj, pritisneš bremza, sklopka, gas... nič efekta. Menjaš- brez problema- NIČ. In se ustaviš pri strani
V brzino gre, spustiš sklopko, nekaj cvili, kot da se vrti, povleče pa ne. Mogoče ne odvaja. Ga dvignemo, levo gor, sosed-mehanik zavrti kolo in reče nov menjalnik nabavi...
Nas potegne do garaže, poberemo menjalnik dol- mogoče je sklopka, da ne odvaja. S sklopko vse ok, obstaja možnost da je padla iz vilic- seveda, vse je možno..
Dajemo menjalnik nazaj gor- baba kot baba vtaknem prste v vsako luknjo, in logično tudi v desno polosovino- NIČ. Niti enega samega zobca naslednje 3 al 4 cm dolžine
No pa sem se olajšala. Zdaj pa prosim, če bi mi kdo lahko pomagal in povedal ZAKAJ je do tega prišlo? Rada bi odpravila vzrok, ne pa samo posledic. Vem da je lahko slaba polosovina. Kaj pa če ni- kaj bi lahko še tako forciralo, da poje vse zobce?? V tednu dni!
Prosim če se lahko kdo čim prej odzove, da naumimo rešitev.
__________________________________________________________________________________________
Poslano ob: 09 apr 2013, 09:46
od schik
Zdravo,
kot prvo dobrodošla na forumu. Gremo kr na težavo...
Hmm, če sem prav razumel je trenutno v okvari polosovina? Zakaj je do tega prišlo ne vem. Glede na napisano sta možni samo dve varijanti. Eno je slaba polosovina oz. slab material na polosovini, drugo je pa slaba montaža, da ni polosovina dobro sedla na menjalnik. Druge jaz ne vidim. Sej to ti je pobralo zobce tam pri menjalniku ne?
Drugače za odpiranje teme greš pa v tem primeru v rubriko okvare in pomoč, potem imaš pa tam gor za kliknit NOVA TEMA (zgoraj levo, tik nad rubrikami od foruma).
Upam da sem kaj pomagal.
LP, Dario
__________________________________________________________________________________________
Hvala Dario,
Odgovorim kar tu..
Ne pobralo je zobce v notranjosti polosovine, tam kjer se nasadi na zobnik menjalnika.