Smetana v motorju

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
luxs

Smetana v motorju

Odgovor Napisal/-a luxs »

Zdravo.
Mi lahko kdo pomaga ,namreč imam cliota II ,1.2 letnik 2006, prevoženih 57000km.
V motorju natančneje na pokrovčku za vlivanje olja se mi pojavlja smetana.
Hladilne tekočine ne zmankuje in se tudi ne meša olje s hladilno tekočino.
Menjal sem tudi olje sem mislil ,da so mi na servisu dali napačnega vendar smetana nastaja tudi sedaj.
Verjetno je zamašen oddušek na motorju. Ali kdo ve kje je ta oddušek da ga očistim.
Hvala.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: Smetana v motorju

Odgovor Napisal/-a Spula »

luxs napisal/-a:Zdravo.
Mi lahko kdo pomaga ,namreč imam cliota II ,1.2 letnik 2006, prevoženih 57000km.
V motorju natančneje na pokrovčku za vlivanje olja se mi pojavlja smetana.
Hladilne tekočine ne zmankuje in se tudi ne meša olje s hladilno tekočino.
Menjal sem tudi olje sem mislil ,da so mi na servisu dali napačnega vendar smetana nastaja tudi sedaj.
Verjetno je zamašen oddušek na motorju. Ali kdo ve kje je ta oddušek da ga očistim.
Hvala.
Zdravo

Smetana je včasih tudi vzrok če je avto vožen na kratke relacije in se nabira kondenz. Smetano obriši in segretega malo zvozi po AC. Oddušek motorja je pa zadaj na bloku motorja.
RenaultSport
luxs

Kilometrino delam majhno.
Sem že probal tudi to da sem obrisal in se vozil po avtoceti.
Pa smetana nastane nazaj.
Uporabniški avatar
Spula

bam88 napisal/-a:Mogoče je dihtunga na glavi.
Lahko je čeprav, da mu antifriz pije pravi da ne. Kaj pa če daš hladilni sistem pod pritisk? Drži pritisk?
RenaultSport
luxs

Če prav razumem , ko je mašina ogreta in odprem pokrovček s posode za hladilno tekočino
je pritisk noter.
Uporabniški avatar
Spula

luxs napisal/-a:Če prav razumem , ko je mašina ogreta in odprem pokrovček s posode za hladilno tekočino
je pritisk noter.
Ja to je nekaj "malega" pritiska noter, to je normalno. Mislil sem, da pri hladnem avtu z orodjem za test tesnosti hladilnega sistema. Na ekspanzijsko posodo pršraufaš (tam kjer je pokrovček) tako "pumpico" in napumpaš cca. 2 bara pritiska in potem čakaš in gledaš če pritisk kaj pade. Če pade ti nekje uhaja antifriz lahko tudi pri tesnilu glave. Kakšno olje pa uporabljaš?
RenaultSport
luxs

Bom probu tut to. Uporabljam olje Elf Competition STI 10W40.
Hvala za info.
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

Nič se ne sekiraj,to je normalno.Letos sem servisiral vsaj pet clijotev in vsak je mel čep poln te smetane.In ne samo clijoti ostali avti majo tudi.Največkrat se to nabere na takih delih,ki so malo privzdignjeni zato se pri čepu za dolivanje najbolj nabere,ker se tam kondenz hitro nabere.Edino,če imaš v samem olju to smetano,potem pa je narobe nekaj.
Uporabniški avatar
Spula

žižekrs napisal/-a:Nič se ne sekiraj,to je normalno.Letos sem servisiral vsaj pet clijotev in vsak je mel čep poln te smetane.In ne samo clijoti ostali avti majo tudi.Največkrat se to nabere na takih delih,ki so malo privzdignjeni zato se pri čepu za dolivanje najbolj nabere,ker se tam kondenz hitro nabere.Edino,če imaš v samem olju to smetano,potem pa je narobe nekaj.
Tudi jaz sem opazil že pri večih avtih in skoraj vsi so voženi na kratke relacije.
RenaultSport
luxs

Olje je lep brez umazanije.
Smetana je samo na delu, ki se doliva olje.Me pa zanima sem nekje najdu ,da je nek čep pod kolektorjem na pokrovu glave za oddvajanje kondenza.Ali se mi splača to podret pa pogledat.
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Pri mojem avtu opažam to že več kot 100.000km.pa je avto vožen na dolge relacije,se sploh ne sekiram za to(clio 1.2 16V)
Odgovori