Žvižganje CLIO III

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
plohl

Žvižganje CLIO III

Odgovor Napisal/-a plohl »

Pozdravljeni

Imam clio III 1.4 16V 2007 letnik...ko je zjutraj avto hladen stisnem sklopko(kuplongo) ter dodajam gas mi avto žvižga dokler se ne segreje, zanimivo pa je ko pa pritiskam na gas brez da bi držal sklopko avto ne žvižga. drugače avto gre normlano, je pa zelo moteče ko je hladen avto saj pri vsaki menjavi brzine zažvižga, vsaj dokler se avto ne segreje....če kdo ve kaj bi lahko bilo narobe? Hvala za odgovore vnaprej,LP
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Re: Žvižganje CLIO III

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

plohl napisal/-a:Pozdravljeni

Imam clio III 1.4 16V 2007 letnik...ko je zjutraj avto hladen stisnem sklopko(kuplongo) ter dodajam gas mi avto žvižga dokler se ne segreje, zanimivo pa je ko pa pritiskam na gas brez da bi držal sklopko avto ne žvižga. drugače avto gre normlano, je pa zelo moteče ko je hladen avto saj pri vsaki menjavi brzine zažvižga, vsaj dokler se avto ne segreje....če kdo ve kaj bi lahko bilo narobe? Hvala za odgovore vnaprej,LP
Potisni ležaj pri sklopki ti nagaja.
plohl

Odgovor Napisal/-a plohl »

A najlepša hvala za odgovor, mogoče veste kaki je strošek to? Ali je nujno menjati?
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

plohl napisal/-a:A najlepša hvala za odgovor, mogoče veste kaki je strošek to? Ali je nujno menjati?
Enkrat bo odžvižgal svoje in boš ostal na cesti. Ponavadi se menja komplet sklopka z ležajem (lamela, košara, potisni ležaj) edino če je sklopka res še kot nova.
RenaultSport
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

Menjaj komplet,ker ni drago.Edino delo bo verjetno drago,če bo kaki reno servis.
Uporabniški avatar
Pocket_Rocket
Kraj: GO-LJ

Odgovor Napisal/-a Pocket_Rocket »

14 dni nazaj sem menjal sklopko, košaro in potisni. Strošek 300€ (140€ komplet sklopka, ostalo 160€ (delo in potisni)), z popustom in delnim sofinanciranjem RNS, če ne bi bilo okol 500-540€ ...

Aja, Clio III 1.2 Tce

Sklopko sem sam prinesel, ker sem tko al tko najprej želel menjavo opraviti v "lastni režiji" a na koncu prišel do zaključka da je cnej če mi naredijo na pooblaščencu.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Pocket_Rocket napisal/-a:14 dni nazaj sem menjal sklopko, košaro in potisni. Strošek 300€ (140€ komplet sklopka, ostalo 160€ (delo in potisni)), z popustom in delnim sofinanciranjem RNS, če ne bi bilo okol 500-540€ ...

Aja, Clio III 1.2 Tce

Sklopko sem sam prinesel, ker sem tko al tko najprej želel menjavo opraviti v "lastni režiji" a na koncu prišel do zaključka da je cnej če mi naredijo na pooblaščencu.
Cena dela pa je :shock: Koliko pa je bil potisni ležaj?
RenaultSport
Uporabniški avatar
Pocket_Rocket
Kraj: GO-LJ

Odgovor Napisal/-a Pocket_Rocket »

Potisni ležaj pride 60,41€ (polna cena, brez DDV), delo pa 34€/h (polna cena)...
Odgovori