Bom poročalgregec12345 napisal/-a:tako torej.. prosil bi te če boš poročal kaj je bilo narobej! hvala
vžiganje cliota 1.5 Dci
- GrizZzLy91
Re: vžiganje cliota 1.5 Dci
To kar je na sliki na prejšnji strani je senzor temperature motorja. Pri tebi je verjetno problem v ventilu na visokotlačni črpalki, ki preprečuje padec tlaka v vbrizgovalnem sistemu, to sem ti že napisal na 2 strani te teme, zdaj pa je še tester zaznal to napako. Namreč, ko avto dalj časa stoji pade pritisk goriva v sistemu, ker ventil "ne drži" in zato dlje verglaš, da pumpa spet ustvari tlak ki je potreben.
RenaultSport
- GrizZzLy91
Zdaj če si mislil za moje težave hehSpula napisal/-a:To kar je na sliki na prejšnji strani je senzor temperature motorja. Pri tebi je verjetno problem v ventilu na visokotlačni črpalki, ki preprečuje padec tlaka v vbrizgovalnem sistemu, to sem ti že napisal na 2 strani te teme, zdaj pa je še tester zaznal to napako. Namreč, ko avto dalj časa stoji pade pritisk goriva v sistemu, ker ventil "ne drži" in zato dlje verglaš, da pumpa spet ustvari tlak ki je potreben.
Ja to sem tudi jaz razmišljal, ampak ne vem po kakšni logiki bi potem bil ventil v visokotlačni črpalki fuč, če pa potegnem kabel s tipala za motor in potem avto takoj vžge. To je nekaj v zvezi s temperaturo, mi je pa res zanimivo, da mi računalnik javlja senzor za pritisk goriva ja...saj pravim, zdaj po praznikih gre avto do mehanika in bo potem on pregledal kaj pa kako
Saj ti čisto verjamem, da je lahko tudi to fuč, da ne boš mislil, da ti dol zabijam, sem prav vesel da vem tudi nekaj več in lahko povem tudi to mehaniku o tem ventilu, tako da hvala za to podrobno razlago
Lahko da ti senzor temperature narobe kaže in ogrevalne svečke premalo pogrejejo posledično ga moraš dlje verglat. Saj senzor temperature ni drag.
Ni problema
Ni problema
RenaultSport
- GrizZzLy91
Saj to je, da ta senzor jebe krizo čist po domače, ampak menjal sem ga pred 2 mescema, tako da saj je čisto možno, da je ponovno fuč tudi če je novSpula napisal/-a:Lahko da ti senzor temperature narobe kaže in ogrevalne svečke premalo pogrejejo posledično ga moraš dlje verglat. Saj senzor temperature ni drag.
Ni problema
Preveri šobe(s stekleničkami), pa pumpu, če je slučajno opilke spustila, ker pri meni je bila ista težava.
A ti na mestu obrati nihajo v prostem teku?
A ti na mestu obrati nihajo v prostem teku?
-
gregec12345
am obrati ne nihajo...