Letne pnevmatike

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
Bosty

Re: Letne pnevmatike

Odgovor Napisal/-a Bosty »

kmetek napisal/-a:Kako misliš niso šli dol? To gre na cesti dol po par kilometrih.
Tako kot sem napisal. Po Grobniku oz. tisti sliki, sem jih vozil še preko 1.500 km, pa so ostali ostanki gume celo na pogonskih kolesih. Če bi šlo iz pogonskih dol, bi zamenjal spredaj-zadaj in še vozil do zime. Če ne verjameš, lahko Aleen pove, da je res.
Ampak to je bila tretja sezona teh CSC3 gum, ki so dale skozi nekje med 25 in 30.000km. Imele pa so še dovolj profila za vozit in za policaje;) Prvo leto so bile super, potem pa več ne.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Pol so se pa očitno tako pregrele, da so se ti ostanki gume na pisti "zavulkanizirali", ker pri ostalih gumah gre to precej hitro dol.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
quattro88

Odgovor Napisal/-a quattro88 »

iRenault napisal/-a:Z Vredestein Sportrac 3 nimam kej za zgrešit, ali?
Če je pomembno, dimenzija 195/65/15.

Hvala za info :)

mene tud to zanima..... :) mam pa 185 55 15. če ima kdo izkušnje z njimi.
Uporabniški avatar
MyWay!
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a MyWay! »

Bosty napisal/-a:
kmetek napisal/-a:Kako misliš niso šli dol? To gre na cesti dol po par kilometrih.
Tako kot sem napisal. Po Grobniku oz. tisti sliki, sem jih vozil še preko 1.500 km, pa so ostali ostanki gume celo na pogonskih kolesih. Če bi šlo iz pogonskih dol, bi zamenjal spredaj-zadaj in še vozil do zime. Če ne verjameš, lahko Aleen pove, da je res.
Ampak to je bila tretja sezona teh CSC3 gum, ki so dale skozi nekje med 25 in 30.000km. Imele pa so še dovolj profila za vozit in za policaje;) Prvo leto so bile super, potem pa več ne.
Jaz sem pa zadovoljen s CSC3. Prednje so že sicer proti koncu po 16k km (nič piste), ampak se je dobro obnesla na suhem in mokrem. Nimam pripomb. Mogoče je res malo glasna in je zaradi nje poraba malo večja, ampak to me sploh ne moti.
"If Porsche ever did a hot hatch, it would feel like this."
Renault Sport Clio
Uporabniški avatar
jure
Kraj: koper

Odgovor Napisal/-a jure »

kako se pa kaj zdi ta guma.po testih ena boljsih v dezju tudi

http://www.gume-direkt.com/cgi-bin/rsho ... sowigan=So" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

Danes pripeljal dve Potenzi v 195/50/15 za spredaj :D pa sem mislil, da imajo Proxeske, ki bodo zadaj malo profila po robu. Potenze imajo v sredinskih kanalih 7 mm (Proxes 8 mm), kjer se začnejo stranski prečni kanali 5, na robu tekalne površine pa le še 4 mm profila.
So pa na otip trše bočnice pri Potenzi, pa tudi hitrostni razred je W, TW je pa 220. Bomo videli kako se bodo obnesle čez kakšen teden ali dva :twisted:
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
mihec999

Odgovor Napisal/-a mihec999 »

Mene pa samo zanima ali je normalno to da michelin pilot primacy 225/45/17 zelo glasna guma? Namreč na AC več ali manj slišiš samo gume kako šumijo :? . Kupil sem pa rabljene od kolega letnik 08 6mm profila
Renault Laguna ll phase ll 2.0 dCi - ni več
Audi A5 Sportback
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Gume so stare vsaj 4 leta in lahko da niso bile pravilno shranjene. Ni zastonj pravilo, da je 4 leta nekako meja za gumo, ali zakaj jih je kolega prodal? Po drugi strani pa so lahko 10 let stare gume tihe, samo držijo bolj za en drek. Koliko časa jih imaš gor?
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Moje Primacy HP so stare ravno nekaj takega ali pa še starejše in so tihe.
Slika
Uporabniški avatar
mihec999

Aha ja nevem prej sem mel še starejše michelin hp 205/55/16 in so bile tihe. Prodal jih je ker je kupil drug avto pa mu ne paše ta dimenzija. Robovi so za cca 0,7mm slabši kot sredina ali ima to kaj veze?
Audi A5 Sportback
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

So sigurno prav montirane? So na istih kolesih kot so bile prej?
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

lahko so stopničaste ratale?
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
mihec999

Ja morale bi bit. Ne gume so zdaj na drugih platiščah. Hja vse 4 gume imajo samo bolj obrane robove rob je cca 5,3 sredina pa 6-6,2. Tako da nevem najprej sem mislil da je kriv tak profil gume
Audi A5 Sportback
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Glede na to da so asimetrične gume, nimajo smeri vrtenja. Če se pa že dalj časa vrtijo v eno smer se potem tudi tako obrabijo in če jih obrneš za v drugo smer so lahko glasne.
Uporabniški avatar
mihec999

Ja možno je tudi to, bom probal malo zamenjat pa bom videl če je kaj razlike. Če jih pumpam 2.6 naprej 2.2 zadaj je ok? ker imam prvič zdaj 17' :D
Audi A5 Sportback
Odgovori