Pozdravljeni,
Težavo imam z "zjahanim" voznikovim sedežem. Po 90.000 km je postal namreč zelo neudoben za dolge vožnje, ker se je blazina sedeža precej pogreznila in me posledično boli hrbet. Avto sem kupil rabljenega od lastnika, ki je bi nekoliko močnejši (cca 100 kg) in je to mogoče vzrok poškodbe. Sedaj pa me zanima, če je mogoče sovoznikov sedež (ki je kot nov) enostavno prestaviti na mesto voznikovega in obratno. Ima kdo izkušnje s tem?
Najlepša hvala za vašo pomoč!
Menjava voznikovega sedeža v Kangoo II
Re: Menjava voznikovega sedeža v Kangoo II
Celotnega sedeža ne moreš, vsaj pri cliotu ne, verjetno je pri kangooju isto (pas, višina sank). Lahko pa odstraniš prevleko in zamenjaš gobi levo-desno in daš prevleke nazaj. Je kar nekaj posla s tem, ampak verjetno raje eno popoldne boleč hrbet, kot pa vsako popoldne 
use se da sam če se če
sedež ne moreš, domnevam, da imaš stranske AB? Sicer pa, kupi drug sedež, so poceni, mogoče pašejo od kakega drugega modela.

Franko, hvala za idejo, nisem pomislil, da bi zamenjal samo peno. Upam da ni zalepljena ali kako drugače trajno fiskirana.
Slovenc, nimam stranskih AB-jev, je pa res da razen mehkega dela sedeža nista enaka (levo-desno) in ju v celoti žal ne morem samo zamenjat.
Če ne bo šlo drugače bom res kar novega kupil. Sporočim, kako sem rešil..
Slovenc, nimam stranskih AB-jev, je pa res da razen mehkega dela sedeža nista enaka (levo-desno) in ju v celoti žal ne morem samo zamenjat.
Če ne bo šlo drugače bom res kar novega kupil. Sporočim, kako sem rešil..
Lahko ti napišem kako je pritrjena pri cliotu. Zadnji del je spodaj zapet na elastike z dvema hakloma, okrog je pa vrvica zapeta z nekaj podobnega vezici. Nato samo potegneš sedalni del dol. Prevleka je pa zapeta na sedež z žičkami, ki jih zravnaš, ko daješ nazaj pa nazaj zviješ. Mogoče boš lahko zamenjal tudi kompleten sedalni del, da se ne boš rabil ukvarjati z prevlekami. Za naslonski del se boš pa že sam znašel, ni neka umetnost.
use se da sam če se če