LP Dejan
Letne gume Megane RS 225 CUP
Letne gume Megane RS 225 CUP
Ker se bliža spomlad bi potreboval vaš nasvet. Zanima me katere športne gume so najboljše v dimenzijah 225/40r18 oz 235/40r18 za megana rs 225 cup? Vožnja večinoma časa dinamična bi pa potreboval gume ki se neobrabijo tako hitro, in se držijo ceste kot vlak tračnic. Gume bi najraje imel za usaj 2 sezone, čene raje 3
LP Dejan
LP Dejan
Re: Letne gume Megane RS 225 CUP
če se misleš penzionistično vozit jih boš lohk mel ja 
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Hja, odličen oprijem z majhno obrabo mislim da ne bo šlo. Poglej za Bridgestone Potenza RE050A. Ampak je Tradewear 140, tako da bo kar visoka obraba.
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Ne moreš verjeti, ampak vsi bi imeli takšne gume 
use se da sam če se če
Ce pa guma nemore zdrzat 20k km dinamicne voznje pol pa res nevem... Potem najbol da menam gume usako sezono...
Ja potem pa napiši prej koliko km delaš letno. Eni delajo 20.000km letno, 3 leta je to 60.000km. Toliko guma ne bo zdržala.
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Opisal si sveti gral gumarske industrije.
Gume, ki se limajo kot semi slick in zdržijo ful dolgo.
Na letnih gumah povprecno na sezono naredim tam nekje od 10 do 12 tisoc km.
Če se voziš res konkretno in stalno menjuješ naprej-nazaj, bodo mogoče res samo za eno sezono. Če pa imaš tudi kakšne daljše relacije in lepo vožnjo, bi pa mogoče celo zdržala 2 sezoni.
Ne vem za druge, ampak jaz gume kupim ko so trenutne pač slabe, ne glede na letni čas in se ne obremenjujem s temi sezonami in obrabo
Sicer pa, s takim avtom se verjetno ne boš vozil ravno počasi, tako da mu lahko tudi gume privoščiš malo boljše
Ne vem za druge, ampak jaz gume kupim ko so trenutne pač slabe, ne glede na letni čas in se ne obremenjujem s temi sezonami in obrabo
Sicer pa, s takim avtom se verjetno ne boš vozil ravno počasi, tako da mu lahko tudi gume privoščiš malo boljše
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
- gamblerDH20
jaz sem na svojmu šparal na gumah in mi je blo po enem mesecu hudo žal.. Po 5ih mesecih sem menjal..
Če boš dau na tak stroj slabe gume, je pravzaprav vseeno če kupiš malo manj močn avto..
Če boš dau na tak stroj slabe gume, je pravzaprav vseeno če kupiš malo manj močn avto..
Še vedno nisem slisal nobenega predloga katere letne gume naj kupim razen Bridgestone Potenza RE050A ki mi jih je predlagal skopusnik.
Michelin PS3 so super kompromis ampak imajo mehak rob. Sicer držijo se fajn ampak sam rob je res mehak v primerjavi s kakimi drugimi. Michelin PE2, ki so bile original na mojem avtu in so superduper ampak se jih ne dobi več.
Če se ne motim hvalijo tudi Continental Sport Contact, ne bom pa trdil 100%.
Za Continental so odlične samo ima jih prijatelj so se mu zrederale da nwem če bojo še za to sezono, kupil je pa lani nove..Symon napisal/-a:Michelin PS3 so super kompromis ampak imajo mehak rob. Sicer držijo se fajn ampak sam rob je res mehak v primerjavi s kakimi drugimi. Michelin PE2, ki so bile original na mojem avtu in so superduper ampak se jih ne dobi več.
Za Michelin PS3 pa nevem nič nepoznam nikogar ki bi jih imel na avtu, ampak kot sm gledal po testih so zmeraj med top 5 gumami
Kaj pa je iz Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2, menda da so glasne kej druzga slabga pa nism slisu o njih.
Poglej še Dunlop Sportmaxx RT, cenejša a v rangu ps3, eagle f1 asy itd. Sploh v mokrem in v udobju je top. V suhem pa tudi
Za mene med top gumami.