zavorni diski - problem!

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
eraser
Kraj: Wtlca

zavorni diski - problem!

Odgovor Napisal/-a eraser »

lep pozdrav vsem!
Imam en problem. Zavore mi primejo slabo oz. stopalka je nizka in trda, zavore pa slabo primejo. Pred kratkim je bilo menjano zadaj vse, torej bobni (komplet cilindi, ferode....). Spredaj je stanje sledeče - poglej slike. Pred kratkim so bile menjane zavorne ploščice.
Ali bi bilo potrebno menjati tudi sprednje diske ter ploščice?!? Mehanik je rekel da je potrebna zamenjava pri sprednjem desnem disku neke gumice oz. cevke.
Prosim za pomoč ter hvala vnaprej.

Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: zavorni diski - problem!

Odgovor Napisal/-a Spula »

Ko menjaš diske zamenjaš še ploščice! Cevke je verjetno mislil zavorno cev lahko je kje napokana in če poči lahko ostaneš brez bremz. Gumice pa verjetno protiprašne na vodilih.?
RenaultSport
predator

Odgovor Napisal/-a predator »

Gumice je vrjetno mislil v zavornih kleščah, torej tesnilno, protiprašno ter vodila...gumice set za eno stran so ti tam 15 eur, najbolje da obnovi, sčisti itd. obe strani, ter menjava zavornih cevi(gumjastih). Če še niso diski bili ravnani in da pri zaviranju ne tresejo morda ne bo potrebna menjava, razn če so klešče blokirale in so diski zažgani... iz teh slik je težko kaj razbrati.
Uporabniški avatar
dampop

Odgovor Napisal/-a dampop »

Verjetno ti je spustil zavorni cilinder, zato je stopalka padla noter in bo treba menjati gumice, kot pravi @predator. Glede na to, da imaš nehlajene in torej ne tako drage diske, se mogoče splača investirati v nove + ploščice, je vredno.
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Mehanik, ki te je s takimi diski spustil iz dvorišča brez izjave o lastni odgovornosti je 1Qrc vreden.
eraser
Kraj: Wtlca

Odgovor Napisal/-a eraser »

no par dni nazaj so ble menjane gumice pa komplet sprednji diski ter ploščice!
zej stvar deluje kot mora =)
hvala vsem za pomoč!
Uporabniški avatar
Borut Kermc

Odgovor Napisal/-a Borut Kermc »

Bom kar tukaj vprasal, da ne bom odpiral nove teme. Zanima me kako je kaj z menjavo zadnje preme z bobni na cliotu letnik 2004 ce bi menjal premo z diski? :)
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Ti bom odgovoril z vprašanjem: Zakaj si to želiš? Voziš na rejliju ali si samo soseda z diski videl?

Brez heca - z bobni zadaj nisem imel nikoli težav, niti stroškov. Z 19-ko, ki je imela mislim da enako velike bobne kot prejšnja generacija clia, pa semvozil prikolice itd. Menjal pakne na cca 5 let, bobnov nikoli, pa je imel avto na koncu 330.000 kilometrov.

Kontra situacija je pa pri scenicu - leta 2005 sem ga kupil, zadnji diski slabi (rabljen avto). Sem jih podrejal in zadeve zrihtal - po treh letih je bilo vse kaput. Menjano vse komplet za novo (en disk je cca 100 evrov), letos ni šlo več čez tehničnega. Zadnje zavore kaput.

Kar želim povedat je to, da če nima avto 2 toni ali če ne voziš ko nor, bodi vesel da imaš bobne.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
Borut Kermc

Bolj kot ne se gre samo zaradi izgleda ker bi se podalo 17col platiscom in ker imam moznost premo dobit za drobiz. Enkrat sem ze bral da se je nekdo to spravu delat ampak ne najdem nikjer
Uporabniški avatar
Spula

Borut Kermc napisal/-a:Bolj kot ne se gre samo zaradi izgleda ker bi se podalo 17col platiscom in ker imam moznost premo dobit za drobiz. Enkrat sem ze bral da se je nekdo to spravu delat ampak ne najdem nikjer
Mislim, da je vse isto samo za zavorno cev je potrebno malo predelat.
RenaultSport
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

če boš menjal komplet most bi moralo it vse šravf na šravf.. Edino splača se ti uzet še zajle zravn mosta ker so drugačne kot pri bobnih.. (no odvisno od stanja če so arjave se splača menjat da neboš imel kasnejših težav..

Drugač pa bobni so zakon ko boš dav diske gor lahko pozabiš na ročno zavoro ker neprime nič (ok samo za parkiranje oz speljevanje na klancu) za pod rožno pa nege več..

Moje mnenje naredi pa kar hočeš
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Jaz sem menjal na meganu par let nazaj. Šlo vse šrauf na šrauf. Edino zajle od ročne sem moral dat druge... Ostalo mislim pa da je vse OK. Jaz sem takrat tudi zamenjal še zavorni cevki, ki povezujeta most in komplet zavorno tekočino ko sem že bil pri poslu.
Uporabniški avatar
Borut Kermc

potem cevke ostanejo iste in se menja samo zajla?
Uporabniški avatar
Spula

Borut Kermc napisal/-a:potem cevke ostanejo iste in se menja samo zajla?
Ja, cevke pa lahko menjaš "preventivno" ali če so že kaj napokane, saj te cevke niso nek strošek 10-20€, govorim za gumijaste ne železne :D
RenaultSport
Uporabniški avatar
Borut Kermc

Za zavorno tekocino mislm :)
Odgovori