Ovalni zvočniki 6x9"

Vse o ozvočenju avtomobilov
Odgovori
user_new

Ovalni zvočniki 6x9"

Odgovor Napisal/-a user_new »

Pozdravljeni,

zadaj bi rad vgradil nove avtozvočnike v Cliota II (2000).
Imam že vgrajen ojačevalec in stare zvočnike pričvrščene na polico, tako da z močjo ne bo težav.

Zanima me: ali naj pri nakupu in odločitvi raje gledam na frekvečni razpon zvočnikov ali na moč (W)?
Rad bi imel nekaj nekoliko močnejšega, vsaj nad 350W, raje pa 400 in več.

Na eBayu sem gledal model Kenwood KFC 6993PS - 1000W, 5 sistemski, vendar imajo frekvenčni razpon 66 Hz - 22 kHz.

Za zvočnike sem pripravlje odšteti nekje med 50 in 90€. Mi prosim pomagate izbrati najprimernejše in svetovati na kaj je bolje biti pozoren?
Hvala za odgovore.
Uporabniški avatar
zig@
Kraj: Ljubljana

Re: Ovalni zvočniki 6x9"

Odgovor Napisal/-a zig@ »

Pozdravljen

Poveš še kakšen ojačevalec imaš vgrajen in kakšno ima moč v RMS?

Najprej je treba razjasniti same moči zvočnikov. 1kW ovalni zvočniki ne obstajajo, ker je to veliko že za subwoofer. Omenjeni Kenwood zvočniki imajo deklarirano moč 120W. V iskanem cenovnem rangu so REALNE moči zvočnikov nekje okoli 80-120W ne glede na znamko. Pomembno pa je koliko moči poda ojačevalec ne koliko jo zvočnik lahko sprejme.

Zvočnikov se ne da izbirati po moči ali frekvenčnem razponu ampak je potrebno gledati, da se dobro ujamejo z ojačevalcem/radiem po vseh parametrih.

Tako, da naprej info o ojačevalcu potem pa lahko svetujemo naprej :)

Lep pozdrav
user_new

Avtoradio imam trenutno Alpine, vendar ga nameravam v bližnji prihodnosti posodobiti z novejšim.
Ojačevalec pa je Alpine Flex 5.
Prilagam fotografije.
Uporabniški avatar
zig@
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a zig@ »

Ta ojačevalec ima deklarirano 4x75W + 1x100W.

Za tako nazivno moč bi predlagal Dragster DC 903.2

http://www.orangeaudio.si/ovalni-avtozv ... r-dc-903-1" onclick="window.open(this.href);return false;

oziroma Crunch DSX-693

http://www.orangeaudio.si/ovalni-avtozv ... ch-dsx-693" onclick="window.open(this.href);return false;

Lep pozdrav
user_new

Hvala za odgovor.
Odgovori