Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Re: Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Hei, mali problemćić :)

Mislim, da bo nekaj z gumicami končnik/stabilizator, bi pa rad dobil potrditev.

http://www.youtube.com/watch?v=irqW-9-B ... e=youtu.be

Včeraj tega ni delalo, danes zjutraj začelo. Avto je precej vozil po soli in kar nekaj časa ni bil pran :oops:

Vsi končniki ipd. je bilo drgač rihtano 12k km nazaj, torej je praktično novo. Kako na enostaven način to zrihtat? Najprej oprat, prešpricat s kakšno mastjo v spreju, inekcija masti v gumico? Dela pa to na kakšnih luknjah in, ko se obrača volan. Mislim, da zdaj celo malo manj škripa, kot zjutraj - ker sem malo razgibal volan...
Uporabniški avatar
drhouse

Em, kakšen poseben postopek za menjavo gumic stabilizatorja? Ena stane 6€, torej se niti ne bom obremenjeval s stanjem in jih menjal v vsakem primeru - ker jih še nisem.

Nekje sem bral, da je potrebno odstraniti volansko letev... Je možno tudi brez? Kako poteka sama menjava: je gumica kje po sredini odprta, da jo samo nataknem na stabilizator ali moram odstraniti palčke (končnike) stabilzatorja in vlečt gumico po celi dolžini?
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

kolkr vem se se jo samo natakne (saj tko je blo pr cliu mogoče so pr laguni zakompliceral) pomojm nebi rabu volanske letve dol dt odvisn ke je stabilizator najbolš če se uležeš pod avto pa boš vidu ke je stabilizator upet pa kako do ke..
Uporabniški avatar
drhouse

Stabilizator je med mostom in volansko letvijo, prostora enih 10cm. Dva šraufa 10. Je res malo težje dostopno, sam mislim, da bi mi šlo skozi - sicer bodo členki trpeli.

Zanimalo me je strogo zaradi same izvedbe oz, da letev onemogoča odstranitev gumic ali kaj takega. No, bomo videli v soboto ;)
Uporabniški avatar
Storz

Pomojm nemore bit neki zakomplicerano čeprov pr francozi nikol neveš kdaj te bo presenetu :P hehe
Uporabniški avatar
drhouse

Hehe, to pa res. Je pa tudi res, da je kakšna stvar izvedljiva popolnoma brez problema, Renault pa tupi, da je potrebno posebno orodje, bla bla bla. Primer: volanske spone. Neko kao hudo orodje za 150+€, nazadnje pa jih brez problema odstraniš z vodovodarskimi kleščami in malo več moči... :)
Uporabniški avatar
Storz

al pa fin navoj v zadno premo (šravfi kateri držijo nosilc čeljusti) 1 stane 3,7€ (semizdi vem da je čez 3€ kom) rabš pa 8 komadov pa nodobiš jih v nobeni štacuni :P
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

Tudi jst imam fuč te gumice in kolikor sem gledal(nekako bi že prišel z roko do gumice in tudi en vijak bi odtegnu ampak drugi je pa tako stlačen, da pomoje ne prideš zraven.) in spraševal je potrebno spustiti most za cca. 10 cm, oziroma toliko da prideš z roko zraven. Mehanik pravi, da ni neki hudo dosti dela ampak moraš oziroma je zelo priporočljivo imeti dvigalo. Gumica je pa prerezana po dolžini, tako da jo samo razpreš in natakneš na stabilizator.

Lp
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
Storz

Aha potem ma lahuna to že bl zakompliceran :P
Uporabniški avatar
drhouse

No, se bom igral že jutri, ne v soboto - so nam dali celo 2x podaljšan vikend enkrat za spremembo :roll:

Andyr26, če maš ju3 kaj časa, prileti do Štorij malo pogledat ;) Šraufam dopoldne, mam pa čas cel vikend (ok, v soboto me bodo babe menda zvlekle v Trst :shock: :( )
Uporabniški avatar
Andyr26

Ej mogoče pa res pridem ampak enkrat popoldan, ku se vračam iz službe, če ne boš seveda do takrat že fertik. drugače pa juhu za Trst :)
Uporabniški avatar
drhouse

Ja, upam, da mi uspe naredit med 8.00 in 12.00, pol morm kosilo skuhat :) Sej pa se lahko vseeno pol na eni kavi ustaviš pa malo pogledaš, alpa pičimo do Sežane do Cornerja al neki. Da eno rečemo glede na to, da smo skori sosedovi pa še Lagunce :P

Za Trst pa ne govori :roll: Ku je vsaka trgovina enaka, mrzlo, piha, uni taljani bolani pa polno kitajcev. Se morm neki zmislit, nevem rajši drva vozim alpa belim stopnišče :lol:
Uporabniški avatar
drhouse

Tako, kot se je škripanje pojavilo, tako je tudi izginilo :lol: Gumice sicer imam, ampak, glede na to, da je zunaj -5°C, pol metra snega v zametih in burja, mama zjutraj ni zakurila in je v garaži enih 10°C, se bom temu vsaj danes izognil :)

Smo pa včeraj šli kolektivno sankat in valda so se vsi šefi napili. Sem imel potem vse pogoje za epsko katastrofo: Mercedes E, 65K €, zadnji pogon, avtomatik, 3.0 diesel, 5cm snega in leda po cesti, pa še od direktorja :roll: Sem preživel, vozi se kot vesoljska ladja. Nč škripanja, vse čvrsto, tiho, suvereno..
Uporabniški avatar
Andyr26

Evo pa sem že mislu, da bom imel danes odgovor kako se to menja. :D
Ja to glede sosedstva, lagunc, katrc bi blo res pošteno, da se dobiva na kafetu.(031 337 391). Glede Trsta je pa tako , da me je kar malo strah dneva, ko moja spet kej omeni nakupovanje v Trstu, ker potem se sicer lahko neki cajta še izogibam in izgovarjam vmes gre že ene 5 krat sama ampak slej ko prej popustim in grem še jaz, ker če jim pa samo še to manjka do popolne sreče bomo pa že potrpeli te občasne izlete. :lol:
lp
Uporabniški avatar
drhouse

Ne, dej, prleti mimo, če ne drgač pa na eno kafe ;) 070/425-210, pokliči - če ne drgač lahko podebatiramo malo okrog tega.

Bomo vidli, kaj bo popoldne alpa jutri - sej menda bi se bilo vseeno fanj, da se spravim. Sam me res ta mraz je*e. Jst rabim 26°C+, da funkcioniram :)

Jah, Trst.... Maja in mama so taprave. Grejo po zajtrku dol, so do enih 16h po vseh Torri-jih, kitajcih, pol pa še v KP in kot, da ni zadosti Supernova, neeeee... uni so mogli še Tuš-a odpret :roll: Pa niti ene pametne trgovine, če grem zraven :) V TS je kaka drogerija za poceni gel in deodorante pa kitajc ma kdaj kak multimeter za pogledat. V KP pa nč. OBI poznam na pamet, BB pa tudi nima nič razen cenene avtoakustike :lol: Ok, gremo pa vsaj potem zvečer v Skalo na pico :P
Odgovori