Servis laguna 3

Vse debate v zvezi z Renault Talismani, Lagunami, Megani in Clioti vseh letnikov
Odgovori
rakec00
Kraj: Maribor

Servis laguna 3

Odgovor Napisal/-a rakec00 »

Danes sem sam naredil servis na laguni 3, 150kw, 2.0gt.
Da malo opišem. Na uradnem servisu bi me prišlo delo z materialom 260eur, tu pa sem dal 58eur plus 3h lastnega dela. Zamenjal sem motorno olje (5,3l), oljni filter, kabinska filtra, zračnega sem pa že prej. Olje se menja tako kot pri vseh avtomobilih, odstranit je potrebno le spodnjo plastiko. Oljni filter je najlažje dosegljiv od zgoraj, čeprav zgleda da ga je malo nemogoče prijet in odvijačit ter privijačit novega.
malo več problemov sem imel z kabinskim filtrom oz filtrom klime, ki je globoko pod armaturo. razstaviti sem moral celo podarmaturo sopotnika, pri tem pa bi samo opozoril, da je najprej potrebno odklopit akum., ker se lahko ob nehote iztaknjeni žici airbaga le ta sproži 0X Našel sem odličen link z podrobnim opisom zamenjave:

http://www.sogefifilterdivision.com/cat ... s/N207.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Če se točno sledi navodilom v takem vrstnem redu, je delo opravljeno v pol ure, prvič.
obenem sem razkužil tudi klimatsko napravo oz ventilacijo, tako da se dosti lakše diše. Sta pa bila filtra zelo zafilana, polno je bilo trave in suhega listja na njem. poleg tega, da sta bila narobe not vstavljena :o

Pa še nekaj slikc:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
Kermit

Re: Servis laguna 3

Odgovor Napisal/-a Kermit »

Super, da še kdo kaj sam postori. Koliko je bil pa star in kako zares umazan ta filter kabine, oziroma ali so se začenjale že kakšne vonjave, da si ga šel zamenjat?
Sam ga zaradi komplicirane menjave ne mislim menjavat vsako leto, še posebej zato, ker ni ogljen in ne obstaja možnosti prenasičenja s strupi.
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Kermit, ne vem kateri avto voziš, ampak vsaj za Lagune ti priporočam redno menjavo (ne vem kako je z ostalimi). Laguna ima namreč poseben motor brez krtačk, ki se rad zakuri, če ni zadostnega pretoka zraka. Ker ni krtačk, jih torej ne moreš menjat, sam motor pa je precej drag!
Uporabniški avatar
Kermit

Odgovor Napisal/-a Kermit »

U, tega pa nisem vedel, najlepša hvala.
Zdaj bo dobro leto od zadnje menjave in bom šel zamenjat, pa da vidimo koliko umazanije se je nabralo v enem letu.
dusans

Odgovor Napisal/-a dusans »

Rakec00, odlično! Najbolj sem vesel linka z navodili za menjavo kabinskega filtra. Take stvari pridejo zelo prav, kajti z navodili, ki jih dobiš ob nakupu avtomobila ne moreš niti zračnice napolnit.
Sicer si pa prihranil veliko več kot si predvideval. Včeraj sem bil z enako laguno kot je tvoja na pooblačenem servisu (zaradi garancije ipd..) pri malo manj kot 120.000 km. Opravljen pregled, zamenjano motorno olje, filtri, zadnje zavorne ploščice, žarnica na zadnji tablici, seveda še potrošni material - cena 506€! Garacija gor ali dol, mislim, da me ta (in verjetno drugi pooblaščeni servisi) ne bo več videl.
Aja, še vprašanje: a se da v to laguno natočit 7,5 litrov motornega olja?
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

2.0dCi ima okoli 7L olja, ja...
rakec00

V 2.0turbo bencin mk3 gre 5.3l olja.

Kabinski filter oz filtra,ki sem ju menjal,sta ogljena. Staneta zelo malo,je pa kar nekaj dela z menjavo. Menjal sem ob nabavi avta,ceravno je bil redno menjan,je bil zabasan z listjem,prahom,cvetlicam ipd. Zrak ni smrdel,je pa obcutek boljsi ko ves da je novi.

Sam moram tudi pocasi menjat zavorne ploscice. Mam ze nagledane, za sprednje obe kole 50eur in za zadnje okoli 45. Plus 1h dela,mojega seveda. Po izkusnji serviserja,ni varjante da mi delajo kaj na avtu,ker bom potem se samo bolj pogosto tam.
Uporabniški avatar
mikula

Odgovor Napisal/-a mikula »

Mene pa zanima kje nabavljate potrošni materjal(filtri,zraka,klime olja)in kakšne so cene.

Lp
Lep pozdrav Marjan
rakec00

Kupil sem v avto roma,maribor. Kabinski filter mislim da je bil 14eur,filter zraka je 12eur,oljni tudi tu nekje, olje pa se mi zdi da sem kupil v leclercu,original, pa je blo nekje 35eur 6l.
Odgovori