Da malo opišem. Na uradnem servisu bi me prišlo delo z materialom 260eur, tu pa sem dal 58eur plus 3h lastnega dela. Zamenjal sem motorno olje (5,3l), oljni filter, kabinska filtra, zračnega sem pa že prej. Olje se menja tako kot pri vseh avtomobilih, odstranit je potrebno le spodnjo plastiko. Oljni filter je najlažje dosegljiv od zgoraj, čeprav zgleda da ga je malo nemogoče prijet in odvijačit ter privijačit novega.
malo več problemov sem imel z kabinskim filtrom oz filtrom klime, ki je globoko pod armaturo. razstaviti sem moral celo podarmaturo sopotnika, pri tem pa bi samo opozoril, da je najprej potrebno odklopit akum., ker se lahko ob nehote iztaknjeni žici airbaga le ta sproži
http://www.sogefifilterdivision.com/cat ... s/N207.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Če se točno sledi navodilom v takem vrstnem redu, je delo opravljeno v pol ure, prvič.
obenem sem razkužil tudi klimatsko napravo oz ventilacijo, tako da se dosti lakše diše. Sta pa bila filtra zelo zafilana, polno je bilo trave in suhega listja na njem. poleg tega, da sta bila narobe not vstavljena
Pa še nekaj slikc: