Megane II 1.5 dci

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Nick76

Megane II 1.5 dci

Odgovor Napisal/-a Nick76 »

Lepo pozdravljeni,imam Megane 1.5 dci 2006 in par problemov :( .

1.Imam ročno klimo,ki se mi ne prižge,normalno piha toplo in mrzlo,ko pa prižgem za klimo ne slišim kompresorja nit se nič ne zgodi oziroma dela kot da sploh ne bi imel klime..

2.Pri klimi mi tudi ne dela osvetlitev za temperaturo.Gumbki za klimo pa za segrevanje šip pa normalno svetijo.

3.Pri menjalniku se sliši čuden zvok,ko gre med prestavami,ko menjujem,se sliši nek kovinski zvok,menjalnika nč ne trese,samo ko menjujem,najbolj se to sliši na mestu in v počasni vožnji.Ko avto ugasnem,se tudi zasliši,kot da bi ble kakšne kovinske stvari spodaj odmolirane.

4.Če avto vozi žena in si sedež premakne,se mi kdaj pa kdaj prižge oznaka,da mi airbag ni vklopljen,opazil sem,da če malo premaknem kabel pod sedežem,se le to normalizira.Je to kaj hudo narobe.

Ker peljem avto na servis ta teden,bi rad prej kaj vedel,da me navjo tm mal okol olupli :shock: ..

Hvala vsem za odgovore. :D
Uporabniški avatar
Cefizelj

Re: Megane II 1.5 dci

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

1. Verjetno je zmanjkalo plina in se kompresor ne prižge. Nafilat plin in boš videl ali dat na tester in bo pokazalo kako in kaj. Če je plin max 70€, v najslabšem primeru okvara kompresorja, kar pa nanese precej precej več.

2. Za klimo je lahko crknila žarnica, lahko pa je šla varovalka, preveri jih, so pa tudi v motornem prostoru, tako da ne vem koliko mehaničnega znanja imaš, da bi jih preveril. Lahko pa sta 1. in 2. povezani, če je kaj z napajanjem oz. varovalkami.

3. Nimam pojma. Bodo drugi povedal.

4. Pod sedežem imaš kabl, ki ima 2 konektorja skupaj speta. Najcenejše popravilo je da enostavno odščipneš konektorja, pospajkaš skupaj kabla in zaščitiš in si zmagal. Narobe pa ni načeloma nič, samo je pa kar moteče.

Če boš peljal na uradnega te bodo olupli :D
Slika
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Glede klime je lahko tudi stikalo mislim da se reče tlačno, je pa na spodnji cevi, ki pelje od kilerja klime. Pri menjalniku ti lahko ropota vztrajnik, a ko speljuješ tudi dost potrese?
RenaultSport
Nick76

Odgovor Napisal/-a Nick76 »

@Cefizelj,hvala za vse odgovore..

@Spula,pri menjalniku mi nc ne trese kspeljujem sam moteč zvok..
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Lahko pa je tudi kakšnen nosilc zanič in tolče ob most ali karoserijo, ko bo avto na dvigalu bodo majstri pogledal pa bo :D
RenaultSport
Uporabniški avatar
Bor
Kraj: Tabor

Odgovor Napisal/-a Bor »

Klime ti ne prižge tud zaradi tega ker je v teh dneh skos pod nulo in kompresorja ne prižge ker bi zmrznu.
Če tudi prej ni delalo pa pelat na tester tam se pa lepo vidi kaj vse deluje in kaj ne na klimi. Lahko ni plina al pa je kriv presostat. Lohk pa iz osebnih izkušenj povem, da me je vedno strah pomladi, ker je vedno nekaj z klimo.
Uporabniški avatar
mateichk
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a mateichk »

Bor napisal/-a:Klime ti ne prižge tud zaradi tega ker je v teh dneh skos pod nulo in kompresorja ne prižge ker bi zmrznu.
Če tudi prej ni delalo pa pelat na tester tam se pa lepo vidi kaj vse deluje in kaj ne na klimi. Lahko ni plina al pa je kriv presostat. Lohk pa iz osebnih izkušenj povem, da me je vedno strah pomladi, ker je vedno nekaj z klimo.
Podpis pod tole... menju presostat pa mi še vedno nekje spušča plin :D
..:: Renault MEGANE II 1.5 dCi 106KM ph2 2006 ::..
Odgovori