Motorčki za pranje stekel

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
LEFTY

Re: Motorčki za pranje stekel

Odgovor Napisal/-a LEFTY »

Zgleda kokr sm se naprej špilal s tem, da bo treba zamenjat ta razdelilec, če ne kr cel komplet z motorjem. :( Se komu sanja kje to ugodno dobit? Ali lahko dobim samo razdelilec?

Hvala
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Bolha, razni odpadi... Pa razdreš, poservisiraš in vgradiš nazaj.
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

LEFTY napisal/-a:Zgleda kokr sm se naprej špilal s tem, da bo treba zamenjat ta razdelilec, če ne kr cel komplet z motorjem. :( Se komu sanja kje to ugodno dobit? Ali lahko dobim samo razdelilec?

Hvala
V trgovini z rezervnimi deli! Cene so pa od 10 do 20€!
Uporabniški avatar
djordjevic

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Evo, isto se je zgodilo meni. Pravkar sva z očetom razkopala pol avta, da sva vzela zadevo narazen, obrezala tisti klinčev plovec in zdaj spet veselo šprica. :mrgreen:
Indeed.
Uporabniški avatar
gago

Odgovor Napisal/-a gago »

Je možno, da če ti zadnje steklo normalno šprica, medtem ko se ti pri sprednjem motorček niti ne oglasi niti brisalci ne začno brisati, da je kakšen kontakt obrabljen pri ročki? Ker zadnja dela normalno, sprednja pa čisto nič ne da od sebe.

LP
Uporabniški avatar
LEFTY

Odgovor Napisal/-a LEFTY »

Najboljš da premeriš z voltmetrom na motorčku. Glede na to da se ti niti brisalc ne premakne, je kaj takega za sumit.
Uporabniški avatar
djordjevic

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Fantje, če rabi kdo, prodam rabljen motorček za kakšnih 15 evrov. Deluje, vendar je verjetno spet zapikala tista gumica, pa se mi ne ljubi več ukvarjati s tem. Skratka, če bi komu koristil, imam enega na voljo.
Indeed.
Uporabniški avatar
drhouse

Odpiram staro temo. Clio 2 Storia, 2007 letnik. Očitno je motorček pranja zaštekal, ker se ga niti ne sliši. Avta nimam pri sebi, da bi pogledal, kaj se dogaja. Ali se mi splača sploh razdirati (nov motorček je 12€) in brskati za rešitvijo? Vidim pa dva modela, en z dvema izhodoma, en pa z enim. Kje preveriti, kaj moram naročiti, če avta nimam pri sebi? Hvala in lepe praznike ;)

Aja, kje najdem varovalko za to? :D
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

drhouse napisal/-a:Odpiram staro temo. Clio 2 Storia, 2007 letnik. Očitno je motorček pranja zaštekal, ker se ga niti ne sliši. Avta nimam pri sebi, da bi pogledal, kaj se dogaja. Ali se mi splača sploh razdirati (nov motorček je 12€) in brskati za rešitvijo? Vidim pa dva modela, en z dvema izhodoma, en pa z enim. Kje preveriti, kaj moram naročiti, če avta nimam pri sebi? Hvala in lepe praznike ;)

Aja, kje najdem varovalko za to? :D
Če se ti za 15EUR splača razdirati in ukvarjati z nečem... Toliko sem dal nazadnje pri lokalnem mehaniku za motorčerk... Tudi trznil nisem.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
drhouse

13€ je motorček :)

Ker pa nisem bil sploh siguren, ali je kriv motorček, varovalka, napajanje ipd., sem zadevo vseeno razstavil in pogledal. Glih 10min dela vse skupaj, motorček je bil cel zapacan in poln rje ter svinjarije, zablokiran. Sem sčistil in namazal, dela lepo in dovolj močno.

Sem pa pri odstranjevanju motorčka iz posode poškodoval ustje na posodi, kjer pride motorček pritrjen v posodo. Kot kaže ni nobenega tesnila in vse skupaj tesni samo dovolj majhna odprtina. Ko sem vlekel motorček ven, jo je rahlo razklalo, ampak dovolj, da zdaj valda posoda pušča :( Sem nabavil nek zaj*ban silikon in bom poskusil zaliti luknjico in vse skupaj fiksirati. Ok, sej kak liter posoda še vseeno drži, ampak bo treba urediti ;)
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

drhouse napisal/-a:13€ je motorček :)

Ker pa nisem bil sploh siguren, ali je kriv motorček, varovalka, napajanje ipd., sem zadevo vseeno razstavil in pogledal. Glih 10min dela vse skupaj, motorček je bil cel zapacan in poln rje ter svinjarije, zablokiran. Sem sčistil in namazal, dela lepo in dovolj močno.

Sem pa pri odstranjevanju motorčka iz posode poškodoval ustje na posodi, kjer pride motorček pritrjen v posodo. Kot kaže ni nobenega tesnila in vse skupaj tesni samo dovolj majhna odprtina. Ko sem vlekel motorček ven, jo je rahlo razklalo, ampak dovolj, da zdaj valda posoda pušča :( Sem nabavil nek zaj*ban silikon in bom poskusil zaliti luknjico in vse skupaj fiksirati. Ok, sej kak liter posoda še vseeno drži, ampak bo treba urediti ;)
Zanimivo...
Scenic ima tesnilo... Sem to zadevo nekajkrat podrl in pregledal...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
drhouse

Sem malo obrnil angleške forume in ja, zgleda, da je bilo tesnilo, ampak nimam pojma, kako in kam se mi je izgubilo. Sem zdaj v iskanju tesnila ali novega motorčka s tesnilom, če ne bo šlo drugače :(
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

drhouse napisal/-a:Sem malo obrnil angleške forume in ja, zgleda, da je bilo tesnilo, ampak nimam pojma, kako in kam se mi je izgubilo. Sem zdaj v iskanju tesnila ali novega motorčka s tesnilom, če ne bo šlo drugače :(

Pride tesnilo, kot nekakšna cevka/gumica. Lahko da si jo porinil notri v posodo pri montaži?
RenaultSport
Odgovori