Scenic I - ropot zadaj
Scenic I - ropot zadaj
živjo
imam renault scenic 1.6, 16V AIR, letnik 2003.
Že kar nekaj časa se mi v zadnjem delu sliši ropot, kot bi v prtljažniku prevažal deske. Ta je bol izrazit pri manjših vibracijah in ne toliko pri večjih vestnih izboklinah. Izpraznil sem zadnji del avtomobila od sedežev, polic, rezervne pnevmatike, vendar se ropot še vedno sliši. Je pa nekoliko manj izrazit ali celo neslišen, ko je avto obtežen.
Na pooblaščenem servisu pravijo da ne najdejo napake, da naj bi bli amortizerji vredu, tudi zaščito od avspuha so že poskušali opogibat in nič bolje.
Drugi mehanik pravtako pravi, da amortizer ni, ker ni masten, da pa so nekoliko obrabljeni ležaji na zadnjem delu (nevem česa) vendar da je to za te kilometre normalno (94000km) in da načeloma nebi semlo bit težav iz tega naslova. Vendar ni popolnoma prepričan, lahko je vzrok v enem in drugem, vendar je še premalo za 100% diagnozo.
Sam sicer mislim, da je težava v zadnjem amortizerju...nevem ali je mogoče da bi pokalo tesnilo ali kaj podobnega...
če ima kdo kakršno koli idejo naj jo prosim zaupa.
hvala, iztok
imam renault scenic 1.6, 16V AIR, letnik 2003.
Že kar nekaj časa se mi v zadnjem delu sliši ropot, kot bi v prtljažniku prevažal deske. Ta je bol izrazit pri manjših vibracijah in ne toliko pri večjih vestnih izboklinah. Izpraznil sem zadnji del avtomobila od sedežev, polic, rezervne pnevmatike, vendar se ropot še vedno sliši. Je pa nekoliko manj izrazit ali celo neslišen, ko je avto obtežen.
Na pooblaščenem servisu pravijo da ne najdejo napake, da naj bi bli amortizerji vredu, tudi zaščito od avspuha so že poskušali opogibat in nič bolje.
Drugi mehanik pravtako pravi, da amortizer ni, ker ni masten, da pa so nekoliko obrabljeni ležaji na zadnjem delu (nevem česa) vendar da je to za te kilometre normalno (94000km) in da načeloma nebi semlo bit težav iz tega naslova. Vendar ni popolnoma prepričan, lahko je vzrok v enem in drugem, vendar je še premalo za 100% diagnozo.
Sam sicer mislim, da je težava v zadnjem amortizerju...nevem ali je mogoče da bi pokalo tesnilo ali kaj podobnega...
če ima kdo kakršno koli idejo naj jo prosim zaupa.
hvala, iztok
Re: Scenic I - ropot zadaj
Kaj več kot, da temlejito pogledajo celi zadnji konec (podvozje) je težko preko foruma, čeprav praviš da so to že storili 
RenaultSport
Preglej izpuh in nosilce 
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
jap vse so že pregledali...
tut izpuh in nosilce sem že pogledal in vse štima...nč ne ropota pa lahko treseš kolker duša da
sem pa ravno danes nekaj opazil in moram preverit, in sicer ko odpreš vrata prtljažnika na desni strani manjka en (mislim da plastičen) vijak, razmeroma kar debel, ki drži del zadnjega odbijalača in tise črne zaščitne plastike, ki je pod zadno desno lučjo. Upam da je to to. vendar mi ni jasno kako bi lahko bilo to povezano z ropotom glede na obteženost vozila
Bom preveril in če bo uspešno javim
tut izpuh in nosilce sem že pogledal in vse štima...nč ne ropota pa lahko treseš kolker duša da
sem pa ravno danes nekaj opazil in moram preverit, in sicer ko odpreš vrata prtljažnika na desni strani manjka en (mislim da plastičen) vijak, razmeroma kar debel, ki drži del zadnjega odbijalača in tise črne zaščitne plastike, ki je pod zadno desno lučjo. Upam da je to to. vendar mi ni jasno kako bi lahko bilo to povezano z ropotom glede na obteženost vozila
Lahko da se ti kakšen vijak ali plastični čep vozi po plastikami. Obteži avto nato ga pa razmaji levo desno kot bi ga hotel prevrnit in pa zadaj kot bi stal na kljuki za prikolco pripet ga guncaj dol gor. Vglavnem majaj na vse možne načine mogoče se bo kaj slišaloiztok85 napisal/-a:jap vse so že pregledali...
tut izpuh in nosilce sem že pogledal in vse štima...nč ne ropota pa lahko treseš kolker duša da![]()
sem pa ravno danes nekaj opazil in moram preverit, in sicer ko odpreš vrata prtljažnika na desni strani manjka en (mislim da plastičen) vijak, razmeroma kar debel, ki drži del zadnjega odbijalača in tise črne zaščitne plastike, ki je pod zadno desno lučjo. Upam da je to to. vendar mi ni jasno kako bi lahko bilo to povezano z ropotom glede na obteženost vozila![]()
RenaultSport
nadomestiv vijak, sicer še ni popolnoma fiksno privit ker še ne vem kako naj na drugo stran spravim matico
je pa toliko da ga vse skupaj dovolj dobro drži, vendar ni nobene spremembe...
svtar je problem locirat ker pri zibanju in tresenju ni nobenega ropota ampak zgolj pri vožnji pri zelo drobnih vibracijah. pomoje gre za kakšen lahek predmet...vendar se mi ne sanja kaj bi lahko to bil... je pa zelo top ropot.
svtar je problem locirat ker pri zibanju in tresenju ni nobenega ropota ampak zgolj pri vožnji pri zelo drobnih vibracijah. pomoje gre za kakšen lahek predmet...vendar se mi ne sanja kaj bi lahko to bil... je pa zelo top ropot.
A podvozje je celo ok? Kaj pa pod tapeto prtljažnih vrat?iztok85 napisal/-a:nadomestiv vijak, sicer še ni popolnoma fiksno privit ker še ne vem kako naj na drugo stran spravim maticoje pa toliko da ga vse skupaj dovolj dobro drži, vendar ni nobene spremembe...
RenaultSport
ja podvozje naj bi blo ok...ne vem kaj naj še pogledam....tut prtljažna vrata sem pogledal oziroma jih tresel in ni kaj skišat.
mogoče kdo ve kako je z zadnjimi amortizerji...ali ležijo na kakšni gumici in bi mogoče počla?
mogoče kdo ve kako je z zadnjimi amortizerji...ali ležijo na kakšni gumici in bi mogoče počla?
živjo!
končno mi je uspelo najti nekoliko časa da sem pogledal avto....ampak nobenih rešitev....pogledal sem pod tapeto 5-ih vrat vendar nisem našel nič kar bi lahko povzročalo ropota. temeljito sem pregledal tudi zadnje vzmeti in nikjer ni videti da bi bilo kaj počeno... če avto zibaš ali treseš nobenega zvoka, ampak je ta samo med vožnjo, pa še ta postane manj izrazit v primeru ko je hitrost večja oziroma ko je avto nabasan (5 potnikov+prtljaga). gre pa za takšen poln zvok (klok-klok).
ima kdo kakršno koli idejo?
končno mi je uspelo najti nekoliko časa da sem pogledal avto....ampak nobenih rešitev....pogledal sem pod tapeto 5-ih vrat vendar nisem našel nič kar bi lahko povzročalo ropota. temeljito sem pregledal tudi zadnje vzmeti in nikjer ni videti da bi bilo kaj počeno... če avto zibaš ali treseš nobenega zvoka, ampak je ta samo med vožnjo, pa še ta postane manj izrazit v primeru ko je hitrost večja oziroma ko je avto nabasan (5 potnikov+prtljaga). gre pa za takšen poln zvok (klok-klok).
ima kdo kakršno koli idejo?
lahko je zračnost v kakem ležaju, kakšna puša,...
http://www.enigma-motorsport.si" onclick="window.open(this.href);return false;Re: Scenic I - ropot zadaj
mogoče kakšna ideja kako bi lahko to preveril?
danes ko je bil zadnji del avta cel v zraku sem sicel poizkušal z zibanjem vendar nič posebnega...malo nerodno pa je menjat amortizerje in potem ugotovit da to ni to...
mogoče kdo ve kje se pri tem mudelu (scenic 1.6, 16V modelno leto 1999-2003) skrivajo zadnje vzmeti, nikjer jih ne najdem...
danes ko je bil zadnji del avta cel v zraku sem sicel poizkušal z zibanjem vendar nič posebnega...malo nerodno pa je menjat amortizerje in potem ugotovit da to ni to...
mogoče kdo ve kje se pri tem mudelu (scenic 1.6, 16V modelno leto 1999-2003) skrivajo zadnje vzmeti, nikjer jih ne najdem...
Torzija
http://www.enigma-motorsport.si" onclick="window.open(this.href);return false;Re: Scenic I - ropot zadaj
hvala, niso radkape
gre za zlo močno klokanje, kot bi v prtljažniku prevažal nekakšne deske. ni čist navaden ropot
Potem pa predlagam, da se usedeš v prtljažnik in te eden pelje. Resno, ne hecam se. Če lahko še prej odstrani preprogo na dnu. Lahko se zvija pleh, sploh če je bil avto kdaj udarjen. Če je bilo kompletno podvozje pregledano tam najverjetneje ni vztok, je pa npr amortizer privit precej "visoko" na bok ij je težko priti do njega. Med vožnjo boš mogoče vsaj lahko lociral na kateri strani oziroma kje je izvor hrupa in se bo lažje naprej iskalo.
LP, Samojed