Brnenje v vzvratnem ogledalu- Laguna II
Brnenje v vzvratnem ogledalu- Laguna II
Živjo mojstri. Prejle sem nekaj rihtal navigacijo v Laguni II in ko sem vstavil kartico, je kar naenkrat začelo nekaj brneti. To se prej ni dogajalo nikoli. Po pozornem poslušanju ugotovim, da brnenje prihaja iz ogledala. Kot sem našel na tem forumu bi to naj bil nek motorček za klimo ali nekaj podobnega. Zdaj pa me zanima, kake možnosti mam? Pustim pri miru? Ker je precej moteče. Menjava pride v poštev?
Potem sem hkrati opazil še en problem. Prednjih šip že dolgo nisem spuščal dol, sem pa zdaj opazil, da prednje desno steklo ne deluje oz. se ne premakne, niti z voznikovim niti s sovoznikovim stikalom. V njem niti ne zabrni, kot da bi bilo mrtvo. To je verjetno motorček, ane?
Hvala !
Potem sem hkrati opazil še en problem. Prednjih šip že dolgo nisem spuščal dol, sem pa zdaj opazil, da prednje desno steklo ne deluje oz. se ne premakne, niti z voznikovim niti s sovoznikovim stikalom. V njem niti ne zabrni, kot da bi bilo mrtvo. To je verjetno motorček, ane?
Hvala !
Zadnjič spremenil Jonathan, dne 15 Feb 2013, 15:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Re: Brnenje v vzvratnem ogledalu
brnenje verjetno prej prihaja iz senzorja za dež če ga imaš.. notri je motorček.. Baje so nekateri pravli da ga sam z wdjem našpricaš..
R. Megane II ph1 1.9dci Privilige Lux 
Mam senzor za dež ja. Če je tam kjer okrog vzvratnega ogledala, je tudi to mogoče.
Brni ti motorček oz senzor notranje temperature za avtomatsko klimo. Se ga da zelo enostavno snet in spihat, sčistit, namazat - pač, nabere se prah in ga zafila. Ni nobena znanost in nič kritičnega 
Če se nič ne sliši, zna bit motorček. Preveri še varovalke....
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
to bi men tut prau pršl kak razred pa kua ahtat, nebi rad kako plastiko polomu =) ko mi tut brni učasih ja..drhouse napisal/-a:Brni ti motorček oz senzor notranje temperature za avtomatsko klimo. Se ga da zelo enostavno snet in spihat, sčistit, namazat - pač, nabere se prah in ga zafila. Ni nobena znanost in nič kritičnega
R. Megane II ph1 1.9dci Privilige Lux 
Ne vem kako je pri Meganu. Laguna ima senzor v taki plastični zadevi ob vzvratnem ogledalu. Ta plastična "bunka" je fiksirana z dvema hakelcema. Samo povlečeš v smeri šipe dol. V plastiko je vpet senzor/motorček. Vzameš dol kable, da lahko stvar odneseš iz avta in veselo začneš z izpihovanjem.
Največji problem je edino potem spet lepo zmontirat, da ne ostane prevelika špranja. Grdo zgleda
Največji problem je edino potem spet lepo zmontirat, da ne ostane prevelika špranja. Grdo zgleda
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Mogoče bo priponka v pomoč.
Ropota, ker je ventilatorček poln prahu, je pa verjetno kombiniran senzor.
Skratka, meni ga je lepo uspelo razstavit in sestavite.
Ropota, ker je ventilatorček poln prahu, je pa verjetno kombiniran senzor.
Skratka, meni ga je lepo uspelo razstavit in sestavite.
LP, Samojed
Hvala, bom probal!
Očitno majo tele Lagune same probleme. Kolegu je ravno danes med vožnjo začel utripat rdeč ERROR in kaže desno prednjo gumo, zraven pa piše PUNCTION ter 2.5 bara. Med vožnjo je gledal pa je tut pisal 2.5 bara in OK zraven. Je šel senzor? Ker se je to men tut že zgodilo, sam je potem delalo naprej. Kaj naredit v tem primeru?
Očitno majo tele Lagune same probleme. Kolegu je ravno danes med vožnjo začel utripat rdeč ERROR in kaže desno prednjo gumo, zraven pa piše PUNCTION ter 2.5 bara. Med vožnjo je gledal pa je tut pisal 2.5 bara in OK zraven. Je šel senzor? Ker se je to men tut že zgodilo, sam je potem delalo naprej. Kaj naredit v tem primeru?
Samojed, hvala za sliko! Sem naredil tako in videl, da je motorček svinsko prašen. Se bom pozneje zapeljal k kolegu, ki ga bo z mašino izpihal.
Zdaj pa še ta finta s prednjo stransko šipo. Namreč se ne premakne. Stikalo dela, saj ob premiku stikala slišim motorček v vratih, ki zabrni za nekaj časa, le steklo se ne premakne. Maš mogoče še kako sliko, kako se razmontira vrata oz. to plastiko dol?
Zdaj pa še ta finta s prednjo stransko šipo. Namreč se ne premakne. Stikalo dela, saj ob premiku stikala slišim motorček v vratih, ki zabrni za nekaj časa, le steklo se ne premakne. Maš mogoče še kako sliko, kako se razmontira vrata oz. to plastiko dol?
Bom poiskal sliko. Meni je bila v pomoč, vendar nisem mogle dobiti ven stikal iz naslona, zato sem malo drugače razdiral. Odvil vse vijake, umaknil oblogo ogledala in gumo med tapeto in šipo ter tapeto "strgal" dol.
Edit: ne najdem pametne slike, je pa v resnici pri mojem avtu drugače kot kaže dialogys - snameš pokrov zvočnika in odmontiraš zvočnik, snameš okarno plastiko na ogledalu (se samo dol potegne), odviješ vijake (eden je v ročici za odpiranje, dva pa spodaj pod koritom) - na sliki kaže še vijak v ročaju za zapiranje vrat, vendar ga pri meni ni) ter nato spuliš tapeto stran.
Edit: ne najdem pametne slike, je pa v resnici pri mojem avtu drugače kot kaže dialogys - snameš pokrov zvočnika in odmontiraš zvočnik, snameš okarno plastiko na ogledalu (se samo dol potegne), odviješ vijake (eden je v ročici za odpiranje, dva pa spodaj pod koritom) - na sliki kaže še vijak v ročaju za zapiranje vrat, vendar ga pri meni ni) ter nato spuliš tapeto stran.
LP, Samojed
Hvala obema! Vijak pri kljuki sem našel, medtem ko vijaka, ki ga prikazuje druga slika, pri meni ni.
Jap, drugega vijaka tudi pri meni. Še vedno pa iščem sliko inštalacije pod pepelnikom - kdor mi jo zrihta dobi pivo.
LP, Samojed
Zdaj nekaj premišljujem.. mislim, da sem nekje prebral, da bi se naj Laguna prižgala le na enkratni pritisk na tipko, js pa že od začetka, kot jo mam, moram tipko držati, dokler se ne prižge. Zakaj pa to?
Drugače normalno vžiga.
Tipko moraš držat ker maš polomljen čitalnik za kartice. Navodila za popravila so na forumu je pa easy fix. Če ni prostoročna kartica, če pa je prostoročna pa ne vem.