Pozdravljeni,
imam Scenica 1.5 dci letnik 2004 nekje pol leta in sem (bil) zelo zadovoljen! Avto gre naravnost odlično, poraba zelo nizka, skratka super.
Zaradi "pomanjkanja denarja" sem nekajkrat (2x) noter vlil 20L kurilnega, prvič pred 3 meseci, drugič pa predvčerajšnjim.
In ko sem se včeraj peljal domov, se ustavim na semaforju in avto je naenkrat ugasnil in ni več hotel vžgati. Potem sem ga potisnil na parkirišče in ga še poskušal vžgati ampak ne gre, avto normalno obrača, vse normalno ampak ne vžge.
Zdaj me pa zanima, mislite, da bi to lahko bilo zaradi kurilnega olja?
Hvala za pomoč
Renault Scenic 1.5 dci - ne vžge
Re: Renault Scenic 1.5 dci - ne vžge
Se kakšna lučka prižgala? Avto normalno vergla ali je bolj glasen? Napumpaj pumpico od goriva ali se lepo pumpa?iseka napisal/-a:Pozdravljeni,
imam Scenica 1.5 dci letnik 2004 nekje pol leta in sem (bil) zelo zadovoljen! Avto gre naravnost odlično, poraba zelo nizka, skratka super.
Zaradi "pomanjkanja denarja" sem nekajkrat (2x) noter vlil 20L kurilnega, prvič pred 3 meseci, drugič pa predvčerajšnjim.
In ko sem se včeraj peljal domov, se ustavim na semaforju in avto je naenkrat ugasnil in ni več hotel vžgati. Potem sem ga potisnil na parkirišče in ga še poskušal vžgati ampak ne gre, avto normalno obrača, vse normalno ampak ne vžge.
Hvala za pomoč
RenaultSport
Nobena lučka se ni prižgala, avto normalno vergla in ni bolj glasenSpula napisal/-a:Se kakšna lučka prižgala? Avto normalno vergla ali je bolj glasen? Napumpaj pumpico od goriva ali se lepo pumpa?iseka napisal/-a:Pozdravljeni,
Hvala za pomoč
hja kaj na ti rečem, tile 1.5 Dci motorji so najbolj občutljivi motorji za kurilno olje, če bi rad tanku kurilca nabav kak avto do 2000 letnika.... kake koristi s tem sigurn nisi naredu, lahko je pa tudi čist kej drujga....
Avto do mehanika pa na tester, pa nafto/kurilca preverit, če jo dobi, probaj napumpat pumpico. V najslabšem primeru si s kurilcem za*ebu pumpo pa šobe, ker nekateri so že tako občutljivi na nafto na kurilca pa bolj. A imaš delphijev sistem vbrizga?
Mogoče bo draga šola, da če je stiska z denarjem in se tanka kurilca, da je na koncu še dražje kot bi tankal nafto
Mogoče bo draga šola, da če je stiska z denarjem in se tanka kurilca, da je na koncu še dražje kot bi tankal nafto
RenaultSport
Hvala za odgovore,
baje da se je vse zaštopalo.. no če bi to vedel tega nebi naredil seveda... :/
Se dajo te šobe ali pumpa tudi kako ščistiti? Ali bo treba vse novo nabavit?
Drag šport je kurilciseka napisal/-a:Hvala za odgovore,
RenaultSport
Jaz ti priporočam obisk kakšnega Dizel servisa, recimo tole http://www.diesel-jelen.com/diesel-servis-jelen2/.." onclick="window.open(this.href);return false;. odvisno s kje si..... drgače pa ja možno, da se da kej prečistit, mogoče samo problem v filtru... drgače pa ti obnovijo črpalko, šobe... vsekakor ceneje kot novo.....