Menjava gumic na sprednji šipi Clio 2 extreme

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Vlady

Menjava gumic na sprednji šipi Clio 2 extreme

Odgovor Napisal/-a Vlady »

živjo.
imam težave z tesnjenjem sprednje(vetrobranske) šipe na cliu.
ker je na streho tik ob sprednji sipi pred nekaj leti padel manjsi kamen so med popravilom udrtine odstranili sprednjo sipo. ko so jo vstavili nazaj pa so uporabili stare gumice(ne me vprasat zakaj,ker ne vem).
sedaj pa imam problem ker sipa ni dobro zatesnjena in mi je že parkrat ob mocnem dežju zatekala voda v avto. pa tudi ob pritisku na sipo se sipa premika oziroma kadar se peljem malo hitreje zvizga. ob slabsi cesti pa celo slisim kako sipa vibrira ko peljem cez kaksne luknje..

zdaj vas pa prosim za informacijo glede cene novih gumic in kje v zasavju bi mi to zadevo korektno vgradili in kakšna je približna cena popravila.
hvala in lep pozdrav
Uporabniški avatar
Gregorijus
Kraj: Celje

Re: Menjava gumic na sprednji šipi Clio 2 extreme

Odgovor Napisal/-a Gregorijus »

Tista gumica je samo okrasnega pomena. Problem pri tvoji šipi je premalo lepila za šipo ali pa je lepilo spustilo.
Slika
Vlady

Odgovor Napisal/-a Vlady »

Gregorijus napisal/-a:Tista gumica je samo okrasnega pomena. Problem pri tvoji šipi je premalo lepila za šipo ali pa je lepilo spustilo.
aha. ja potem pa lepilo. ampak tudi gumice me zelo motijo. v zgornjih kotih strlijo in malo jih celo manjka.. tko da bi jih sigurno menjal ob popravilu. a gdo ve jih lahko dobim v vsaki trgovini z autodeli? kaksno lepilo pa se uporablja za fiksiranje stekel?
Uporabniški avatar
Gregorijus
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a Gregorijus »

Gumico lahko narocis v vsaki trgovini z avtodeli. Uporabkja se posebno lepilo za lepljenje sip in temu namenjen "primer". Treba je pa sipo zdej vn uzet, spucat lepilo, namestit novo gumico in nato sipo kvalitetno prilepiti nazaj.

Lp, Gregor
Slika
Odgovori