Megane II Cabriolet 12V tok! Pomoč
Megane II Cabriolet 12V tok! Pomoč
Lastim si Megana CC. Imam eno težavo!
In sicer potreboval bi konstanten 12V tok, tudi ko motor zalaufam! Ne sme padet napetost..
Pri avtoradiju je napetost konstantna vendar ko zaženem motor se za par sekund tok prekine..
Ali bi kdo vedel, če je pri varovalkah kakšna žica, ki je direktno pod tokom ?
Ker če se ne bo dalo drugače... Bom mogel vlečt iz akumulatorja direkt, kar ni praktično.
Napravo katero imam priklopljeno troši 10mA.
Hvala.
L.p.
In sicer potreboval bi konstanten 12V tok, tudi ko motor zalaufam! Ne sme padet napetost..
Pri avtoradiju je napetost konstantna vendar ko zaženem motor se za par sekund tok prekine..
Ali bi kdo vedel, če je pri varovalkah kakšna žica, ki je direktno pod tokom ?
Ker če se ne bo dalo drugače... Bom mogel vlečt iz akumulatorja direkt, kar ni praktično.
Napravo katero imam priklopljeno troši 10mA.
Hvala.
L.p.
Megane C.C. / 2.0 16V T. - Privilege luxe / Karman
Re: Megane II Cabriolet 12V tok! Pomoč
Glede na starost megana predvidevam da ima že Can-Bus sistem (praktično vse je kontrolirano preko računalnika), kar pa pomeni da je ziher nekje pod armaturo kabel z varovalko ki je pod stalno napetostjo. Zdaj, skoraj nemogoče je narest da inštalaciji ne pade napetost med zagonom motorja, saj se takrat porabi največ toka.
Torej bi moral potegnit kabel od nekje, dat vmes novo varovalko in pa nek zelo občutljiv kondenzator ki bi premostil te padce napetosti.
Če smem vprašat, kaj pa je tako občutljivega da mora biti nujno pod stalnim tokom in brez padcov napetosti?
Lp
Torej bi moral potegnit kabel od nekje, dat vmes novo varovalko in pa nek zelo občutljiv kondenzator ki bi premostil te padce napetosti.
Če smem vprašat, kaj pa je tako občutljivega da mora biti nujno pod stalnim tokom in brez padcov napetosti?
Lp
Spletna trgovina Orange Audio - avtoakustika, zvočniki, ojačevalci in še večRe: Megane II Cabriolet 12V tok! Pomoč
Caw žiga..
Pač en modul imam in nočem, da se mi vedno ugaša ko prižgem avto..
V mislih imam kak 12V Kondenzator ki obdrži tok vsaj za 5 sekund al kej podobnega..
Če ne bom najdu rešitve bom povlekel direkt žico.. Sam ki ne vem kje ima megane kje kako odprtino za pridet ven...
Pač en modul imam in nočem, da se mi vedno ugaša ko prižgem avto..
V mislih imam kak 12V Kondenzator ki obdrži tok vsaj za 5 sekund al kej podobnega..
Če ne bom najdu rešitve bom povlekel direkt žico.. Sam ki ne vem kje ima megane kje kako odprtino za pridet ven...
Ja sej v vsakem primeru ti bo padla napetost, tudi če imaš žico direktno na akumlator. Ob zagonu motorja ti bo padla na cca 11V, kar pa mislim da vseeno ne bi smelo vplivat na delovanje zadeve.
Če te skrbi kako potegnit kabel in zmontirat varovalko, se lahko oglasiš pri meni v delavnici, pa se zadeva porihta.
Lp
Če te skrbi kako potegnit kabel in zmontirat varovalko, se lahko oglasiš pri meni v delavnici, pa se zadeva porihta.
Lp
Spletna trgovina Orange Audio - avtoakustika, zvočniki, ojačevalci in še večRe: Megane II Cabriolet 12V tok! Pomoč
11V ne to nebi bil problem.
No bom izmeru pri žici za radio kolko pade.
Če bo padlo več kot 10V pol ne bo ok...
Hvala žiga.. Če bi živel na obali bi blo kul
Najlažje zmeriš na akumulatorju, ziher bo pa padla pod 12V. Tako lahko preveriš tudi, če je akumulator zanič, če se prav spomnim je meja 9,5V, če pade pod je aku. zanič.Markolino napisal/-a:11V ne to nebi bil problem.
RenaultSport
Bom izmeril jutriSpula napisal/-a:Najlažje zmeriš na akumulatorju, ziher bo pa padla pod 12V. Tako lahko preveriš tudi, če je akumulator zanič, če se prav spomnim je meja 9,5V, če pade pod je aku. zanič.Markolino napisal/-a:11V ne to nebi bil problem.
to rabiš za avtoradio ?
če ja potem samo za radijem odrežeš tisto žico katera gre čez "ključ" in tisto katera pride iz radia (ki gre čez ključ)spelješ direkt na + in je to to
Edina stvar potem je da ko avto ugasneš moraš radio tudi ugasnit.. to sm naredil pri punci ker ji je vedno reseteralo radio in je pozabil kaj je bilo predvajano.. in sem rešil tako kot sem napisal..
to žico najdeš na napajalnem konektorju najlažje jo najdeš tako da zmeriš - je črna potem pa samo na nštrumentu premikaš + na druge kontakete in ko imaš avto brez kontakta je mrtva oz negre čez njo nič ko pa daš kontakt (oz avto prižgeš) pa ima 12v to prerežeš in zvežeš direkt na + (tisto katera gre iz radia jo daš na + tista katera gre od klučavnice jo pa pustiš.. lepo je če jo malo izoleraš preventivno..
Punca ma isto megana 2 in je problem ker ob zagonu izkluči radio oz čimveč porabnikov, da se motor lažje zažene.. Potem tudi avta ni potrebno zalavfat, da lahko poslušaš radio..
upam da sm kaj pomagal..
če ja potem samo za radijem odrežeš tisto žico katera gre čez "ključ" in tisto katera pride iz radia (ki gre čez ključ)spelješ direkt na + in je to to
Edina stvar potem je da ko avto ugasneš moraš radio tudi ugasnit.. to sm naredil pri punci ker ji je vedno reseteralo radio in je pozabil kaj je bilo predvajano.. in sem rešil tako kot sem napisal..
to žico najdeš na napajalnem konektorju najlažje jo najdeš tako da zmeriš - je črna potem pa samo na nštrumentu premikaš + na druge kontakete in ko imaš avto brez kontakta je mrtva oz negre čez njo nič ko pa daš kontakt (oz avto prižgeš) pa ima 12v to prerežeš in zvežeš direkt na + (tisto katera gre iz radia jo daš na + tista katera gre od klučavnice jo pa pustiš.. lepo je če jo malo izoleraš preventivno..
Punca ma isto megana 2 in je problem ker ob zagonu izkluči radio oz čimveč porabnikov, da se motor lažje zažene.. Potem tudi avta ni potrebno zalavfat, da lahko poslušaš radio..
upam da sm kaj pomagal..
Nene ne potrebujem jaz za Avtoradio.!Storz napisal/-a:to rabiš za avtoradio ?
upam da sm kaj pomagal..
Jaz imam original meganov MP3 Avtoradio in ne potrebujem zagon motorja za poslušat radio.. Dovolj da stisnem rdeč gumb !Pa tudi če je avto zaklenjen od zunaj.. Če koga zaklenem notri lahko še vedno posluša radio v miru... vendar igra 15 minut in se avtomatsko ugasne ker zazna, da ni motor zagnan... Zaradi varnosti...
No da vam povem... Pri avtoradiju imam 12,30V 12,20V In ko zaženem motor pade na 10.8, 10.5 Max.. Tako, da mi ne bo rablo vlečt novih žic
Hvala.
L.p.