Renault Scenic 06 - težave z displayem

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
rock-dj
Kraj: Šentjur

Renault Scenic 06 - težave z displayem

Odgovor Napisal/-a rock-dj »

Pozdravljeni.

Imam Renault Scenic 2006 1.5 dci. Dva dni nazaj se mi je pričela pojavljati čudna napaka. Ko ga odklenem in želim zagnati motor, mi display ne dela. Na njem samo utripa rdeča lučka in sliši se zvok, ki je podoben kot pri vklopnjenih smernikih. Avto normalno vžge, vendar diplay sploh ne dela. Ob ponovnem vžigu ali pa po nekaj časa, se display spet vklopi, vendar so izbrisani trenutni prevoženi kilometri, poraba, ura. Napaka se ne pojavlja ob vsakem vžigu, ampak neustaljeno. Nikoli pa display popolnoma ne ugasne med vožnjo.

Hvala za pomoč in nasvete.

LP,
Simon
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Display ti popravijo v Optomiku iz Novega mesta. Imaš pa tudi mojstre drugje po državi. Poišči po forumu, je bilo že par podobnih tem.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
rock-dj

Težava odpravljena

Preblemi z displayem so bili včeraj odpravljeni. Peljal sem ga v Celju k VStuning, kjer so ga zrihtali v roku pol ure. Cena 150€ in garancija 5 let.

Lp,
Simon
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Re: Težava odpravljena

Odgovor Napisal/-a rambo »

rock-dj napisal/-a:Preblemi z displayem so bili vèeraj odpravljeni. Peljal sem ga v Celju k VStuning, kjer so ga zrihtali v roku pol ure. Cena 150€ in garancija 5 let.

Lp,
Simon
kaj pa skupni prevozeni kilometri so ti ostali?
avto si tam pustil in si ga po pol ure odpeljal al kako?
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
rock-dj

Skupnih prevoženih kilometrov mi (še) ni zmešalo, tak da so ostali. Se pa baje dogaja tudi to, da ti jih nenadoma nabije, tako da sem ga želel čimprej popraviti.
Ko pripelješ avto ti števec v cca. 1 minuti vzame ven in ti se lahko odpelješ. Preden ga vzame ven, si zabeleži tudi skupne kilometre. Je pa res čudno vozit brez števca, saj si kar slep. :)

LP,
Simon
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

rock-dj napisal/-a:Skupnih prevoženih kilometrov mi (še) ni zmešalo, tak da so ostali. Se pa baje dogaja tudi to, da ti jih nenadoma nabije, tako da sem ga želel čimprej popraviti.
Ko pripelješ avto ti števec v cca. 1 minuti vzame ven in ti se lahko odpelješ. Preden ga vzame ven, si zabeleži tudi skupne kilometre. Je pa res čudno vozit brez števca, saj si kar slep. :)

LP,
Simon
Nekje je link do enega tujega foruma, kjer je DIY opisano kako ven vzameš in kaj moraš zamenjati... Tisti kos (element) ne stane niti 5 EUR... Pa še edini večji elemnt na vezju je...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
thunderbolt

Re: Renault Scenic 06 - težave z displayem

Odgovor Napisal/-a thunderbolt »

Živjo!
Gre za scenica 2007. Težava je v tem, da ne dela kontrolna lučka za tempomat - ostale delajo. Kakšna ideja, kako se to zamenja?

hvala
drsitar

Odgovor Napisal/-a drsitar »

Na youtube imaš cel prikaz kako zamenjat ..
Uporabniški avatar
thunderbolt

Odgovor Napisal/-a thunderbolt »

Ne vem, če sva se prav razumela - števec dela BP, edina stvar, ki ne dela, je kontrolna lučka tempomata. Tempomat prav tako deluje BP.
Odgovori