Clio, 1.2, 2002 (znak na maski).
Težava: pozimi moj avto samovoljno prižge vse smernike, ko odprem vrata (zadnja ali sprednja). Včasih takoj, včasih z nekajsekundno zamudo. In jih izklopi, ko se ogreje (+/- minuta). Spet drugič ni potrebno niti vrat odpret in ponoči izprazne akumulator (če seveda pozabim odstranit varovalko). Avto je lahko zaklenjen, odklenjen, ni važno. In utripa lepo enakomerno, ali pa tudi ne. Lahko samo sveti. Avtoalarma nimam.
Mogoče še ta podatek o predhodnji težavi: prejšnjo zimo sem imel v času hudega mraza občasno težavo z normalnim vžigom. Avto vžgal, vendar brez moči, ko je dosegel 2000 obratov. Težavo sem rešil, da sem za nekaj sekund odklopil akumulator. Nekateri po forumu so predlagali menjavo računalnika, pa kontakti, pa.... jaz pa sem preprosto zamenjal ključ v uporabi s tistim, ki je bil mišljen kot rezerva. Od takrat brez problema. Seveda o tem ni priklop avta na računalnik nič pokazal, tudi o smernikih ne.
Ima še kdo takšne težave s smerniki? Kaj bi bila rešitev? Naj omenim še enkrat, da imam to težavo le pozimi, ko je mraz.
Hvala, lp.
samovoljni vklop in izklop smernikov
Re: samovoljni vklop in izklop smernikov
Pomoje imaš kje kako vlago v računalniku UCH ali kaj podobnega. Te clioti so imeli večkrat težave s tem.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG