clio 1.8 16v l.92- obnova

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Re: clio 1.8 16v l.92- obnova

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Se strinjam s tem kar je napisal Drmo (in Kmetek).

BTW, a pokrov jermenov (tisti kjer je prišravfan nosilec motorja) si dal samo speskat?

Bi lahko dal kako fotko brez folije, da vidim rezultat, ker sem imel namen tudi sam narest isto?
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
biste
Kraj: Žiri

Odgovor Napisal/-a biste »

bati ter obročki so bili že u zormanovem dirkalnem motorju... rez da imajo samo 2 dirke za seboj.... ventili ter sedeži ventilov so bili pa podrejani pod pravim kotom, ter sedaj sem jih polepal, da se vsedejo.

robi1000: ja bom jutri prilepil sliko..
Lp!
Uporabniški avatar
biste

Nekaj kar se je delalo to soboto do poznih ur :D
Slika
nekateri kosi so se polakirali ter temelito očistili da nebi slučajno vsebovalo kakšnega steklenega peska od peskanja... Oljno korito sem pa pozabil slikat :oops:

Obljubljene slike za robija1000:
Slika

Slika
Upam da si tole mislil.... am Mora biti pa nujno speskano z pravim peskom, ker če ni, naredi aluminij zelo grob... Kos je samo dobro očiščen z nitro razredčilom oz sprejem za čiščenje bremz, spihan, ter polakiran z lakom
Tole je pa nastalo ob delu z 2 kolegoma ki sta prišla pogledat projekt :oops: :drinking:
Slika
nadaljevalo pa v bližnjem diskotu :D
LP Biste!
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

O ja, to da ni enostavno peskati aluminij sem pa ugotovil. Sem z bauhaus pištolo in navadnim peskom za peskanje samo poskušal očistiti en kolektor pa me je hitro minilo. :lol:

Bo pa tole res vse še bolje kot novo. :D
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Lepo je izpadlo! :)
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
biste

evo spet nekaj bombončkov :D
dobil sem robo iz cinkanja ter kromiranja:
Slika
takole je izpadlo:D

Slika

Slika
Kromirani vijaki za pokrovček platišč:)

Slika
Slika
belo cinkano

nabavil sem tudi unijorjev moment ključ in sicer od 5Nm do 110Nm
Slika

Ter ker sem imel ene 4 oljne pumpe, ker se pač nove ne dobi sem pogledal kakšne so ter sestavil iz
vseh eno skupaj, imam pa tudi dokumentacijo originalno od tega avtomobila in je oljna pumpa še taka
kot je nova tako da ni bilo problema:D
Slika

Ko sem pa podru zormanovo črpalko me je pa čakalo to presenečenje
Slika
levo je navadna črpalka kot se nahaja v 1.8 16v motorjih, 1.7 8v, rsi... itd. desno pa ššportna črpalka ki je žal zanič, vendar jo bom ko bom imel kaj več denarja probal bolj za hec kot za res porezkati...

Lp zaenkrat se pa oproščam ker so slike bolj take ker mi je šel fotoaparat na šrajk :D
Uporabniški avatar
biste

Danes se je tudi nekaj delalo:D In sicer sem očistil glavo ter mostičke za odmično z meggliem ter jih takoj spihal ter namazal ter zavil v folijo...
Pospravil po delavnici :D
Ter lotil sem se čiščenja podna. Vsa zaščita gre dol, vse se bo telmeljito očistilo do golega pleha, namazalo z rustconverterjem, pobarvalo v temel ter nanovo naneslo bodi, podvozje se bo tudi zaščitilo z Dinitrolom
še dve slikce :
Slika

ter posebno orodje narejeno po naročilu :D heheh
Slika

Lp Bište!
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

a pol pravš, da bo tole polet na cest? ker men ne deluje lih tko :lol:
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
biste

verjem d bo :):D
Uporabniški avatar
boncl
Kraj: Kovor

Odgovor Napisal/-a boncl »

Jest ti vrjamem de ga boš spomlad ven na cesto porinu da boš po delavnc pospravu :D :D :D
Če ni vsak dan zanimiv pol je brezveze !
Uporabniški avatar
biste

evo danes se je spet delalo :D
Postružit sem dal alternator da bodo nove krtačke sedle 100%no... Da nebom uničil novih :D
Slika

Postružit sem dal tudi tole orodje:D . Če je kdo podiral 16vja ter menjal te ležaje bo vedel zakaj se gre :D
Slika

Ter Kupil sem Boustik ter body za zaščito podna ko bo očiščen!
Slika

Lp Biste komentarji so zaželjeni:P
Uporabniški avatar
bac

Odgovor Napisal/-a bac »

svaka čast! upam, da ti bo šlo use po planih :wink:
Uporabniški avatar
biste

Vsak dan se nekaj dela:D Motor se bo sestavljal drugi teden, Speskal sem ves aluminij, ter še nekaj kosov podvozja, slike pridejo hmalu. Aja pa še to po temeljitem razmisleku sem se odločil da bom avto očistil do živega pleha (odstranil vso barvo, kit itd... ga poklepal, ter dal v temeljno barvo) ter ga pobarval na novo, ker s sedanjim izdelkom ličarja, ki mu lahko rečem da je pol kurca vreden, nisem zadovoljen, barva se lušči, ko sem odstranil nalepko, ki je namenjena kot zaščita proti kamenčkom, se je barva potegnila z nalepko, kar pomeni da je premalo bil pošmerglan ˝šlprickit˝ oz ni bil, ter jezi me, da je na 2eh predelih zatečen, ter da je varčeval pri laku, ker ga hočem spolirat na ˝špegel˝. Avto se po barval cel, ker hočem da je narejen v detajle, tako rečeno vsaj tako kot je bil ko je prišel s tovarne oz boljše.
Lp do naslednjič! Biste
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Me veseli da se tako detajlno trudis porihtat avto :wink:

Mors vedt da je reno velikoserijska firma (clio 16V ni izjema) in pac kvaliteta ni glih prioriteta, tko da kaksen kiks je ze tam narejen ker se spara. Star sporten avto je bil pa tud kdaj zapeljan v graben in ce cenejsi so avti, bolj slampasto se jih ponavadi popravi :roll:

Bi pa na tvojem mestu mal razmislu o ojacitvah na karoseriji, ker je le-ta v osnovi precej mehka. Sicer ni pametno kar zavarit vsakega spoja ki ga vidis, ampak se da kar nekaj pridobit, ce prav naredis :wink:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
biste

No danes se je nekaj dogajalo nastalo je tudi nekaj slikc, upam da bo konec tedna motor že kolikor tolko končan, našla se bo pa verjetno še kakšna pomankljivost ki jo bom odpravil...
Še nekaj slikc :
Slika
Najprej sem zamenjal ležaje, na "odmični gredi" ki žene oljno črpalkom ter jo sproti spoliral...
Preprešal sem tudi ojnice, z starih batov na visoko kopresijske bater, zato ker je bila ena od prešnih ojnic pregreta.
Nato sem očistil bater , jih namazal z oljem ter vstavil v cilindre, pri tem seveda pazil na vrstni red, ter kako so obrnjeni, saj ima večjo vdolbinico za ventil na sesalni strani, ker je večji sam ventil)
Slika

Vstavil sem tudi ojnične ter ročične ležaje, ker je bilo na škatli označeno na eni nalepki da so standardni, na drugi pa da so za prvo brušenje, sem zapravil celo uro, da sem izvedel kateri so, ter se resnično prepričal... Slika

Slika
Naročil sem tudi semerin, ki tesni med blokom motorja, mostičkom, ter ročično gredjo, Ker ga v garnituri tesnil motorja pač ni bilo...
Lp
Odgovori