Megane Coupe 1.6 16V - amortizerji

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
szobov1
Kraj: Ormož

Megane Coupe 1.6 16V - amortizerji

Odgovor Napisal/-a szobov1 »

Pozdravljeni.

Imam eno vprašanje. Zanima me kaj bi lahko bilo na avtomobilu to narobe, ko med vožnjo ropota zadnji amortizer oz. vsaj zdi se mi da je amortizer. Slučajno sem na youtubu našel posnetek ki ima član posneto točno to kar se dogaja na mojem avtomobilu. Sedaj me zanima če se to gre za amortizer ker še nisem imel možnosti se peljati do kakega avtomehanika da bi to pogledal in me zanima vaše mnenje.

Posnetek:

http://www.youtube.com/watch?v=yOf2PEi8C-c" onclick="window.open(this.href);return false;

Lp, Simon
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Re: Megane Coupe 1.6 16V - amortizerji

Odgovor Napisal/-a schik »

Počil ti je zadnji amortizer. To lahko sam doma zamenjaš, če imaš nastavek za odšraufat iz gornje strani, ker je malo poseben. To maš 15 min posla.
Uporabniški avatar
szobov1
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a szobov1 »

schik napisal/-a:Počil ti je zadnji amortizer. To lahko sam doma zamenjaš, če imaš nastavek za odšraufat iz gornje strani, ker je malo poseben. To maš 15 min posla.
Sem že rešil stvar. Ampak vseeno hvala za odgovor.

Lp, Simon
Uporabniški avatar
jl79

Odgovor Napisal/-a jl79 »

Da ne odpiram nove teme, pri Renault Meganu II opažam, da se pri vožnji preko ležeči policajev sliši spredaj kot 'cviljenje' vzmeti. Najbolj opazno je, ko je zunaj mrzlo. Je možno, da so za to krivi dotrajani amortizerji (115k km)?

LP, Jan
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

jl79 napisal/-a:Da ne odpiram nove teme, pri Renault Meganu II opažam, da se pri vožnji preko ležeči policajev sliši spredaj kot 'cviljenje' vzmeti. Najbolj opazno je, ko je zunaj mrzlo. Je možno, da so za to krivi dotrajani amortizerji (115k km)?

LP, Jan
Cvilijo ti lahko tudi gumice kjer je stabilizator vpet (na mostu)
RenaultSport
Uporabniški avatar
jl79

Odgovor Napisal/-a jl79 »

OK, razmišljam o menjavi amortizerjev, pa me zanima, kaj priporočate. Trenutno so originalni (prvi amortizerji, avto 120k km), vzmeti pa so Eibach Pro-kit. Odločam se med Monroe Reflex ali Kayabo, morda še kaj drugega v tem cenovnem razredu. Je kakšna posebna razlika, ima kdo že kombinacijo teh vzmeti in amortizerjev?
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Kayabo ima uporabnik @marcy pa tudi @jurko jih je mel svoj cajt na meganu. Kolikor vem oba zadovoljna.
Odgovori