Brisalci ne brišejo enega pasa

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
maslo12

Brisalci ne brišejo enega pasa

Odgovor Napisal/-a maslo12 »

Pozdravljeni,
imam en problem. Avto: Renault Scenic, l 2004.
Ker so mi stari brisalci brisali slabo, oz. so mi puščali na vetrobranskem steklu nepobrisan pas (cca 15 cm od spodaj do gor) sem nabavil nove. In glej ga zlomka, zadeva je enaka. Še vedno ne obriše enega pasa stekla? Zadeva je moteča, ker se umazanija zasuši.
Zdi se, kot da ni dovolj velikega pritiska brisalcev na steklo ali pa je prevelik pritisk in rezultat je kontraefekt.
Kaj je narobe? Kako rešiti?
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: Brisalci ne brišejo enega pasa

Odgovor Napisal/-a Spula »

maslo12 napisal/-a:Pozdravljeni,
imam en problem. Avto: Renault Scenic, l 2004.
Ker so mi stari brisalci brisali slabo, oz. so mi puščali na vetrobranskem steklu nepobrisan pas (cca 15 cm od spodaj do gor) sem nabavil nove. In glej ga zlomka, zadeva je enaka. Še vedno ne obriše enega pasa stekla? Zadeva je moteča, ker se umazanija zasuši.
Zdi se, kot da ni dovolj velikega pritiska brisalcev na steklo ali pa je prevelik pritisk in rezultat je kontraefekt.
Kaj je narobe? Kako rešiti?
Kaj več kot nove brisalce nemoreš naredit. Verjetno ti "štrajka" desni na zunanjem robu pa "aero" brisalce imaš kajne. Meni je isto na cliotu začel :(
RenaultSport
Uporabniški avatar
simonz1
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a simonz1 »

Če ti štrajka tamali brisalec in ti ne briče v sredinskem delu brisalca, bo potrebno menjati ležaje na roki brisalca. Tako je bilo pri meni.
Scenic III 1.5 dCi, 110KM

Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
Burnout

Odgovor Napisal/-a Burnout »

Tako kot je simonz1 reku, zamenjaj ležaje. @simonz1, komaj sedaj sem videl da si mi takrat še nekaj pisal, da bi se slišala, pa sem potem naknadno čisto pozabil vse skup, ker nisem veliko na forumu. Se opravičujem....

Drugače pa odgovor na vprašanje:
Če se ti bo dalo, jst bi samo ležaje menjal, sem po angleškem forumu preletel in sem našel rešitev. Baje pol delajo ko novi. Tam je to bolj aktualno, ker majo na drugi strani brisalec... ekola ti dam link do rešitve, ležaji so pa eni, ki se uporabljajo za skate (rolke). Načeloma naj jih ne bi bilo problem dobit tut v SLO, so pa baje okol 3€ po komadu. pa malo še preleti po straneh, kjer točno napišejo kateri ležaj je to. Upam da ti angleščina ne dela problemov. Naj bi pa to lahko sam menjal v cca. pol ure.

LINK DO REŠITVE: http://www.renaultforums.co.uk/showthre ... 879&page=2" onclick="window.open(this.href);return false;

P.S. To sem tudi jst naredil in deluje že 30k km

Lp Burnout
Uporabniški avatar
simonz1

Tako je ležaje se kupi v trgovinah s kolesi ali pa kjer servisirajo kolesa in rolerje, Mislim pa da pašejo od rolerjev (mere ležaja notranja luknja fi 8mm in zunanji premer je 20mm ali pa 22mm, če se prav spomnim), je pa le nekaj € glede na to da je cela roka nova 150€ če se ne motim. Jst sem jih menjal sam in je trajalo mogoče malo več kot pol ure, so pa potem delali kot novi.

@Burnout, ni panike za odgovor
Zadnjič spremenil simonz1, dne 28 Jan 2013, 19:40, skupaj popravljeno 1 krat.

Grande

Odgovor Napisal/-a Grande »

Kako sneti brisalce, je potrebno kako posebno orodje ali se da kaj improvizirati?
Uporabniški avatar
simonz1

Ni potrebno posebnega orodja, odviješ tisti dve matici in snameš, mislim da moraš še prej odstraniti plastiko ki pride čez cel avto pod prednjim steklom.

Grande

Odgovor Napisal/-a Grande »

Aha, to je pa fino. Ker sem enkrat poizkusil pri drugem avtu, odvil sem matico pa ga je še vedno držalo gor k svina. Bom nabavil ležaje in naredil zamanjavo. Sigurno bodo lepše tekli in bo tudi motorček manj obremenjen.
Odgovori