Clio 2, par vprašanj

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: Clio 2, par vprašanj

Odgovor Napisal/-a Spula »

bregar07 napisal/-a:Sicer pozen reply, a zgleda da je pomagalo malo brkljanja spodaj pri alu oblogi auspuha.. :) Imam pa še eno vprašanje, se tudi vam dogaja, da je ob mrzlih razmerah težko prestavljati? Včeraj na primer, ko sem štartal iz službe ob 23h sem prižgal avto, in je šlo kar na trdo iz rikverca v prvo in potem v drugo, naprej gre kar ok. Plus opazil sem, da se moram ustaviti do nule, da lahko dam npr. iz rikverca v prvo, prav tako se moram skoraj čist ustavit, če hočem dat iz druge v prvo. Kasneje ko se avto segreje, po ene 15min ali še manj dela vse ok. Na srečo od septembra, ko sem avto kupil ni bilo nekih velikih težav, a te malenkosti so tud hudič :D
Pri nekaterih pomaga če se zamenja olje v menjalniku, čeprav naj bi bil longlife :D
RenaultSport
bregar07

Re: Clio 2, par vprašanj

Odgovor Napisal/-a bregar07 »

Da malo updejtam temo; težave s prestavljanjem so se rešile z višjimi temperaturami, tako da je očitno problem premalo viskoznega (beri: prestarega?) olja v menjalniku.. Težava z ropotanjem je med drugim tudi bila, ker je gumica nosilca auspuha popolnoma preperela in se je ob premikanju in predvsem pri pospeševanju kovina tresla ob nosilec.. Zdej me torej čaka samo še menjava diskov in ploščic, pa je to to..
Odgovori