Megane Coupe 1.6 16V l.02

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Re: Megane Coupe 1.6 16V l.02

Odgovor Napisal/-a Storz »

kva blo ? sori za off
Uporabniški avatar
Ales112
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Ales112 »

Storz napisal/-a:kva blo ? sori za off
baje da ga je nekdo izsilu, ampak ga bo kot pravi zrihtu :)
Uporabniški avatar
Ales112

evo neki novga na avtu :)

Slika

mal bol pretočn katalizator, morm rečt da se kr fajn pozna na zvoku, pa tut na sami moči avta :P
Uporabniški avatar
VentilaR
Kraj: Kranj - Radovljica

Odgovor Napisal/-a VentilaR »

vidm da se kr dosti dela na avtu, se že nismo videl od novega leta skor da ne :) ta petek meet Gorenci a? bi blo lepo da bi se vidl kej madona! :D

drgač pa, lepo rihtaš tole ;)
Renault Sport Clio 03` 2.0 16v Monaco Blue - CRASHED
Renault Sport Clio 04` 2.0 16v Arctic Blue - SOLD

Renault Clio 05` 1.2 16v - rezerva (kot službeno vozilo)
Suzuki Samurao 1.3 in stock off road machine!!
Škoda Octavia III 2.0 TDI RS Meteor(steel)Grey
Uporabniški avatar
Ales112

pismo ja... pretkli petk nism mogu v kran k je biu avto v obdelavi :D
jest skor sigurn pridem pogledat :) glej da boš ti tut pr zdravju pa da se ga vidmo po dougmu cajtu ;)

počasi se daleč pride praujo :P
Uporabniški avatar
LEFTY

Odgovor Napisal/-a LEFTY »

Ales112, najprej hvala za tele tvoje poste o predelavi osvetlitve. Sem se tudi sam tega lotil. Do zdaj sem predelal vsa stikala, ostali so mi še ventilacija, števc in ura. Jaz spreminjam v belo, zato mam kr mal težav z ventilacijo, ker si tudi sam omenil da je not folija, sam jz nism opazil nobene folije ampak pač sprednjo plastiko ki je rumenkasta znotraj. Al se motim? Razmišljal sem da bi jo probal s kakim finim šmirglom pobrusit če bi pomagalo.
Podoben problem je s stikalom za naklon žarometov, v katerem je tudi rumena plastika, ampak ta niti ni tako moteč.
Kako pa je kj z uro na sredini armature? A je tu tudi kaka folija, je potrebna kaka večja "operacija" al si enostavno samo zamenjal diodo zadaj? Ker vem da ma sam tisto lučko k se jo not vstav (T5).

Zanima pa me še če imaš morda kake bele in rdeče smd diode še kje?
Ker bi rad števc dal v belo in kazalce v rdečo. :P Aja malo še opiši kako je šlo lotanje diod na števc, je treba bit na kej posebi pozoren al je piece of cake? :wink:

HVALA za vse info a lot! :D Morda ob priliki še jaz nalimam kako fotko kako je izpadlo, moram pa rečt da tele bele diodice v stikalih žarijo k laser v temi, hahaha :lol: , morda bi mogu dat šibkejše not da bi bilo enakomerno z ostalo osvetlitvijo. :P
Uporabniški avatar
Ales112

haha, pismo to je pa kr hudo ja... jest sm pr sep žarnce obrnu tko da svetjo naprej in ne gor in tko zmanšu osvetlitu (sicer jo pa mislm da lahko zmanšaš tut z večjim uporom)
pr ventilaciji res ni folije ja, ta folija, al papirčk, al kokrkol bi se reklo je za displejem, pr sami ventilaciji je pr men to čist oranžno in sam nism vidu rešitve s šmirglanjem (ne vrjamem da bi ti uspel tko dobr na fino pošmirglat da bi blo čist belo, ampak lahko me presenetš ;) ) če je pr tep ventilacija kokr pr men bi reku da je edina rešitu da bi dau delat novo plastiko da bi zgledal tko kot more :)
tisto lučko za žaromete sm pa sam izklopu (ista pesm, oranžna plastika, ni šanse to šmirglat :D)

tm zadej sta pr men 2 žarnce ja (ker mam še levo od urce displej za radio) in sta zamenjane z ledicama vezanima na upora, na splošno nič posebnega, mal lotanja pa zmagaš, znebit se morš edin te oranžne folije-plastike-papirčka, pa dat belo

rdečih mam še nekj, belih niti nism meu ;) ubistvu kolega ma belo osvetlitu šteuca, kokr ga ti želiš in ti lahk povem da cagri niso posebj osvetleni, kar pa pri beli osvetlitvi ni problem, ker so že sami prevlečni z rdečo barvo in svetjo rdeče ;) sicer pa ja, mal morš bit pozorn da dobr prilotaš gor na vezje, ker pri men se je nardil da pol števca ni svetl (zgleda da sm biu mal prefurjast) in sm meu 2x deu drugih posebnosti pa ni ;) če maš dobr spajkalnik pa tanko konico bo šlo kot namazano ;)

Sicer pa ni problema, bodo vsaj tisti k jih bo zanimala ta stvar vse zvedl na enem mestu :D

Mimogrede ker avto pa ti vozš ? Si ga že kj predstavu tle gor? :)
Uporabniški avatar
LEFTY

Ja zgleda da ne bo druge kt dat rdečo al pa modro v ventilacijo, ker se mi zdi da je una plastika cela rumena. Bomo vidl.

Kaj za cagarje torej ne rabim dajat extra rdečih diod? Superca, hvala za info. :D

Ne nimam še svojga na forumu, objavim ob priliki, sicer ni extra predelan, pač tu in tam malo. :P
Je pa Megane 1.9 dti l.2000 hatchback.
Uporabniški avatar
Ales112

ja modra ni rešitev :D rešitev je rdeča, ker oranžna plastika al kokrkol bi ji reku ne prepušča modre, tut sam mam če pogledaš na prvi strani rdečo osvetljeno ;)

tako je, glede na to da je avto podobnega letnika, bi reku da je tut števc podobno sestavlen in pri teh števcih ni posebej osvetlitve, pr men cagri svetjo nekak vijolčno, če bi meu ti belo osvetlitev pa bi cagri svetl rdeče ;)

mimogrede tut hatchback-i so čist ql stvarca, še posebj hudo zgledajo s spojlerjem ;)
Uporabniški avatar
LEFTY

Ja to sem vidu da maš rdeče.

Pismo sem gledal mal po netu kako je to narjen in zgleda da res samo tiste 4 diode okol kazalca osvetljujejo vsak števc posebi (obratomer in hitrost pa tista dva za gorivo in temp.) skupaj s cagerjem. Vse ostale diode so predvidevam za opozorilne lučke in display. Matr zej si me zrajcu s to modro, ker cel bel števc in cela notranjost bela zan bit malo pusto. Hahahah. Sploh pa gleden a to da mam Pioneerjev radio z modro osvetlitvijo bi sploh vse klapal. :P Sam me zanima kok je kej temnejša modra osvetlitev števca, ker po slikah se ne vidi najbl? :P

Ja sej mi ni slab hatchback sam ti s spojlerjem so pa res špica, žal tazga nism najdu ko sem kupoval... :wink:
Uporabniški avatar
Ales112

jest če se prou spomnim sta clo samo 2 diode za taobratomer, 2 za hitrost, pa po 1 za gorivo in temp., mal se razlikuje od šteuca do šteuca, ampak saj mislm da pa nobedn nima posebj osvetlenih cagerjev. Men zgleda modra zakon, glih prou je osvetljeno da ne suva v oči (mislm da če bi meu 4 diode na velikih dveh bi blo gotovo še bolj svetlo), predlagam da prideš enkrat pogledat :D slika je le slika, ni čist tko kot zgleda v resnic ;)

spojler pa lahk tut naknadno gor vržeš :P
Uporabniški avatar
LEFTY

Kako si to mislu, a da bi nalotal kar štiri diode na mesto za dve? Jz mam sicr rad svetlo tko k majo zj novi avtomobili, pa potem magari reguliraš s potenciometrom... Aja k smo že pr tem kaj ti je potem ratalo zrihtat ta potenciometer za ledice da armaturo zatemni? Drgač pa sem razmišlal tudi o power led diodah od kakega samsunga k mislm da majo enako podnožje, tist bi pa ubijal z bleščanjem :P :wink: hehe.

Ja glede ventilacie pa ni šans da odpravš to oranžno osvetlitev. Sem prečekiral res vse možne barve osvetlitev pa ni druge kot topli toni. Žal, kaka škoda ker sem opazu da dejansko plastika sprednja je čist bela oranžna je nalepka oz. print spredaj ki je nalepljen na belo plastiko, to pa ni šans da kakorkoli pobrusiš ali karkol podobnega. Edin če bi se dalo kako drugo prednjo plastiko ventilacije kje nabavit? Pozna kdo? Jz sm po spletu najdu edin modifikacije za števec, tudi zanimivo. :wink:
Uporabniški avatar
LEFTY

Hoj! Zanima še glede LCDjev. Spodaj med uro in lučko ki osvetljuje, je v originalu pvc listek, ki je na eni strani oranžen na drugi bel. Zato tudi oranžna osvetlitev lcd, ure. Ker pa sem opazil tudi da je sam LCD display temno vijola (al neka podobna barva) me zanima kako narest modro ali rdečo osvetlitev lcdja. S čim si se ti igral, kaj si podstavil, da ti je tako lepa modra prišla? :wink:

Slika
Uporabniški avatar
Ales112

če bi meu 4 (ker majo nekateri števci mislm da 4 diode eni - taki kokr je moj pa samo 2 diode) bi bla zadeva sm prepričan velik bolj svetla. potenciometer je pri miru :D ni se mi dalo obadat, čeprou bi blo fajn da bi bolj živo svetlo ampak, mi je tut tko kot je kar vredu :D mogoče se kdaj polotm tega, trenutno ne ;)

mogoče bi se dalo če bi kr sam naredu tisto ploščico spredej, pa dau delat nalepko k bi jo gor prlepu... uglavnm to bi vzel kr nekj časa :D jest ne poznam da bi kje to mel...

kar se pa tiče displaya je pa tko da mislm da ni tm nobene take barve (tko da ne vem o čem točno govoriš, jest je nism opazu), dost je že da da tist listk zamenjaš v barvo katere bo osvetlitev oziroma v belo pa bo unikat, ta listk ma mislm da glavn pomen da razprši svetlobo da se enakomerno porazdeli svetloba in da se ne vid one pike-krogca svetloba (žarnc-ledic)
Uporabniški avatar
LEFTY

Ja točno ta listk sm mislu kot nek difuzor. Zaupaj mi s čem si ti nadomestil ta listek, ker jaz sem probal s papirjem in se vidijo vlakna papirja na uri hahaha. Nek tanek pvc list bi bil idealen samo ne sme biti prozoren da se lučke ne vidi. :P
Odgovori