Osvetlitev tipk megane III

Vse ostale teme
Uporabniški avatar
simonz1
Kraj: Novo mesto

Re: Osvetlitev tipk megane III

Odgovor Napisal/-a simonz1 »

bo treba it spet na servis
Scenic III 1.5 dCi, 110KM

Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
Uporabniški avatar
Horhe
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Horhe »

slovenc napisal/-a:
Horhe napisal/-a:Zame je to velik FAIL Renaulta - sploh tipke na volanu za tempomat, ki bi pomoje biti že zaradi same varnosti osvetljene.
Ja res, jebeno si je zapomnit, kaj delata 2 tipki in celo vsaka tipka ponuja 2 možnosti, gor in dol.
Seveda je jebeno ... za nekatere. Ti si seveda superioren. Zakaj pa ne bi bile osvetljene, če pa to ponujajo precej starejši avtomobili istega cenovnega razreda drugih znamk?

Še eno vprašanje ... se da to belo osvetlitev, ki kaže hitrost spremeniti recimo da je črna osvetlitev z belimi številkami, namesto bela osvetlitev z črnimi številkami za hitrost.
Uporabniški avatar
quattro88

Odgovor Napisal/-a quattro88 »

Še eno vprašanje ... se da to belo osvetlitev, ki kaže hitrost spremeniti recimo da je črna osvetlitev z belimi številkami, namesto bela osvetlitev z črnimi številkami za hitrost.
vrjetno ne,ker je vrjetno to tak LCD.......kot so na digialnih urah rdeči displayi....pač običn display z belo osvetlitvijo.....

ponoči bi se dobro videlo,ker ne sveti tak močno,čez dan pa dvomim,da bi se dobro obneslo.....
kerlc

Odgovor Napisal/-a kerlc »

Pozdravljeni, mene pa zanima kako se razdere ali popravi neosvetljene tipke pri Sceniku na vratih. Stikala za stekla ali so to žarnice ali diode ? Kakšen namig prosim. Lp. & Hvala
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

kerlc napisal/-a:Pozdravljeni, mene pa zanima kako se razdere ali popravi neosvetljene tipke pri Sceniku na vratih. Stikala za stekla ali so to žarnice ali diode ? Kakšen namig prosim. Lp. & Hvala
Kaj je narobe... Pregorele žarnice ali v osnovi niso osvetljene?
Vsa stikala imajo načeloma vgrajene diode/žarnice. Če pa je do stikal pripeljana žica ki skrbi da se diode prižgejo pa je druga zgodba.
Jaz sem to rešil tako (na Modusu) da sem vlekel napajanje iz plusa (ki pride na stikala na poziciji ključa pred kontaktom), potem pa v vsak konektor dodal krokodilčka (kupil kit za ISO radio konektor) z kablom, ki je bil vezan na ta plus...
Tako so stikala ostala cela, če pregori lučka v njem ga lahko enostavno zamenjam in ne rabim zopet razdirati in spajkati, osvetlitev pa se prižge takoj ko obrnem ključ na prvo pozicijo.

Če pregori žarnica se načeloma da zamenjati, vendar moraš imeti primeren spajkalnik, diodo in mirno roko.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Odgovori