Clio GT - Rok

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
ldiputs

Re: Clio GT - Rok

Odgovor Napisal/-a ldiputs »

Moje 16" se mi zdijo nekam majhne, razmišljam o 17". Za začetek sem si ogledal kaj ponuja OZ (ostale si še bom) in tole mi je bilo pribljižno všeč po obliki:

http://www.span.si/slike_plat/OZ_Superturismo_GT.jpg
http://www.span.si/slike_plat/OZ_Lounge_10_MSDC.jpg
http://www.span.si/slike_plat/OZ_Michelangelo_10.jpg
http://www.span.si/slike_plat/OZ_Michel ... 8_mbdc.jpg
http://www.span.si/slike_plat/OZ_Caravaggio.jpg

Ima kdo kak predlog? Ponavadi so mi všeč malo bolj "polni oziroma debeli" kraki, ne pa recimo veliko tankih (no, so izjeme, kot je razvidno iz prvega linka...). Čeprav po drugi strani originalne feltne, ki jih imam trenutno, so mi po sami obliki tudi zelo všeč, samo povečal bi jih... ;)
ex R19 Limited, ex Clio GT
Uporabniški avatar
Bucko99

Odgovor Napisal/-a Bucko99 »

Mogoče kaj v tej smeri ( nisem našel boljše slike) ? Sicer so 16'' , 17 bi pomoje še boljš izpadl - seveda že bi bil avto nižan !
OZ meni osebno zmagajo Superturizmo al pa Ultraleggera, samo niso neki nov model...

Slika
Clio 1.6 GT
Uporabniški avatar
Pocket_Rocket
Kraj: GO-LJ

Odgovor Napisal/-a Pocket_Rocket »

Moja izbira:

Toora Competizione R790 7Jx17 - na izbiro imaš srebrne, antracitne, zlate ali pa bele.

Slika

Slika
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Zanimiva tema tisto glede obratov in cukanja.
Sicer ni clio in ni 130 konjski je pa vseeno 1.6.
Meni pa mrzle dobro drži obrate takoj ko ga prizges, cuka ne nevem kaj mogoče mu malenkost zmanjka moči ko gre čez 2k oratov.
Probme pa je pri vročem, ga ugasnem pa za 5 minut nazaj prizges pa mu obrati padejo pod tiste normalne nevem kolko je 800. in traja nekje 5 sek da skapira in mu dvigne obrate. No tukaj se včasih začne cel motor trest .
Pojma nimam zakaj je tako pa sem že spraševal pa mi je samo rekel da če bo moteče da očistijo loputo. eee pri 18k km? tankam pa 98% samo 100 oktanskega.
Če slučajno kdo kaj ve.

Pa sory ker smetim temo.

lp
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

Te Toora so hude (sploh v pravi colaži) :)
Ni brzine brez turbine! :D

Slika
Uporabniški avatar
ldiputs

Po dolgem času malo update-a:

Nekaj mesecev nazaj so se me na Malgaju le usmilili in vzeli avto na servis za 10 dni ter ob pomoči iz Novega mesta nekaj le sčarali s tem hladnim vžigom, ki pesti GT-je. Bojda se med ohlajanjem naredijo neki kristalčki nekje v motorju (na žalost sem pozabil kje) in to potem ob naslednjem vžigu povzroča nihanje obratov prvih nekaj sekund. Uglavnem sneli so glavo motorja, ne vem kaj so potem točno počeli, so pa zamenjal ful enih reči ob tem (praktično mam zastonj narejen "tavelik" servis :lol: ) in zadeva se je občutno izboljšala. Še vedno sicer ni 100% odpravljeno, ker se vsake tolko še vseeno zgodi (recimo 25% jutranjih vžigov).

Je pa žalostno, da edini sprejemnik na Malgaju, ki se je malo bolj zavzel za zadevo, zdaj ne dela več tam, drugi pa pravzaprav očitno ne vedo, kaj se je na avtu takrat delalo oziroma me en celo prepričuje da je to normalno :roll: Sploh ne vem zakaj res še vztrajam pri Malgaju (OK, imam ga zraven službe, verjetno samo zato...).

Sicer pa avto zdaj prodajam, ker se ogrevam za nekaj večjega in udobnejšega v smislu Lagune, P407 itd... Npr.: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6669463&show=1" onclick="window.open(this.href);return false; :oops:
Uporabniški avatar
Bucko99

Je kaj zanimanja ? Sam sem ga prodajal spomladi, pa razen dveh klicev če res nima 5 vrat ni bilo :?
Sicer pa pri 70k km do sedaj nobenega izrednega stroška. Hladni vžig pa tut občasno nagaja, vendar po 5s izgine.

Uspešno prodajo ;)
Clio 1.6 GT
Uporabniški avatar
ldiputs

Kakega velikega zanimanja ni, 1 klic do zdaj, samo jaz nisem imel časa za ogled, potem se pa nisva več slišala. Sem pa šele včeraj malo spustil ceno, pa še ta itak realno ni zadnja.
Sej sem si ubistvu več ali manj že premislil, ker mi je škoda avta, sploh ker nimam realne potrebe po nekem večjem avtu, samo pač preblisk sem imel, da bi mi sedlo nekaj velikega udobnega :D

Kar se tiče hladnih vžigov sem se pa tudi jaz že navadil, čeprav bom ob priliki verjetno vseeno še na Realu poskusil, če bodo kaj bolj podkovani...

Edit: jaz sem imel dve zadevi pred kratkim v garanciji urejeno:
- neko tesnilo menjano (iz motorja se je slišalo piskanje)
- voda je bila v eni vžigalni tuljavi - bojda je možno če prehitro zapelješ v globoko lužo :shock:
Uporabniški avatar
DORJAN_RACING
Kraj: KOMENDA

Odgovor Napisal/-a DORJAN_RACING »

zdravo sm imev isti problem kot ti pa so ga pri PREŠA Cerklje rešili..priporočam
Uporabniški avatar
ldiputs

Se morda spomniš, kaj je bilo narobe, oziroma kaj so naredili?
Uporabniški avatar
DORJAN_RACING
Kraj: KOMENDA

Odgovor Napisal/-a DORJAN_RACING »

ldiputs napisal/-a:Se morda spomniš, kaj je bilo narobe, oziroma kaj so naredili?
nebi vedu sam vem da zdej avto dela kot je treba....
Uporabniški avatar
gamblerDH20

Odgovor Napisal/-a gamblerDH20 »

DORJAN_RACING napisal/-a:
ldiputs napisal/-a:Se morda spomniš, kaj je bilo narobe, oziroma kaj so naredili?
nebi vedu sam vem da zdej avto dela kot je treba....
kok pa so ti zaračunal? mam jst iste težave, ampak sem se že kr navadu da pač odskačem is dvorišča, sam mal neprijetno je če koga pelm in pol misl da ne znam vozt :D
Uporabniški avatar
ldiputs

@clio open Prav imaš tako za Burgerja kot za Lejlo :D
Uporabniški avatar
Bucko99

Zanimivo, jaz imam pa ravno z Malgajem dobre izkušnje :) Sicer pa manjši kot je diler, hitreje pogruntaš kakšen sistem imajo. No odvisno je pa seveda tudi od gneče, kakšen dan ima kdo... :)
Clio 1.6 GT
Uporabniški avatar
ldiputs

Uh, da malo spravim temo na tekoče... :D

Letos je avto 4x videl servis:
- Menjane prednje zavorne ploščice.
- GARANCIJA: pozimi menjan eden od stabilizatorjev
- GARANCIJA: spomladi menjana ena vžigalna tuljava
- GARANCIJA: septembra menjani ventili in park senzorji.

Glede menjave ventilov: peljem avto začetek septembra na prvi tehnični pregled (17.09. je bil star 4 leta) in zadeva ne gre čez pline :angel:
Uredu, grem vs razjarjen do Malgaja (kako ku*ac lahko 4 leta star redno vzdrževan avto ne gre čez pline) in po dobrih treh tednih končno dobim nazaj z zamenjanimi ventili ter naredim tehničnega, juhej. Amapk poglej, poglej, z menjavo ventilov je očitno izginil tudi problem s hladnimi vžigi (tok tok na les, zadnje 4 dni je OK), ki pesti marsikaterega GT-ja. :D Ne vem a vsa ta leta, ko sem jim težil za te vžige na servisu ni noben pomislu pomert izpušne pline?! :roll:

Anyway, ker že nekaj časa želim večji avto in ker sem "vraževeren" (zdej ko ni garancije mi bo zihr šlo vse narobe... :P ), se bom 99% verjetno ta teden od avta poslovil in kupil novo Hyundai Elantro.

Avto gre konec tedna v račun staro za novo, če pa kdo želi, ga lahko za zelo ugodno ceno ta teden še kupi. Jaz imam namreč ogromno dela in nimam časa prodajat. Glede na to, kako bo jutri ocenjen pri dealerju (staro za novo), sem ga pripravljen interesentom prodati pod tržno ceno (ker bo še vedno konkretno več, kot bi dobil pri dealerju).
Odgovori