Nalet v pločnik
Nalet v pločnik
Pozdravljeni,
Na ledu sem speljal malo hitreje in me je zaneslo v pločnik z meganom. Hitrost ni bila velika, se je pa vseeno malo čutilo. Pnevmatike ni presekalo, je pa volan zamaknjen malce na levo. Ko se peljem nič ne trese, prižgala se je opozorilna lučka za pregled ESP-ja. Ko sem avto prižgal drugič in se peljal lučka ni več svetila.
Kakšne so najverjetnejše okvare?
V bistvu iščem podatke kaj zagotovo ni, npr. zagotovo ne more mehanik rečt, da je kriv menjalnik. Torej po opravljenih 100 km danes, od tega večji del po avtocesti, polni lukenj je stvar taka: Avto se pelje popolnoma mirno, volan nič ne trese ne po ravnem ne po ovinkih, tudi pri hitrosti 140 km/h je vse v redu. Prav tako nobenih čudnih zvokov. Volan pa je malo zamaknjen v levo. In zdaj vprašanje:
A je mogoče, da je pol delov na sprednjih kolesih polomljenih/zvitih ne glede na to? Predračun je pri prvem mehaniku znašal 596 €. Problem je, ker sem v tujini, in ne znam francosko, oni pa ne angleško. In ko so to ugotovili sem bil prepuščen na milost in nemilost. In to niso glih neki hudo etični ljudje.
Na ledu sem speljal malo hitreje in me je zaneslo v pločnik z meganom. Hitrost ni bila velika, se je pa vseeno malo čutilo. Pnevmatike ni presekalo, je pa volan zamaknjen malce na levo. Ko se peljem nič ne trese, prižgala se je opozorilna lučka za pregled ESP-ja. Ko sem avto prižgal drugič in se peljal lučka ni več svetila.
Kakšne so najverjetnejše okvare?
V bistvu iščem podatke kaj zagotovo ni, npr. zagotovo ne more mehanik rečt, da je kriv menjalnik. Torej po opravljenih 100 km danes, od tega večji del po avtocesti, polni lukenj je stvar taka: Avto se pelje popolnoma mirno, volan nič ne trese ne po ravnem ne po ovinkih, tudi pri hitrosti 140 km/h je vse v redu. Prav tako nobenih čudnih zvokov. Volan pa je malo zamaknjen v levo. In zdaj vprašanje:
A je mogoče, da je pol delov na sprednjih kolesih polomljenih/zvitih ne glede na to? Predračun je pri prvem mehaniku znašal 596 €. Problem je, ker sem v tujini, in ne znam francosko, oni pa ne angleško. In ko so to ugotovili sem bil prepuščen na milost in nemilost. In to niso glih neki hudo etični ljudje.
Re: Nalet v pločnik
Možno da je treba samo optiko narest
Ja jezus kristus. Poglej na predračun kaj so napisali. Potem pa pojdi na google translate pa boš vsaj okvirno vedel kaj je po njihovem mnenju za zamenjat. Naj naredijo najprej optiko če je še niso.
Nisi napisal s katerim koncem si vsekal v robnik. S sprednjim ali zadnjim (rit odnese)
Nisi napisal s katerim koncem si vsekal v robnik. S sprednjim ali zadnjim (rit odnese)
a remplacer la rotule axiale et rotule exterieur droit de direction + ctrl et reglage du parallelisme des roues avant + essai du vehicle pour poursuivre le diagnostic. Tole je v francoščini.
Prevod google: zamenjati aksialni zglob žoga izven in desni ctrl + smer in prilagajanje podobnost sprednji kolesi + Preskus vozila nadaljevati z diagnozo.
A ima kdo več pojma kaj bi to blo. 600 €?
Prevod google: zamenjati aksialni zglob žoga izven in desni ctrl + smer in prilagajanje podobnost sprednji kolesi + Preskus vozila nadaljevati z diagnozo.
A ima kdo več pojma kaj bi to blo. 600 €?
Kolikor jst razumem bi to blo to... Zamenjava polosovine in kontrola desne + optika prednjih koles in preizkus vozila. Nevem kakšen letnik je tvoj megane? Ampak verjetno si šel na pooblaščeni renault servis in tam je original nova polosovina sigurno enih 300-400€ 
saj grem še vsaj k dvema nepooblaščenima
Če je potrebna menjava, a se ne bi to čutilo pri vožnji? Avto je 2008 letnik.
Aja če je pa 2008 letnik potem je pa to to.. Samo ne me za besedo držat. Pojdi še do kakšnega drugega mehanika ja. Nevem, najbolje, da ti mehanik ko je avto na dvigalu pokaže kaj je poškodovano boš najbolje videl 
ce se med voznjo nic novega ne dogaja(tresenje etc) potem ti bo samo gume pobralo, polosovina bi se mogla cutit-vibracije, zvok. zvita roka najverjetneje. Js sm naletu v plocnik je gumo zamaknilo(in volan), samo zamenjal roko,na optiki ni blo nic strasnega-tut ce nebi naredu optike bi blo ok. felga je bla zvita in je guma puscala ampak treslo ni NİC.
dvigni avto in poglej, ce ni kaj resnega,daj dol in pridi nazaj domov.
srecno:)
dvigni avto in poglej, ce ni kaj resnega,daj dol in pridi nazaj domov.
srecno:)
Tadahalan Clio? NO WAY:)))
Problem je, ker ne govorim francosko, ko to vidijo pa začnejo kalkulirat. Sem bolj v ciganiji in sem tudi od sodelavcev slišal, da naj pazim in da naj grem k večim. Mislim, da bom naredil optiko in to bo to. Če bo začelo trest ali kaj podobnega pa grem nazaj.
Verjetno je samo kakšna roka skrivljena ali volanski končnik. Glede nato da si tujec za njih bodo probali zaslužit ane
Če bi bila polosovina hin bi pokalo in ropotalo. Dobro bi bilo da bi našel enega "privatnika". Pa seveda potem še na optiko.
RenaultSport
Pomoje ti je kvečjemu kako roko ali končnik poškodovalo. Vizualno preveri kako zgleda roka, potem preveri še če je kje kak luft. Če je to vse OK narediš optiko in doma daš nekomu bolj detajlno pogledat.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Se strinjam s schikom. Po vsej verjetnosti je le končnik, mogoče tudi roka. Nič strašnega.
use se da sam če se če
Jutri imam optiko pri drugem mehaniku. Sem rekel, da rabim samo optiko. Če je res vse polomljeno, bo verjetno opazil brez, da bi mu sam povedal ne?
Ponavadi ti mehanik ki dela optiko, pregleda če imajo kolesa zračnost in ti to pove.
use se da sam če se če
ko se je nam zgodila podobna stvar je bil zamaknejn samo volan za en zob.
volan so poravnali in je bilo to to.
volan od prihoda vozila iz tovarne se ni lepo vsedel, po nezgodi pa sej-
lp
volan so poravnali in je bilo to to.
volan od prihoda vozila iz tovarne se ni lepo vsedel, po nezgodi pa sej-
lp
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD