ZA AVTOAKUSTIKO NAJ BI BILA POTREBNA HOMOLOGACIJA???

Vse o ozvočenju avtomobilov
Odgovori
Vlady

ZA AVTOAKUSTIKO NAJ BI BILA POTREBNA HOMOLOGACIJA???

Odgovor Napisal/-a Vlady »

Ewo.. zadnjič je policaj ustavu frenda..ko mu je reku naj pokaže prvo pomoč je vidu d ma u prtlažnki ojačevalc in woofer..
Takoj je pozabu na prvo pomoč in se zapiču v woofer...in sicer da če ma homologacijo zato oziroma če je zadeva atestirana.

Še največja fora je pa v tem..da ga je sam woofer motu...ni ga zanimal ne ojačevalec ne napajalni kabli zanj...

Pa tud pr enmu polcaju sm se maloprej pozanimu glede tega in pravi d po pravilih bi mogu tut neoriginalni autoradijo dat homologirat...pol je pa še reku d sicer zato ne žnarajo ker je pač taka malenkost to..za woofer pa da ja ker ni namenjen za v avto :angel:

pogledu sm pa tud na tole stran:

http://www.interservice-ljubljana.si/homologacije.php" onclick="window.open(this.href);return false;

kjer pa glede tega ni niti besede omenjenega

zdj me pa zanima kaj pravte n to??

Razmišljal sem pa, da bi se zapeljal na kak servis ali do kakega avtoelektričarja/električarja pa ga zaprosu d mal pogleda napajalne kable in vseskp, pa da mi v primeru da je vse urejeno tako kot je treba tudi napiše kakšno potrdilo ali pa kaj podobnega.

Upam da se najde gdo na tem forumu k zna kj razložit/svetovat glede tega kar sem napisal

pa en lep pozdrav!!
Uporabniški avatar
Ziga00
Kraj: Vnanje Gorice

Re: ZA AVTOAKUSTIKO NAJ BI BILA POTREBNA HOMOLOGACIJA???

Odgovor Napisal/-a Ziga00 »

Če ti po pravici povem... Ne vem od kje so se v to zapičli.... Neumnost! 7 let se že ukvarjam z avtoakustiko, še nobena stranka ni prišla nazaj in rekla da rabi kakršno koli potrdilo ali pa da je bila ustavljena s strani policije da mora zadevo homologirat.
Z mojega vidika se gre za pravilno vgradnjo da ne pride do kakega vžiga kablov in da je seveda vse kvalitetno zmontirano, pritrjeno...

Verjetno pa v določenih primerih zgubiš garancijo pri novem avtu če ti karkoli crkne v tem času zaradi ugotovoljene napake pri vgradnji akustike.

Toraj, ne sekiraj se, ne se s tem ubadat, zmontiraj si vse kar ti srce poželi, samo da bo pravilno in varno vgrajeno.

LP
Vlady

sj to se tud jaz strinjam..kabli morjo bit pravilno poštimani pa nimajo kaj jamrat. sicer frend je meu kable pa to poštimane...sam polcaj(zasavje) se je zapiču sam v woofer oz. tubo...
ni me strah kazni ali pa česarkoli..samo to je pa že preveč kar se grejo ti polcaji pr nas..
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

Nima ti kej težit. Kaj, če maš gajbo kromperja v prtlažnku jo morš tud pol homologerat? je pa res da ti lahko teži če mu paše.. sam nima utemeljenga suma pa kukr jest vem tud ni zakona glede muske razn to da nej nebi bla naglas ampak glasnost muske je relativn pojm. in če nima db metra da ti zmer in dokaže, da si meu musko naglas nemore ubistvu nč..

drgač pa pokličeš lepo 112 poveš kaj pa kako in če dela polcaj napako ga je naj.. (je pa res da morš met jajca ker ponavad k te ustavjo mal utrpneš :P )

Ok je pa res kar je ziga napisu da je fajn če je lepo zvezan pa prtrjen, da nepleše use neki po svoje.. sam itak če bo pr nm kdaj zahtevana homologacija le tega (uprašanje če nav ker pr ns je to use mogoče) pol se rajši v tišini vozm kukr, da bi uso papirologijo urejov glede tega..

Aja pa s polcajom se je fajn pogovarjat na vljudn način brez žaljivk itd.. Ker če ga začneš žalt začne pisat listke..

usaj tko kukr sm napisov je men znano oz naj bi bilo tako, če pa ni res me pa nej kdo poprav..
Vlady

VLJUDNOST JE MATI MODROSTI al kak se reče :) do polcaja se js vedn vedem spoštljivo..pa tud kregat se ne mislim z njim glede tega..drugače pa mam tak enega štromarja k mi bo pogledu če je uredu..pa če bo možno se bom zmenu za potrdilo o ustreznosti napeljave pa je... to j isto k tist zakon d moreš met pisno potrdilo o uporabi avta ki ni pisan nate...
furaš od fotra al pa mt auto..k je pisan na enega od njiju pa morš met potrdil da ti dovolita uporabo avta...
pa kje so še to vidl??
Uporabniški avatar
Storz

ja to se dogaja pr nas v naši preljubi deželici.. mah sej to še niti ni tok hudo, neke vrste zavarovanje če ti mulc ukrade avto in se voz brez vednosti tastarih..
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

Policaj je imel preveč časa in ga je hotel mal hecat. Nič se sekirat. Se je že večkrat zgodilo. Enkrat so kolega vprašali če ima homologirano anteno, ker je imel drugo gor :lol:
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
zig@
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a zig@ »

Moje mnenje je, da je tole ena velika neumnost :roll:

Če sem lahko s polnim prtljažnikom muzike prišel čez tehničenga, pa mi je gledal vse od rezerve (kompresorčka), rezervnih luči, datuma veljavnosti prve pomoči... pa ni niti omenil ojačevalcev ali pa wooferja.

Kolikor vem, lahko zaenkrat v Sloveniji v prtljažniku prevažaš karkoli (legalnega), in kolikor vem so lesene škatle in zvočniki še legalni :roll:

lp
Vlady

moje mnenje je isto :) zanimal sem se tak bolj iz radovednosti..da vem kako odreagirat če bi meni to gdaj rekel polcaj :)
Uporabniški avatar
zig@
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a zig@ »

V takem primeru predlagam, da vprašaš če ma on atestiran in homologiran tepih v prtljažniku :P
Uporabniški avatar
Storz

haha pol maš pa pomojm veselico :P hehe
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

Fantje, tudi policaji so ljudje z službo katero morajo opravljat(če izzvzamemo za kakšen denar to delajo, ...). Sedaj eni jo bolj vestno kot drugi oz. bolj zagrizeno. Tudi meni je že gospod v plavem reku ali je vse tole v gepeku po pravilih. Sem mu lepo povedal da je in se je pri tem končalo. Seveda sem imel vse kable lepo urejene, ..... Razumem pa da bi ob pogledu na množico prepletenih kablov, ki bi izgledali kot kupček pomladanskih kač ko se parijo tudi jaz dobil asmatski napad in vprašal lastnika umetnine po zdravju. Na koncu koncev, če zadeve niso dobro pritrjene in urejene ob morebitni nesreči hitro posanejo izstrelki (malo računanja 20 kg škatla z vufrom ima pri 50 km/h trku silo 1000 N kar pa se preračuna v kile cca 100 kg teže).
Štrom for wife, UPS for life.
Uporabniški avatar
murkodominik
Kraj: Maribor - Ptuj

Odgovor Napisal/-a murkodominik »

Tudi sam se okvarjam že lep čas z avtoakustiko, ter zadnje 2 leti nimam v autu sploh zadnjih sedežev (potreben prostor za aa), in vedno kadar me policaj vpraša kaj je to mu lepo rečem da je namenjeno za tekmovanja in ne za na cesto. Po takšnem odgovoru še mi nikoli ni kompliciral.
Če pa se podrobno spustimu v zakonodajo pa piše da vsakšna stvar ki je na autu spremenjena in spreminja njegove parametre, jo je treba homologirat. Tako sem tudi zasledil da, če imaš na akomulator priklopljen dodaten kabel je to poseganje v auromobil.
Drogače pa pomoje za tiste ki se bolje spoznajo na avtoakustiko in vedo kakšna so prabvila pri izdelavi avtoakustike v sq tekmovanjih (saj po takšnih standardih bi morala biti muzika vgrajena v vseh avtomobilih), vedo da je bistvena razlika od navadnih vaških montrjev.
Sem pa bil tudi priča požaru v autu kjer kolegu ni zavarovalnica krila ničesar saj je imel v prtlažniku avtoakustiko (ter posledično napeljavo) in čeprav ni bila vzrok za vžig avtoakustika.

Drugačr pa osebno še vedno dajev več na varnost, kod samo da "poka" :lol:
Dominik :P
Uporabniški avatar
knight

Odgovor Napisal/-a knight »

franko napisal/-a:Policaj je imel preveč časa in ga je hotel mal hecat. Nič se sekirat. Se je že večkrat zgodilo. Enkrat so kolega vprašali če ima homologirano anteno, ker je imel drugo gor :lol:
Jaoooo name se je pred leti edn spravu in hotu met vse papirje od šip, fedrov, koles... Sm mel use homologirano in pol mi prbije kje mam tehnični list? WTF?! Avto je registriran, kaj ti ni jasno? in pol se ta vrag še spusti v anteno k ni blo več kej druzga :-) U anteno jebemoga :-) jaooooo, pol me vpraša še kje je biu avto na tehničnem, mu rečem LPP Lj in mi sam da papirje nazaj in reče varno vožnjo...

Ok vse zastopm da je hotu papirje za določene stvari ampak tehnični list in antena? ne se jebat no...

Je pa res da se danes po 8ih letih dobi potrdilo na tehničnem da je avto ispraven...
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

Točno to kar je bam reko, na koncu dneva so tudi oni ljudje, ki opravljajo svojo službo, pač je njihova takšna da morajo sledit zakonom pa če hočjo ali pač ne.
Štrom for wife, UPS for life.
Odgovori