Megane 1.9 dTi tezko vziga?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
LEFTY

Re: Megane 1.9 dTi tezko vziga?

Odgovor Napisal/-a LEFTY »

Živjo!
Evo za bodoče reševanje težav:
Pri meni je bila vzrok Bosch Pumpa, pri kateri je očitno tesnilo popustilo in tako j prihajal zrak v dovod nafte, zato je tista ročna pumpica pomagala. Kasneje je začelo celo toliko puščat da sem pod motorjem opazil naftni madež, če pa sem pumpal pa je začelo pod plastičnim pokrovom, nad ventili, pred motorjem, kar v curku puščati nafta!
Lažji za 240€, bosch pumpa obnovljena, vžiga skoraj še preden obrnem ključ! :D
Uporabniški avatar
LEFTY

Hello, no evo po štirih mesecih se spet javljam s težavami pri vžigu Megana 1.9 dti l.2000. :roll:

Tokrat sumim okvaro zaganjača ali elektronike ki je odgovorna za zagon. Akumulator je vredu, niti leto star, premerim in na zaganjaču je štrom, toda ko dam kontakt in počakam da žarilna nitka na armaturki ugasne, obrnem ključ in se čisto nič ne zgodi, samo sprednji žarometi notranja ura in radijo ugasnejo kolikor držim ključ na vžig, zatem pa spet prižgejo. Niti glasu ne spusti. Sem že ležal pod mašino šprical s kontakt sprejom žice na zaganjaču, potolkel...pa še vedno nič.
Do tega trenutka nobenih težav z vžigom in ali da bi kaj posumil, samo naenkrat po eni uri stanja na parkirišču več ni pognal zaganjača. Sicer nerad sem ga na koncu, ko sem v tisti situaciji poskušal narediti kar sem lahko, vžgal z privanjem. Vžgal je nemudoma in potem tudi normalno delal do doma, tam sem spet ugasnil in probal vžgat pa zaman.

Kaj bi lahko bilo, morda veste koliko bi me znal pridt nov zagnjač?
Ah jej. :? :P
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

LEFTY napisal/-a:Hello, no evo po štirih mesecih se spet javljam s težavami pri vžigu Megana 1.9 dti l.2000. :roll:

Tokrat sumim okvaro zaganjača ali elektronike ki je odgovorna za zagon. Akumulator je vredu, niti leto star, premerim in na zaganjaču je štrom, toda ko dam kontakt in počakam da žarilna nitka na armaturki ugasne, obrnem ključ in se čisto nič ne zgodi, samo sprednji žarometi notranja ura in radijo ugasnejo kolikor držim ključ na vžig, zatem pa spet prižgejo. Niti glasu ne spusti. Sem že ležal pod mašino šprical s kontakt sprejom žice na zaganjaču, potolkel...pa še vedno nič.
Do tega trenutka nobenih težav z vžigom in ali da bi kaj posumil, samo naenkrat po eni uri stanja na parkirišču več ni pognal zaganjača. Sicer nerad sem ga na koncu, ko sem v tisti situaciji poskušal narediti kar sem lahko, vžgal z privanjem. Vžgal je nemudoma in potem tudi normalno delal do doma, tam sem spet ugasnil in probal vžgat pa zaman.

Kaj bi lahko bilo, morda veste koliko bi me znal pridt nov zagnjač?
Ah jej. :? :P
Akumulator je drugače dober? Najverjetneje ti nagaja avtomat na zaganjaču. Zaganjač snami in ga pelji do avtoelektričarja, da ga obnovi/naredi servis na zaganjaču-nerabiš novega kupovat.
RenaultSport
Uporabniški avatar
LEFTY

Hvala za info!
Ja saj tko kot sem že rekel, da sumim avtomat na zaganjaču oz zaganjač. Nisem pa vedel da se da to obnovit...
Ja akumulator da od sebe 12,5-12,6V ko pa dam kontakt pa pade na cca. 11,9V. Ker sem takrat še vedno sumil akumulator sem priklopil na kleme pa tut ni pomagalo. Potem sem na spletu prebral da nej bi bile te voltaže akumulatorja normalne, sem akumulator povsem izključil.
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Preglej kable na zaganjaču na ni kakšen k stiku ko daš kontakt in pa če so trdno na svojem mestu.
Odgovori