Scenic II - težave z ventilacijo / vpihom zraka
Scenic II - težave z ventilacijo / vpihom zraka
Pozdravljeni,
Gre za avtomatsko klimatsko napravo / ventilacijo, ki se je začela čudno obnašati oz. pretok zraka v kabino (skozi reže) je minimalen.
Ventilator se sliši kot da deluje - jakost zvoka se spreminja glede na nastavitev ventilator/odroševanje... občutnega rezultata pa ni.
Če vklopim reciklažo se sliši, ko preklopi loputo in zvok ventilatorja se spremeni.
Pravzaprav je nekako tako, kot je bilo do sedaj poleti, ko je avto avto na soncu in je ventilacija od začetka bolj ropotala in šele po minuti dveh se je zdelo, kot da se je nekaj odprlo in je začela resno pihati.
Ima kdo idejo, kaj bi bilo?
Hvala.
LP
G
Gre za avtomatsko klimatsko napravo / ventilacijo, ki se je začela čudno obnašati oz. pretok zraka v kabino (skozi reže) je minimalen.
Ventilator se sliši kot da deluje - jakost zvoka se spreminja glede na nastavitev ventilator/odroševanje... občutnega rezultata pa ni.
Če vklopim reciklažo se sliši, ko preklopi loputo in zvok ventilatorja se spremeni.
Pravzaprav je nekako tako, kot je bilo do sedaj poleti, ko je avto avto na soncu in je ventilacija od začetka bolj ropotala in šele po minuti dveh se je zdelo, kot da se je nekaj odprlo in je začela resno pihati.
Ima kdo idejo, kaj bi bilo?
Hvala.
LP
G
Re: Scenic II - težave z ventilacijo / vpihom zraka
Tu gre za očitno motno pretoka zraka.
Preglej zračni filter...
lp d
Preglej zračni filter...
lp d
Filter je star 14 dni, je avto ravno s servisa.
Je bilo par dni po servisu še toplo vreme in nisem zaznal / bil pozoren.
Napako sem opazil, ko se je shladilo...
LP
G
Je bilo par dni po servisu še toplo vreme in nisem zaznal / bil pozoren.
Napako sem opazil, ko se je shladilo...
LP
G
Če se hitrost ventilatorja povečuje ali zmanšuje, je lahko tudi zapikana ali odlomljena
loputa
loputa
katera?
loputa za notranje kroženje dela
LP
G
loputa za notranje kroženje dela
LP
G
Mogoče dela samo motorček lopute, ta pa se je zataknila na kakem vmesnem položaju ali pa celo zlomila.
evo rešeno, snela se je glavna mešalna loputa...
LP
G
LP
G
Sam imam nekje podoben primer pa me zanima kako si prišel do te mešalne lopute.
Kje si začel razstavljat armaturo in koliko časa si porabil
No mene tudi zanima od kod se da ta loputa popravit saj namreč imam enako napako pa nemorem najt od kot jo popravit in kje se približno nahaja lp
sem ga zapeljal na servis in dobil nadomestno vozilo...
cca 1/2 ure so rabili, podirat ni bilo treba veliko, pa če sem dobro razumel so se lotili iz kabine
baje je/bila napaka pogosta pri kangoojih, pri scenicu pa zelo redka
LP
G
cca 1/2 ure so rabili, podirat ni bilo treba veliko, pa če sem dobro razumel so se lotili iz kabine
baje je/bila napaka pogosta pri kangoojih, pri scenicu pa zelo redka
LP
G
Kolk je pa zadeva stala če ni skrivnost ker imam enako napako in rabim obvezno avto
Težava rešena z ventilacijo .
kaj pa je pri tebi problem če lahko vprašam?frenkii napisal/-a:Sam imam nekje podoben primer pa me zanima kako si prišel do te mešalne lopute.
delovno uro, vključeno z nadomestno vozilo za cel danbiko20 napisal/-a:Kolk je pa zadeva stala če ni skrivnost ker imam enako napako in rabim obvezno avto
LP
G