Bel dim in čudni zvoki

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Re: Bel dim in čudni zvoki

Odgovor Napisal/-a slovenc »

ja, sam že 8 je kr lepa poraba. Je pa res, da bi v tem primeru pač dal avto predelat na plin. Hjah, samo po podatkih je med 110 in 120 konjsko skoraj 2s do 100 razlike.
Slika
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Wow, velika razlika :shock:

Koliko ima pa tvoja navora? Ta moj motor (kar mi je uspelo izvedeti o njem), je nekaj vmes med staro 120hp in novo 130hp. Ima isto moč kot stara, navor (300nm) in vse ostale dele (jermen z več zobi ipd) razen FAP pa, kot jih ima nova. In jih je precej malo okoli, so ga delali samo par mesecev.
Uporabniški avatar
slovenc

Hjah, navora ima moja toliko, kot jih je imela prejšnja 120 konjska - 260, zato pa pravim, vleče ok, samo ni šusa na obratih:) Za mojo pa niti ne vem kakšno imam, vse kar sem jih našel, so imele fap. Moja ga naj nebi imela, saj mi kaže interval za servis na 30 k km. Čipam jo lahko na 150 konjev in 70 navora, 300€ pri ercu. To bi moralo že kar it.
Slika
Uporabniški avatar
drhouse

Stara 120konjska je imela 270nm, kot mi je znano.

Interval pa imam tudi jst na 30k (delam itak na 15k), kolega pa ima 110konjsko 2006 letnik pa ima že na 15k. Je pa res, da ne vem, če ima FAP ali ne.

Koliko kilometrov imaš, v kakšnem stanju je turbina in sklopka? Drgač ne čipat, da ne boš preveč šraufal :)
Uporabniški avatar
slovenc

dobrih 170k km imam. Turbina nimam pojma v kakem stanju je. Vleče lepo, pisk je pač tak pssssss, slišim jo le pri odprtem oknu, kaj pa vem. Sklopka se mi zdi ok, ampak nisem niti m od mehanika:) Ma bi mel še par konjev, mi je res malo švoh.
Slika
Uporabniški avatar
drhouse

Ja, sej meni tudi kdaj manjka. Mogoče pa bi si kakšen ECO tuning privoščil. Moč malo nižje prestavit, ker je ne rabim na 4000 obratov, mi gre pa prevej za porabo. Sam, spet kakšen smisel ima to delat pri 240k km :lol:

Sklopko malo čutim, če speljujem s kakšnimi 1700 obrati v klanec. Mi malo strese, kot bi hotela začet zdrsovat. Sam ne bom menjaval do zadnjega trenutka. Preveč € ;)
Uporabniški avatar
slovenc

Glede na to, da se prodajajo s po 300k in več, in pomoje večina teh, ki jih ima pri sumljivih prodajalcih okoli 200k, jih ima prevrtene, se splača.

Meni to ne dela, edino pač zatrese, ko tamala kdaj hoče peljat s preniskimi obrati. Samo to je pač normalno za tako težko kravo. ( avto, ne punco :D )
Slika
Uporabniški avatar
drhouse

Ne vem, bom videl, kako bo € ;)

Ja, to da trese pod 1100 obratov je itak normalno. Mam tudi jst težko kravo (avto, ne punco :D) in vem kako je to, ko te kdaj preseneti - ko niti ne opaziš, kako nizke obrate imaš in potem začne potres v armaturki :lol:
Uporabniški avatar
slovenc

Neb bil reno...ce neb mal tresu:)
Slika
Odgovori